Citroën 2CV Nieuws


Toute Petite Verjaardag!

Toute Petite Verjaardag!


Het zal niemand ontgaan zijn dat er in Citroën-kringen dit jaar een belangwekkende verjaardag gevierd wordt: die van de 2CV. De zeventigste maar liefst. Maar natuurlijk vonden wij het op de redactie nodig om in plaats daarvan het verder ernstig ondergesneeuwde 25-jarig jubileum van de Xantia te belichten. Tja, iemand moest dat doen... Maar die Eend, daar komen we natuurlijk niet omheen!


lees meer
Feestje: 70e verjaardag van de 2CV!

Feestje: 70e verjaardag van de 2CV!


De 2CV Club Nederland wilde de 70e verjaardag van dit iconische voertuig niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hun initiatief vond gehoor bij Citroën Nederland, van wie de CiFo-redactie een uitnodiging ontving. Wij mochten meegenieten per C4 Cactus.


lees meer
Naar Moermansk!

Naar Moermansk!


3 maart 2017, 20:00. In Moermansk is het -8°C en aardedonker. Morgen wordt er sneeuw verwacht. Hemelsbreed 2.400 km ten zuidwesten van Moermansk verzamelt zich een groepje liefhebbers van luchtgekoelde tweecilinders in Café Spaarndam.


lees meer
The dark force: Gerts Eend

The dark force: Gerts Eend


Gert “GWHENDRIKS2” rijdt zijn Karakterbak BX en zijn Xsaar. Hij had eerder ook een XM en weet dus wel wat van Citroëns. Als Gert eindelijk toegeeft aan zijn lang gekoesterde verlangen naar een Eend, kan die weinig verrassingen meer voor hem in petto hebben, zou je denken. In werkelijkheid...


lees meer
Teruggevonden: de 2CV “Normande”!

Teruggevonden: de 2CV “Normande”!


Welke echte autoliefhebber heeft er nooit van gedroomd zijn eigen auto te ontwerpen en liefst ook te bouwen? Door allerlei omstandigheden komt het er meestal niet van, maar soms realiseert iemand zijn droom. Monsieur Thouzé was in 1958 zo iemand.


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2023 | adverteren
Facebook