Artikel in Brabants Dagblad online
mpostma
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 9231
Geregistreerd: 03-01-2004

Gepost: 07 oktober 2005 01:12 PM

Artikel in Brabants Dagblad online:

http://www.brabantsdagblad.nl/regioportal/BD/1,1478,3114-Brabant-Nieuws!Regio!__2902833_,00.html

’Gouden Snoekenparade’ voor jubileum naar Parijs
door Henk den Ridder


Vrijdag 7 oktober 2005 - In het mistige Oosterhout stonden gisteren ruim honderd ’Snoeken’ klaar voor de jubileumtocht naar Parijs.

ID 19 P, DS 21, D Super 5, Pallas. Geheimtaal? Nee, typeaanduidingen op de kont van de Citroëns DS en ID die gisteren massaal vanuit Oosterhout op pad gingen naar Parijs.
Daar wordt tot en met zondag de vijftigste verjaardag van deze - volgens veel liefhebbers - mooiste auto aller tijden gevierd.


 

Op het terrein van Gefco Automotive in Oosterhout kwamen de ?snoeken? gisteren bijeen om gezamenlijk op te trekken naar Parijs.
(Foto Ingrid Bertens) 


Op het terrein van Gefco Automotive op industrieterrein Weststad kwamen de ‘snoeken’ gisteren bijeen om gezamenlijk op te trekken naar Parijs. De tocht was georganiseerd door de Citroën ID/DS Club Nederland. „Een club met 3500 leden“, zegt woordvoerder Hans Bolmeijer.
In totaal rijden er in ons land nog zo’n 6000 Citroëns DS en ID, waarbij de ID de goedkope uitvoering van de DS kan worden genoemd. Iets minder luxe, iets minder hydrauliek.


Jaren wachten

De oudste wagen die vanuit Oosterhout naar Parijs rijdt is die van Henny Brussee en Elkie Jordans uit Leiden. Henny bestuurt een ID 19 uit 1959. Te herkennen aan zijn neus. De eerste neus van ‘het strijkijzer’ was er een met slechts twee koplampen en een dubbele metalen bumper. De wagen is in 1958 geleverd maar waarschijnlijk al veel eerder besteld.
Hans Bolmeijer: „In het eerste jaar, 1955, rolden er slechts enkele tientallen exemplaren van de band.“
„Heeft u er zin in?“ vraagt een kritische interviewer van SBS6 een van deelnemers. De bestuurder antwoordt serieus dat hij er zin in heeft. Op de vraag wat het leukste is aan het ‘strijkijzer’ antwoorden Peter en Sandra van der Lubbe: „Het rijden. Je deint echt. Net of je in de armen van een grote negerin ligt.“

Profiel  
 
***
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 5671
Geregistreerd: 24-04-2004

Gepost: 07 oktober 2005 01:24 PM
  [ # 1 ]

Re: Artikel in Brabants Dagblad online

mpostma schreef:

...Je deint echt.

Net of je in de armen van een grote negerin ligt.“

Laughing

Wie nog veel meer wil genieten van de DS, raad ik aan om eens de film The French Connexion-II te gaan zien met Gene Hackman. Cool

(Trouwens ook veel oude Peugeot’s en Renault’s.)

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook