C-Zero rijden en goede doelen steunen


C-Zero rijden en goede doelen steunen

De Citroën C-Zero maakt het mogelijk om auto te rijden zonder schadelijke stoffen uit te stoten, voorwaar een goed doel. Forummer epafroditus (buiten het forum bekend als Marien Zonnenberg) is Nationaal Kampioen Citronees geworden en heeft daarmee zo’n C-Zero in de wacht gesleept. Hij gaat hem verkopen en van de opbrengst nog meer goede doelen in India, Thailand en Oeganda steunen. Welke avantgardistische forummer helpt hem daarbij?

Auto gewonnen
Je kent vast deze reclame: “Spa Citron. Je proft dat we er echte citron in don.” Spa hield onlangs een wedstrijd waarbij het de bedoeling was om een oneliner in te leveren in het Citronees, de taal waarin de OE wordt uitgesproken als O. Vervolgens konden mensen stemmen op de inzendingen. Ik heb meegedaan en inmiddels een Citroën C-Zero gewonnen. Mijn inzending “Goiie dollen don met de citron” vind je op citronees.nl. Door deze actie leerde ik als tevreden bezitter van een Citroën C1 ook de Citroën C-Zero kennen. Bij het zien van de waarde van deze auto, kwam ik op het idee om mee te doen met de actie, te proberen de auto te winnen en vervolgens te verkopen om de opbrengst aan goede doelen te geven. Dit winnen is gelukt! Ik werk bij het Griftlandcollege te Soest en heel veel leerlingen hebben dagelijks op mijn inzending gestemd. Dat deden ook veel collega’s, vrienden, familie en onbekenden, want voor het goede doel kwamen veel mensen in actie. Zo is het gelukt: de ‘Citron’ staat in de straat! Op dinsdag 10 juli heeft Spa deze feestelijk aan mij overhandigd.

Elektrisch rijden is een leuke belevenis
Elektrisch rijden is erg leuk, soepel en geruisloos. Het is heel bijzonder om te merken hoeveel pit er in zit vergeleken met mijn C1. Ook al is deze auto smaller, ik ben verbaasd over de grote bagageruimte. In de C1 moet een krat bier toch echt op de achterbank. De bagageruimte van de C-Zero bleek door Spa voorzien te zijn van maar liefst 62 flessen Spa Citron, een dubbelleuke verrassing.

Verkopen voor goede doelen
Het winnen bleek niet zo moeilijk dankzij de hulp van velen, maar de auto verkopen is lastiger. Het elektrisch rijden gebeurt veelal toch nog zakelijk. Mijn C-Zero is voor bedrijven niet zo interessant: voor de BTW is het een marge-auto en bedrijven zouden subsidie mislopen die ze wel kunnen krijgen bij de aanschaf van een nieuwe. Ik probeer nu de C-Zero op diverse manieren te verkopen, ook via een advertentie op het Citroën-Forum. De auto is geel gewrapt en dat ziet er gaaf uit, maar je kunt de gele laag verwijderen en dan heb je een witte Citroën in plaats van een gele citron! Via de blog hetgoiiedol.nl hield ik tijdens de Citronees-actie mijn stemmers op de hoogte van de vorderingen. Je vindt hier ook een beschrijving van de goede doelen waaraan ik het geld wil schenken.

Lemon Tree
In mijn filmpje gebruikte ik achtergrondmuziek van Fool’s Garden: Lemon Tree. Het tweede couplet is nu erg toepasselijk:
I’m driving around in my car
I’m driving too fast (dat gaat toch snel met elektrisch rijden)
I’m driving too far (dat is een groot risico met ca 130km bereik)
I’d like to change my point of view (groen rijden heeft wel degelijk toekomst)
I feel so lonely (dat valt dan wel weer mee)
I’m waiting for you (de koper van deze C-Zero)
But nothing ever happens and I wonder …

Reacties op dit artikel kun je in dit topic plaatsen.

tekst en foto: epafroditus, redactie: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook