Deurvergrendeling
Laroguz
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 39
Geregistreerd: 04-01-2005

Gepost: 28 mei 2006 03:36 PM

Beste mede forumlezers,

We hebben gisteren vol verwachting een heel mooie AZ Spot van ‘96 gekocht als opvolger van een BX naast onze XM TCT. Zoals verwacht, een heel leuk autootje dat zijn merknaam weer eer aandoet.
Nu heeft deze auto centrale deurvergrendeling met een zeer twijfelachtige bedrijfszekerheid. Ik bedoel hiermee dat het lijkt alsof de hele zaak compleet vastgeroest zit. Ik heb de deurbekleding al los gehaald en zie helemaal niets van roest of iets dergelijks. Links en rechts heb ik al eens wat kruipolie gespoten maar ik merk nog niet veel verschil. Weet iemand wat hier het kritische punt aan is.

Bij voorbaat dank
Wim Janssen

Met vriendelijke groet
Wim Janssen

Visa / BX Montreux / BX 19 TZI / BX Progress / XM 2.0I / XM 2.0 turbo CT / AX Spot / Saxo 1.6 Aut / Saxo 1.1 / Xsara Picasso 1.6

Profiel  
 
malle pietje
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3359
Geregistreerd: 07-10-2004

Gepost: 28 mei 2006 04:11 PM
  [ # 1 ]

vaak is het zo dat de stangetjes die de bewegingen van het motortje doorgeven aan de sloten een klein beetje verbogen zijn, of dat de haakjes van het uiteinde daarvan wat losser zitten dan bedoeld, zodat de volle uitslag van de motor niet doorkomt bij het slot.

Je kunteen en ander eens loshalen, vaak volstaat het losmaken van het motortje zelf, deze even beoordelen (open en dicht doen en het pootje van het motortje vasthouden, kijken of ie daadwerkelijk beweegt en kracht kan overbrengen).

Anders de stangetjes dus controleren en zonodig vervangen, fietsspaken zijn een goede vervangen Wink

Magical box specialist! Read-out and reset your computer yourself!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook