C-ZERO, spaarvarken of racemonster?


C-ZERO, spaarvarken of racemonster?

Voor onze CiFoTest hebben we deze keer het kleinste buitenbeentje uit de Citroënfamilie gekozen, de C-ZERO. Het volledig elektrische stadswagentje inspireerde ons tot een unieke dubbeltest. Een auto, twee gedachten. Een rasechte petrolhead tegenover een doorgewinterde boekhouder. Wie haalt er het meeste rijplezier uit Citroëns Zero-emission-aanbod?

Afgelopen weekend zette de redactie SM-rijder Waterman en BX 14-rijder Hogervp, alias Yuri en Patrick achter het stuur van de C-ZERO om voor eens en altijd uit te vinden of zo’n elektrisch spaarautootje hun harten zou kunnen stelen. Wij waren alvast verbaasd over het enthousiasme. Nooit gedacht dat iemand met benzine in zijn bloed zo mogelijk nog juichender zou reageren dan de man wiens potlood zelfs in zijn vrije tijd overuren maakt. Niets lijkt echter minder waar nu de testverslagen hier op het redactionele bureau liggen.

Een tipje van de sluier voor de luie lezers onder u? Nou een heel kleintje dan. De C-ZERO is een heel wat volwassener auto dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Niet zomaar een leuk stadswagentje voor erbij, maar daar is de prijs dan ook naar. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier en lees de volledige verslagen van de testrijders zelf.

graddus

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook