Picasso landt in Amsterdam
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 11 maart 2011 02:59 PM

Van de voorpagina:

In het Van Gogh Museum in Amsterdam is van 18 februari tot 29 mei van dit jaar een tentoonstelling te zien over de opkomst van Pablo Picasso tot leider van de Franse Avant-Garde. Picasso in Parijs, 1900-1907 is samengesteld door gastconservator Marilyn McCully in samenwerking met Museu Picasso in Barcelona waar de tentoonstelling later dit jaar te zien zal zijn.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de ontwikkeling die Picasso doormaakte vanaf het moment dat hij in 1900 in Parijs aankwam tot het moment waarop hij algemeen als de leider van de Avant-Garde werd gezien. In het overzicht krijgt men een mooi beeld te zien van de invloeden van zijn voorgangers en tijdgenoten op de zich snel ontwikkelende stijl van de jonge Spaanse kunstenaar. De revolutionaire manier waarop Picasso de kunstwereld vernieuwde met zijn kunst, maar ook met de wijze waarop hij schilders, beeldhouwers, schrijvers, verzamelaars en handelaren bij elkaar wist te brengen wordt flink in de verf gezet.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook