Citroën Traction Avant Nieuws


Blik heeft geen tijdsbesef

Blik heeft geen tijdsbesef


Als éen facet kenmerkend is voor oude-autoliefhebberij, dan wel het genieten van een moment waarop alles bij elkaar komt. Het snorren van de motor, wind in het haar bij het open raam, de lucht van hete olie en onverbrande benzine. Een mooi uitzicht, een glooiende weg. De band tussen mens en mechaniek.


lees meer
Op weg naar de Noordkaap

Op weg naar de Noordkaap


Jack Kerouacs bestseller On the Road dreef eind jaren ’50 vele jongeren de weg op, op zoek naar avontuur. Auteur Christian Oerlemans en fotograaf Cees Lantzendörffer waren erbij. Sterker nog, weinigen hebben de uitdagingen zo expliciet opgezocht als dit tweetal. Het resultaat is een kruidig reisverhaal dat nu als boek is verschenen.


lees meer
Tractions in de stamppot

Tractions in de stamppot


Forummer GWHENDRIKS2 (simpelweg Gert) tipte de redactie met een verslag van de stamppotrit van de Traction Avant Club. Via een vriend kreeg hij te horen dat ze verzamelden op het terrein van die vriend zijn pa. Gert moest er niet lang over nadenken of hij überhaupt zou gaan kijken, de keuze van zijn vervoermiddel daarentegen was iets lastiger


lees meer
Überraschung!

Überraschung!


Potsdam is niet de eerste stad waar je op zoek gaat naar Citroën-gerelateerde rariteiten. Je zou eigenlijk niet eens op het idee komen. Volkswagen, Audi, Porsche, soit! Mercedes, BMW, waarom niet! Maar Citroën? Daarom was Garage du Pont in deze Berlijnse voorstad een aangename verrassing. Nieuwsgierig geworden door de Traction Avant in het logo, ben ik een kijkje gaan nemen.


lees meer
Sporen naar WO II: De Noordkaap

Sporen naar WO II: De Noordkaap


Oud Marineman Ronald Knoth en zijn vrouw Hélène wonen al een kleine 20 jaar in de Dordogne. Van daar uit combineren ze hun twee grote passies: Op zoek naar sporen van de tweede wereldoorlog, en lange reizen maken met de Traction Avant uit 1953. Soms samen, soms in een groter gezelschap. Ze hebben heel Europa bereisd, steeds in hun geliefde Blossom Noir.


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook