Autobedrijf Van der Laan

Citroën GS/GSA Nieuws


Gelezen: Citroën GS & GSA, Topklasse in het Middensegment

Gelezen: Citroën GS & GSA, Topklasse in het Middensegment


Eigenlijk zijn we nog maar net klaar met het boek dat Thijs van der Zanden afleverde over de Citroën BX. Toch is het nu al de beurt aan die andere middenklasser van Citroën: de GS/A. Eerder dan oorspronkelijk verwacht zal deze nieuwe uitgave, van de hand van Marc Stabèl, tijdens ICCCR 2016 beschikbaar zijn. En wij hebben ’t al gelezen!


lees meer
Per GS naar Zuid-Frankrijk

Per GS naar Zuid-Frankrijk


Het is 1978 en Adri "Breeze" wil met zijn groene GS indruk maken op zijn meisje. Naar Zuid-Frankrijk zweven zij, tot bij Parijs de onderdelen over de Périphérique vliegen. Dan vliegen geld en papieren ook nog uit tassen en zakken. Na de reparatie zoemt de GS weer als een bijtje. Eind goed, al goed?


lees meer
Wanneer wordt de GS/A een klassieker?

Wanneer wordt de GS/A een klassieker?


Er zijn meerdere Citroën-modellen die volgens de liefhebbers niet de erkenning krijgen die ze verdienen. De middenklassers BX en vooral GS/A behoren daartoe. Hoe komt dat toch? Nog belangrijker is de vraag wat eraan gedaan kan worden. Dit artikel biedt geen definitieve antwoorden, maar wil aanzetten tot discussie.


lees meer
Zweven of (laag)vliegen?

Zweven of (laag)vliegen?


Citroën GS en BMW 1602: groter kunnen de verschillen tussen twee auto's niet worden. Twee auto's die in de jaren '70 doorgingen voor compacte sedans, elk met een eigen publiek. Hoe verschillend zijn deze auto's nou werkelijk? Waar zitten de overeenkomsten? En als we moeten kiezen, wordt het dan automatisch de dubbele chevron?


lees meer
GS Birotor gesmokkeld

GS Birotor gesmokkeld


De haalverhalen van Visa GTI 115 lezen als een jongensboek. Welke kwajongensstreken heeft hij met zijn vrienden moeten uithalen om de eerste GS Birotor van Nederland naar hier te halen? Deze keer is er niemand gearresteerd, niet in de laatste plaats doordat deze vos steeds sluwer werd... Opnieuw een spannend haalverhaal, en wat nog spannender is: wie weet waar deze Birotor gebleven is?


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook