Citroën Xantia Nieuws


Xantia 25: Worden ze stiekem al zeldzaam?

Xantia 25: Worden ze stiekem al zeldzaam?


Een kwart eeuw geleden zag de opvolger van de succesvolle Citroën BX het licht. Het was de Citroën Xantia, een auto die in alle opzichten een voorzichtige klasse hoger was ingeschaald dan de BX maar die vooral aan alle kanten degelijker van opzet was. Het zou later één van de (zo niet dé) beste Citroën(s) aller tijden blijken te zijn. De Xantia was een taaie, een auto waarvoor 300.000+ probleemloze kilometers eigenlijk routine waren.


lees meer
Wonderlijke XM’s uit China

Wonderlijke XM’s uit China


In 1996 en 1997 werden er in China enkele XM’s en Xantia’s geproduceerd. Allemaal leuk en wel, denkt de lezer nu, maar wat moeten we ermee? Wel, er zijn twee rare zaken met deze auto’s van 20 jaar geleden: Ze heetten allebei XM en ze werden eigenlijk toch niet in China gemaakt. Tycho de Feijter diept de feiten op.


lees meer
1993: Een Nieuw Licht

1993: Een Nieuw Licht


In 1993 is het bij Citroën, na opnieuw twee jaar wachttijd, tijd voor vers bloed in de middenklasse. Het afscheid van de BX wordt ingezet met de komst van de Xantia, waarmee het merk nog een keer een nieuw licht werpt op het oude hydropneumatische concept: we krijgen nog een laatste auto met groen bloed.


lees meer
Het omgekeerde haalverhaal

Het omgekeerde haalverhaal


Het haalverhaal is een geliefd genre op Citroën-Forum.nl. De redactie werkt graag mee aan het vertellen van haalacties, of die nu oudere of nieuwere Citroëns betreffen. Nu brengen we een omgekeerd haalverhaal: Benjamin bericht ons hoe hij een Nederlandse Xantia naar Frankrijk haalt. In Frankrijk zag hij alleen afgetrapte exemplaren, hier zijn droom: een V6 Activa.


lees meer
Ze laat zich Venise noemen

Ze laat zich Venise noemen


Venise is zo’n dame die eigenlijk iedereen wil. Betrouwbaar, lekker, degelijk, karaktervol. Wat wil iemand eigenlijk nog meer? Waarom was ze dan zo terechtgekomen? Was ze dan zomaar vergeten? Ze was zo verslingerd aan het reizen. Wat deed ze dan hier in dit stoffige hol? Had ze dan nog wel een toekomst? Zo onzeker allemaal. Wat nu? En vooral: wat straks?


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook