Jubileumweekend GS/A club Nederland


Jubileumweekend GS/A club Nederland

De GS/GSA Vereniging Nederland bestaat alweer 30 jaar! Dat werd afgelopen weekend uitgebreid gevierd in Heinekenszand, alwaar internationaal G-type minnende liefhebbers elkaar opzochten. Forumlid MiGS was er ook bij en deed verslag.

Afgelopen weekeind was het zover, de viering van 30 jaar GS-GSA vereniging. Niet een borreltje doen op een afgelegen parkeerplaats, nee er was een heus festival opgetuigd! Aan het eind van de vrijdagmiddag kon er al aangereisd worden en na het opzetten van de tent op het kampeerterrein was er op het festivalterrein al aardig wat gezelligheid: Jukebox, drank en versnaperingen, en al een boel leuke mensen. Op zaterdagochtend heb ik met bekenden en sinds kort bekenden ontbeten op de camping, voor er met zoveel mogelijk G-types richting het festivalterrein gescheurd werd.

Na een bak koffie of thee van de CX-bar werd er door voorzitter Wim stilgestaan bij de geschiedenis en de toekomst van de vereniging. Het aantal leden zit weer in de lift dus alle reden om optimistisch vooruit te kijken. Rondom de lunch is er gelegenheid tot bandjestrappen. Er zijn GS-en in concoursstaat, GSA’s in rally-spec, en meerdere birotors, om een greep te nemen. Maar er zijn gelukkig ook gebakjes waar de ervaring aan af te zien is zoals de bolide van de auteur, er is een sloper waarvan geplukt kan worden, en een kale rotte GSA-koets, ter lering ende vermaak.

Het is niet alleen een statisch gebeuren, na wat gegoochel met accu’s heeft Egbert de birotor-ervaring enthousiast kunnen delen met eenieder die wilde instappen, geweldig weer! Organisator Marco had een uitgebreid en divers middagprogramma samengesteld dat de bezoekers in teamverband aflegden: Een korte cursus proplassen werd afgewisseld met de ins-and-outs van de wankelmotor en het zo snel mogelijk leggen van een GSA-Pallaspuzzle. De sleutelnerd werd ook bevredigd met een fotoquiz van G-type onderdelen en het determineren van het bouwjaar van de kale koets.

Na het BBQ- en mosselfeest blijkt het internationale team de topGSporters, zij gaan er met de winst vandoor. Het was nog lang rumoerig rondom de CX-bar. Het weekeind werd afgesloten met een rondrit door de zak van Zuid-Beveland op zondagochtend, gaaf om zoveel auto’s bij elkaar te zien in een mooie omgeving.

Ik vond het een mooi evenement op een fijne locatie met toffe activiteiten. Marco en de organisatie enorm bedankt voor de inspanningen, en alle deelnemers bedankt voor het maken van de goede sfeer!

Reageren op dit artikel kan hier.
Tekst: MiGS, foto’s: MiGS, mbender, Dolf Hamers

 

 

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook