1 van de 9
 1 2 3 Volgende >  Laatste »
   
Rund van de week !
Lelijke Eend
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 9801
Geregistreerd: 29-07-2003

Gepost: 28 september 2006 11:44 PM

Iedereen doet wel eens iets (heel) doms bij het sleutelen. Heb je weer eens een boutje laten knappen terwijl je toch echt een momentsleutel gebruikte ? Of heb je een nagelnieuw lager per ongeluk ingesmeerd met kopervet ? Meld het hier !

Om zwartmakerij te voorkomen mag je alleen berichten die betrekking hebben op jezelf posten. Dus als iemand anders iets doms gedaan heeft post je het hier niet !

Schijt aan originaliteit.

Profiel  
 
GoofBlikscha
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2680
Geregistreerd: 16-01-2005

Gepost: 28 september 2006 11:50 PM
  [ # 1 ]

Re: Rund van de week !

Lelijke Eend schreef:

Iedereen doet wel eens iets (heel) doms bij het sleutelen. Heb je weer eens een boutje laten knappen terwijl je toch echt een momentsleutel gebruikte ?

Jawel… Laatst nog met een tractor van een kennis, na de montage van een nieuwe koppakking moesten de kopbouten aangetrokken worden. Ik had bij de landbouwmechanisatieshop gevraagd hoe vast ze moesten, mij werd verteld met 20kg. Wat ik dus ook geprobeerd heb.
Na een hele harde knal kwam ik er achter dat dat dus niet kon. Met heel veel moeite andere kopbouten gevonden bij een klein bedrijfje gespecialiseerd in ford tractoren, toch ook maar even gevraagd hoe vast ze nou moesten. Met 12kg dus. Ik werd heel hard uitgelachen, en ik mocht blij zijn dat er uberhaubt nog draad in het blok zat…
Surprisedops:  Maar als een gerenomeerd landbouwmechanisatiebedrijf jou die info geeft.. Ga ik er van uit dat het klopt.. (ze hadden notabe een werkplaatshanboek..)

BMW E38 735i 1998
Citroën C6 2.7HdiF 2007
Acadiane 1984
XM 2.1turboD12 1992
ZX Sport 1.8 1993

Profiel  
 
paso
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 9613
Geregistreerd: 10-08-2005

Gepost: 29 september 2006 12:25 AM
  [ # 2 ]

komt me wel meer voor Surprisedops:
meestal gevolgd door een binnensmonds “onozele peut” of “stom kieken”

bvb. : S3 veiligheidsschoenen van 80 euro op 2 uur stuk krijgen, moet je vooral doen om met een veiligheidsschoen met stalen zool een paar kisten uit elkaar te stampen dan stuikt die zool dus op Shocked

echt op sleutelen, bij de C15 een perfecte draagarm ( de fusee) gesloopt wegens boutje vergeten, ga ik een nieuwe halen voor 82 euro terwijl je er op veel plaatsen kan kopen onder de 40 euro

Benz C200D break elegance 2004, 2*Saab 9-5 SE estate 2.0T 2000, Renault Matra Avantime 2.2dci privilege 2*2003, Renault Twingo Kuifje 1.2 2002, Porsche 944/1 1984, Honda Jazz 1.4 idsi 2005,  Honda Camino 1986, Lexus ct200h 2017

Profiel  
 
broertje
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 62
Geregistreerd: 18-09-2006

Gepost: 29 september 2006 04:00 AM
  [ # 3 ]

re

Nieuwe draadboom monteren in mijn motor, alles aangesloten en dan de polen van de accu (weer) verkeerd om doen Mad Surprisedops:  Crying or Very sad. Aangezien dat de motor op een bug stond had ik niet in de gaten dat er flink wat rook uit kwam Sad .

nieuwe cilinder op de brommer en dan vergeten om een van de clipjes die de piston pen op zijn plek houd te monteren. Met als gevolg dat ik een mooie poort in de cilinder heb gemaakt omdat de pen naar buiten komt Sad .

Over een machine heen springen met een flinke vaart en vergeten dat er een staal kabel boven hangt. Halverwegen de machine hing ik horizontaal in de lucht en viel toen een meter naar beneden met mijn rug op de machine Crying or Very sad .

Altijd als ik aan het sleutelen ben ben ik gereedschap kwijt. Imbus 5, sleuteltje 10, sleuteltje 13 en weet ik het wat allemaal.


Was ik maar net zo slim als mijn broer….......

Opel: Overal Plezier En Liefe Twisted Evil

Profiel  
 
Mechuccio
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3455
Geregistreerd: 19-08-2005

- BX 16 Soupapes
- HY HY camper
- XM 2.0i 16V VSX Break
Gepost: 29 september 2006 04:10 AM
  [ # 4 ]

Re: re

broertje schreef:

Over een machine heen springen met een flinke vaart en vergeten dat er een staal kabel boven hangt. Halverwegen de machine hing ik horizontaal in de lucht en viel toen een meter naar beneden met mijn rug op de machine Crying or Very sad

zolang die machine geen zaagtafel, houtversnipperaar, ploeg of iets anders van een dergelijke categorie is, dan zal het wel goedgekomen zijn…. toch? Laughing

Maar over lompigheden…. over een struik gesprongen, op een stoeprand geland, mijn enkel omgeslagen en mijn enkelbanden ernstig opgerekt, 4 jaar later, same shit, different bush Surprisedops:  en toen dus een gescheurde enkelband en een stuk van het kraakbeen in mijn enkel afgebroken, maar een ezel ben ik niet Laughing

en met sleutelen de eerste D-riem die ik deed 1 tand verkeerd zetten waardoor de motor aardig slecht liep, en das geen leuk werkje om 2x te moeten doen, bij mijn TRi vorig jaar nog de koppeling vervangen, en pas helemaal op het einde toen alles zo’n beetje weer in mekaar zat en ik het pinnetje tussen de koppelingshefbomen wilde zetten er achter gekomen dat dat niet meer paste, bleek dat de nylon bus van de druklager-hefboom kapot was (wist ik toen nog niet) maar zorgde wel weer voor een 2e keer alles los en vast Sad maar daar leer je ook weer van natuurlijk Very Happy

Ook nog een keer met een zwaar trillende auto met 7 kleuren in mijn broek naar mijn ouders huis gereden, om daar een andere auto te halen om op mijn werk te komen, mijn bx begon steeds harder te trillen, mijn pa ermee naar de garage bleek daar dat mijn linkervoorwiel met geen enkele bout vastgedraait was, en toevallig had ik de dag ervoor de velgen van voor naar achter gelegd Surprisedops:

enzovoorts….......... enzovoort…....... ik denk dat dit een heel leuk topic gaat worden Laughing

http://www.mechuccio.nl
Mijn auto’s: XM 2.0i 16V break VSX, HY Camper DA-11-30, BX 16Valve MKII 10-GB-RX
Ex: 7 BX, 1 XM, 1 ZX

Profiel  
 
wbogaerts
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3189
Geregistreerd: 16-06-2005

- SM 2.7 Carburateur
- C5 exclusive
- Berlingo 1.4 I multispace
- 2CV special
Gepost: 29 september 2006 12:55 PM
  [ # 5 ]

Na het vervangen van het volledige onderframe van een CX TD, en plaatsen van een andere versnellingsbak ( ook maar gelijk de koppeling vernieuwd ) begon de wagen vreselijk te schokken wanneer je wat vlug wilde vertrekken .

als je langzaam vertrekt , geen enkel probleem .

Omdat het maar niet beterde maar gelijk motor en versnellingbak er terug uit en nieuwe koppeling gaan halen ( kreeg deze in waarborg terugbetaald als dat het probleem zou zijn ).
Alles terug gemonteerd ; juist het zelfde !!!!  Evil or Very Mad

Na nog een dag testen op de hefbrug het probleem eindelijk gevonden : de koppelingskabel liep onder de torsiebar door in plaats van er over .

Zodoende al de motor een beetje kantelde bij optrekken ontkoppelde hij zichzelf weer , viel terug naar voor en pakte de koppeling terug ..... Surprisedops:


Walter

Meten is weten , gissen is missen

Profiel  
 
Thijs
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 4959
Geregistreerd: 18-09-2004

Gepost: 29 september 2006 02:00 PM
  [ # 6 ]

Ach, qua sleutelen heb ik soms 2 linkerhanden. Vooral als ik haast heb. Voor 2 weken terug nog, bij Jeroen28’s XM de remblokken en schijven voor vervangen. Klauwen moesten eraf en de eerste bout wilde maar niet los. Ik trekken en trekken en er kwam een beetje beweging in. Ik nog wat harder trekken *knap* zo de bout over. Natuurlijk de verkeerde kant op gedraaid (prutser). Bitje erin geslagen de bout draaide zo de andere kant op.

Zo heb ik eigenlijk altijd wel wat. Gereedschap kan ik gelukkig niet meer kwijtraken want mn doppenset is gejat Wink Toen ik em nog wel had was ik altijd wat kwijt op die grijze gravel bij mij thuis….

It’s nice to be important but it is more important to be nice.

http://www.explosionsandboobs.com/
Doneer, zo blijven we braaien!

Profiel  
 
metro2005
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2294
Geregistreerd: 14-08-2004

Gepost: 29 september 2006 02:50 PM
  [ # 7 ]

Mijn laatste domme actie:

deursloten overgezet van een suuz swift en vergeten de klemmetjes van de busjes vast te zetten.

Gevolg: een swift die niet meer open wil omdat het sleutelbusje naar binnen gedrukt werd Rolling Eyes


Verder ben ik erg goed in gaatjes boren in dashboards en daarna het apparaat wat ik eraan had hangen er weer uit haal (bv omdat iets niet zo bevalt) zodat ik in elke auto die ik heb gehad wel gaatjes heb zitten Surprisedops:

Verder: raamsticker plakken
eindelijk gelukt, ga je kijken… SCHEEF Rolling Eyes

Verder ben ik altijd mijn gereedschap kwijt en schop ik gemiddeld 3x per reparatie mijn gereedschapskoffer om Rolling Eyes

Dus Ja ik ben lomp Crying or Very sad

Huidige eigen auto: geen
Huidige auto vriendin: Citroën Xsara 1.6
Gehad: Citroen saxo, 2x citroen xantia, 2x citroen BX GTI, citroen ZX

Profiel  
 
broertje
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 62
Geregistreerd: 18-09-2006

Gepost: 29 september 2006 11:48 PM
  [ # 8 ]

Re: re

Mechuccio schreef:
broertje schreef:

Over een machine heen springen met een flinke vaart en vergeten dat er een staal kabel boven hangt. Halverwegen de machine hing ik horizontaal in de lucht en viel toen een meter naar beneden met mijn rug op de machine Crying or Very sad

zolang die machine geen zaagtafel, houtversnipperaar, ploeg of iets anders van een dergelijke categorie is, dan zal het wel goedgekomen zijn…. toch? Laughing

Nouw het was een soort van ketting die folders transporteerd. Er zat ook ergens een pin die een inlegstation op zijn plek houdt. Dat pinnetje zat dus in mijn schouder en mij rug zat voor een week lang lekker vast en was mooi blauw.

Opel: Overal Plezier En Liefe Twisted Evil

Profiel  
 
Serge
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3210
Geregistreerd: 31-10-2004

Gepost: 30 september 2006 01:29 AM
  [ # 9 ]

Verdamper van de DS gereviseerd op de keukentafel, vervolgens weer gemonteerd en dan bij thuiskomst 2 boutjes op de tafel zien liggen van het binnenwerk…

Ik hou wel klassiekers Rolling Eyes

Animal triste post coitum

Profiel  
 
Thijsvandebles
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2963
Geregistreerd: 10-01-2005

Gepost: 30 september 2006 07:25 PM
  [ # 10 ]

Koppeling vervangen, en dan druklager vergeten….Komt me bekend voor….

Test

Profiel  
 
ZX-Enschede
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2153
Geregistreerd: 27-01-2005

Gepost: 30 september 2006 07:27 PM
  [ # 11 ]

Citroënkop op een Peugeot onderblok.

Drie maanden kl..zakken en dus dan toch maar een ruilblok. Worden er ook bekers voor het grootste rund uitgeloofd?

Jos van der Voort

Profiel  
 
mpostma
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 9231
Geregistreerd: 03-01-2004

Gepost: 30 september 2006 11:14 PM
  [ # 12 ]

Mijn ultieme rund van de week actie was toch wel bij het wisselen van BE1 versnellingsbak naar BE3 versnellingsbak de achteruitrijschakelaar (ivm de stekker) omzetten van BE1 naar BE3 bak. Daarna schakelde hij niet meer in 1,2 en A. Bak weer uitgebouwd, laten checken (diegene maakt dezelfde fout met de sensor) en vervolgens er toch achter komen. Nadat ik een BE3 sensor er weer in had geschroefd deden de achteruitrijlichten het niet meer. Het palletje dat de sensor bediende was toch al wat verbogen.

Later heb ik die v-bak aangepast voor de Turbo D!2 bak. Gelijk het palletje rechtgebogen Very Happy. Vorig jaar is die bak overleden doordat er zo nodig een differentieel tandwieltje wilde gaan buiten spelen.

Profiel  
 
erik wijngaarden
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5830
Geregistreerd: 27-07-2003

- ID/DS D-Super
Gepost: 01 oktober 2006 12:14 AM
  [ # 13 ]

ik heb eens een honda civic type 1 de zuigerveren vervangen.
de zuigers moesten er aan de onderkant uit dus onder het blak alles weggesloopt.

na een fiks aantal uren alles weer gemonteerd en nog even een soort checklist in mijn hoofd aan het doorlopen om te zien of ik niets vergeten ben.
ondertussen valt mijn oog op een goor zwart ding dat in een ds ligt die naast de civic stond..
de volgende gedachtes waren wat dat toch voor een onderdeel was.. ik kom me niet bedenken waar dat nou hoorde in die ds..

juist het was de oliepomp van de civic
Crying or Very sad

alles weer los moeten halen want ik moest ook het blok een flink eind uit de steunen krikken om de karterpan er ondervandaan te halen

p.s. afterall bleken het niet de zuigerveren te zijn die het overmatige olieverbruik van deze civic tot oorzaak hadden

Profiel  
 
Ries
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2152
Geregistreerd: 09-05-2005

- C3 1.4 VTi Exclusive
Gepost: 01 oktober 2006 01:16 AM
  [ # 14 ]

Het domste wat ik me kan herinneren was dat ik toen ik mijn iksem net had, ik de motorolie even ging verversen.
Bakkie er onder, stop los en leegbloeden maar, goed laten uitlekken…klaar.

Voor de gein nog even de peilstok er uit trekken…...huh, precies tussen de strepies, ken dattan nou?

Had ik de verkeerde stop er uit gedraaid en mijn versnellingsbak laten leeglopen….

Profiel  
 
ZX-Enschede
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2153
Geregistreerd: 27-01-2005

Gepost: 01 oktober 2006 01:59 AM
  [ # 15 ]

Hebben wij in Enschede iets met bakken?

Jos van der Voort

Profiel  
 
 
1 van de 9
 1 2 3 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook