Citroën AX Nieuws


Plastic Fantastic!

Plastic Fantastic!


Sommige concept cars en prototypes behalen een sterstatus waar nog generaties plezier aan beleven. Andere laten zien hoe fantastisch ze hadden kunnen zijn om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Een derde categorie laat zien wat er allemaal mogelijk is, wordt door de tijd ingehaald en raakt voorgoed vergeten. Of toch niet helemaal?


lees meer
Bossie Jr., Nederlands beste AX-monteur

Bossie Jr., Nederlands beste AX-monteur


Die jeugd van tegenwoordig, er komt niets meer uit hun handen. Is dat wel zo? Het ligt er maar aan naar wie je luistert. Vandaag luisteren we naar Thomas van zes. Hij weet alles van AX’en en sleutelt als Nederlands beste monteur. Broer Daniël is nog jonger en nu al een copiloot van formaat. Ook van hem zullen we nog horen!


lees meer
AX rallypiloot

AX rallypiloot


Jongens en snelle auto’s. Als er jaarlijks in je eigen gemeente een heuse rally gereden wordt, kan je als jonge gast alleen maar dromen om ooit zelf mee te kunnen rijden. Bij forummer citrofenwick, Fenwick in het echte leven, bleef het niet bij dromen. Een AX heeft niet de snelste motor, maar het bakje is wel licht. Zo begon een jongensavontuur.


lees meer
1986: revolutie!

1986: revolutie!


Citroën en revolutie, ze gaan hand in hand. De marketeers van Citroën weten dat en plakken in 1986 het etiket ‘revolutionair’ op de benjamin van het gamma. Nederland bereikt een hoogtepunt in de strijd tegen het water en de Belgen houden van het leven. Internationaal is het een explosief jaar, het jaar dat bij Citroën in het teken van klein en licht staat.


lees meer
Vroemdag 2012

Vroemdag 2012


Afgelopen dinsdag 23 oktober verzamelen in het Belgische ochtendschemer 10 sportieve uitvoeringen van de AX zich samen met een Peugeot 106 GTI en een Saxo VTS. De jaarlijkse Vroemdag op het circuit van Zolder staat weer op het programma. De AXClub doet hier al jaren actief aan mee. Dit jaar waren medeforummers Bossie en Rio97 tussen de deelnemers om hun AX de sporen te geven op het circuit. Rio97 bericht ons enthousiast vanaf het circuit.


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook