Cars & Coffee XXL, Autovisie, Amsterdam, zat 21 mei 2016
2d
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7696
Geregistreerd: 30-11-2005

- C4 (2004-heden) Cactus PureTech 110 Shine EAT6
Gepost: 21 mei 2016 06:18 PM

Van de voorpagina

Cars & Coffee, ook voor liefhebbers van Voitures et Café?

Het autotijdschrift Autovisie, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, organiseerde zaterdag 21 mei voor de tweede keer hun Cars and Coffee XXL meeting op het parkeerterrein van TMG in Amsterdam. Natuurlijk gingen uw redacteuren daar eens een kijkje nemen. Zou er behalve koffie ook wat te halen zijn voor de Citrofiel?

Cars and Coffee is een uit de Verenigde Staten overgewaaid concept voor een korte meeting. Eigenlijk is het recept heel simpel: organiseer op een goed bereikbare locatie - meestal een parkeerterrein - een laagdrempelige meeting voor autoliefhebbers. Zorg voor koffie en wat vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en klaar ben je. En dat is precies wat de mensen van Autovisie hebben gedaan! Via Facebook en andere media is ruimschoots aandacht gegeven aan het evenement en dat was te merken aan de opkomst: op het terrein van TMG konden 400 auto’s een plaatsje vinden en het stond er goed vol. Veel (jonge) kijkers waren er ook, en het fijne van dit concept is bovendien dat je rond lunchtijd alweer klaar kunt zijn en dus nog tijd overhoudt voor familie, een rondje toeren of wat dan ook!

En qua auto’s is het aanbod heel erg breed. Auto’s in werkelijk alle soorten, maten, types en van de meest uiteenlopende merken. Modern en klassiek, van super sportief tot super schattig. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was aanwezig. Voorbeelden? Van een DAF 33 tot een Ferrari 412 en van een Chevrolet Corvette met 7 liter V8 tot een 2cv6. You name, it’s there om het maar eens op z’n Amerikaans te zeggen. Citroëns waren er ook, maar het waren er wel wat weinig. toch zagen we een prachtige BX Sport, een originele DS Cabriolet in zeer goede staat met mooi patina, een 2cv Charleston en een leuke Mehari, geparkeerd naast een Bentley die zo van de PC Hooft gekomen zou kunnen zijn. Een grotere tegenstelling ga je niet zien.

Ook een witte ID19b gaf acte de presence. Niet veel Citroëns dus en dat is jammer. Jammer, omdat de sfeer tijdens het evenement erg prettig bleek en er voor iedereen wel iets moois te zien was. Zullen we er volgend jaar gewoon eens met een heleboel forumers afspreken en aan autominnend Nederland laten zien dat ook Citrofielen van koffie en andere auto’s houden?

tekst door Waterman met een paar foto’s van 2d

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
TRSarno
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2355
Geregistreerd: 06-10-2005

- CX TRS 2.2 1987
- Xantia 20i-16V Exclusive Aut.
Gepost: 21 mei 2016 06:50 PM
  [ # 1 ]

Van de meeting door Autovisie daar heb ik niets van meegekregen. Ik vind het wel gaaf. Dat je op een vaste dag 1e / 2e of 3e zondag van de maand ergens een Citroen Meet en greet is, afwisselend in verschillende provincies bijvoorbeeld.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43033
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 21 mei 2016 06:53 PM
  [ # 2 ]

Meet and greet is wel een beetje de achterliggende gedachte bij dit soort evenementen. Het leuke is, je rijdt er “effe” heen, drinkt een bakkie koffie, dat bakkie bij Cars& Coffe XXL was trouwens erg lekker én gesponsord en dus gratis, kletst wat met medeliefhebbers en daarna ga je weer naar huis. Op deze manier past een meeting makkelijker vaak makkelijker in de vaak drukke agenda. Multi-merk meetings zijn ook erg leuk en ik geloof dat ik er liever kom dat op van die “één merk” meetings. Daarbij merk ik bv dat er hier lokaal heel veel klassiekers rondrijden, maar relatief gezien per merk maar enkele exemplaren. Breng je al die rijders met al die verschillende wagens samen dan krijg je een smeltkroes en kun je je lokale mede-hobbyist leren kennen die je normaal alleen maar voorbij ziet rijden…

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43033
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 21 mei 2016 08:19 PM
  [ # 3 ]

Ik heb ook nog een paar foto’s gemaakt, vooral van de “vreemde merken”...

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
Visa GTI 115
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1126
Geregistreerd: 06-01-2010

- Visa GTI 115ch
- Jumpy 2 liter HDI 140 6bak Nm320
Gepost: 21 mei 2016 10:16 PM
  [ # 4 ]

Ook ik vind het altijd geweldig om ook naar andere auto’s/merken te kijken.

Neem zo’n HK 500, geweldig dat er van alle staat.

Goed idee. Doen ook in andere steden.

Bouten en moeren gaan altijd los, als je Citroen voorbij Lyon en links van de Rhone komt.

VISA GTI 115 Fun, is not a straight line.

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 22 mei 2016 02:26 PM
  [ # 5 ]

Ik vind dat ook zalig om eens onze Citroëns tussen andere merken te zien, kun je je ook eens vergapen aan dingen die je als Citrofiel anders niet ziet of zelfs niet kent. Daarom dat ik ook elk jaar zo graag naar bijvoorbeeld Wervik ga. Bij ons in de buurt doen ze nu ook elke ‘zoveelste’ zondag van de maand een meeting, daar ga ik toch ook eens heen, eens proeven hoe lekker de koffie daar is Wink

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook