Citroën C6 (2005-2012) Nieuws


Future Classic: C6 Tweedehands

Future Classic: C6 Tweedehands


De Citroën C6 heeft al bij leven een legendarische status bereikt, een status die na het beëindigen van de productie in 2012 alleen maar groter is geworden. Dat einde betekent twee dingen: de liefhebbers moeten een ‘tweedehandsje’ zoeken en de C6-en die er zijn, moeten we koesteren. Waterman legt uit hoe.


lees meer
Citroën in de film: Micmacs (2009)

Citroën in de film: Micmacs (2009)


Nu het buiten guur en donker is en binnen gezellig, kijken we weer vaker films. Bij het zappen viel Marcel “marcelka” een C6 op die prominent door de Franse film Micmacs à tire-larigot reed. Een echte aanrader, vindt Marcel. Dat verbaast ons niet, want Jean-Pierre Jeunet oogstte eerder roem met Delicatessen (1991) en met Amélie (2001).


lees meer
C6 Tour de Suisse

C6 Tour de Suisse


Soms kan een uitgesteld familiebezoek nog verrassend positief uitpakken. Zo wilde Branko, beter bekend op het forum als ‘Citrohenno’, op kraamvisite naar Zwitserland. Zijn DS kon de dienst niet uitmaken, dus bleef enkel CX over, maar een bezoekje aan zijn garage bracht soelaas. Jawel, Branko kreeg een C6 mee waar een andere motor ingezet was en kon deze uitgebreid testen. Hieronder vind je zijn reisverslag.


lees meer
Requiem voor Cézes

Requiem voor Cézes


De laatste maanden liet Cézes zich nauwelijks meer in het openbaar zien. Het valt eenvoudig te begrijpen dat de zorgen om haar gezondheid snel toenamen. Enkele snode forummers gingen er zelfs vroegtijdig toe over te beweren dat Cézes overleden zou zijn. Nog altijd is er geen officieel overlijdensbericht verspreid, maar uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Cézes vredig van ons is heengegaan. Laten wij haar samen gedenken.


lees meer
Citroën C6 3.0 HDiF 240: stil, krachtig en haast tijdloos

Citroën C6 3.0 HDiF 240: stil, krachtig en haast tijdloos


Nadat we een aantal jaren geleden al uitgebreid kennis gemaakt hebben met de C6 in 3.0 liter benzine en in 2.2 en 2.7 liter diesel uitvoeringen, konden we nu eens rijden met de C6 voorzien van de 3.0 HDiF 240 pk. Deze sterke motor en het nauwelijks bekende AMVAR-systeem hebben we nader onderzocht.


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook