Citroën Visa Nieuws


Visa-leut en Visa-leed

Visa-leut en Visa-leed


Toen in 1978 de Visa verscheen, kon niemand denken dat er ooit grote rallysuccessen mee behaald zouden worden. Op het eerste gezicht lijkt een sportieve Visa nog altijd een schaap in wolfskleren, maar in de handen van Jean-Luc Marteil wordt de Visa een gevreesd monster. Uit de pen van Kees “Visa GTI 115” wordt de rally Terre de Langres een spannend verhaal


lees meer
Jean-Luc Marteil, Visa-tovenaar

Jean-Luc Marteil, Visa-tovenaar


Heel Citroën-Forum kent Kees “Visa GTI 115” als een groot verhalenverteller. Kees zuigt die verhalen niet uit zijn duim, hij reist heel Europa af om uit de eerste hand waargebeurde Citroën-avonturen op te tekenen. Nu neemt hij ons mee naar de Pyreneeën, naar een heuse Visa-tovenaar. De pot met “1000 Pistes”-toverdrank staat er al te borrelen.


lees meer
Afspraak in Ioannina

Afspraak in Ioannina


In de fotogalerij van de Citroën Visa Club staat al heel lang een foto van een Citroën Visa GTi die in Griekenland geparkeerd staat. Wie is deze fanaat, zo ver weg? Dat willen we allemaal wel weten! Medeforummer Visa GTI 115 zoekt hem op. We reizen met hem mee naar de Griekse archipel. Het is zaterdag 5 April 2014...


lees meer
1978: Het is toch echt een auto

1978: Het is toch echt een auto


Kort na de overname door Peugeot mocht Citroën al het eigen logo op de 104 plakken. Nu komt Citroën met een zelf ontwikkelde compacte auto op de bodemgroep van de 104. “Ca, c’est une auto !” verzekert de brochure ons. Gelukkig wordt dat bij de facelift van 1981 direct zichtbaar en kent de Visa alsnog een behoorlijk succes. Het Lelijke Eendje op herhaling.


lees meer
Wie is Visa GTI 115?

Wie is Visa GTI 115?


Onlangs heeft de redactie een bezoekje gebracht aan Kees de Waard Wagner, op het forum bekend onder de naam "Visa GTI 115". We hebben van Kees al de nodige mooie Citroën-verhalen mogen ontvangen en in zijn eigen topic konden we onlangs lezen dat hij zijn Visa GTi, met 115 pk onder de kap, motorisch weer helemaal in orde heeft. Tijd om eens langs te gaan voor het nieuwe seizoen begint, zo was de gedachte op de redactie.


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook