38 van de 40
« Eerste  < Vorige 36 37 38 39 40 Volgende > 
   
Centraal navigatietopic MyWay RNEG
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 03 maart 2019 05:13 PM
  [ # 556 ]

Zojuist via “Hidden menu” de MyWay gereset (reboot staat er). Dit had verder geen effect op de satellieten. Deze blijft helaas op 0 staan…
Verder nog even gekeken in dit menu. Als ik nu via SYSTEM - VERSIONINFORMATION - SERIALNUMBERS kijk geeft hij aan bij Headunit “ILLEGAL SERIAL NUMBER”...!! Kan het zijn dat de vorige eigenaar zélf de softwareversie er op heeft gezet (en dus niet via de dealer) waardoor het serienummer illegaal is en mogelijk de gps dus ook niet werkt???

Zou iemand voor mij in dit verborgen menu (SYSTEM - VERSIONINFORMATION - SERIALNUMBERS) willen kijken om te kijken wat er bij jullie staat?? En eventueel kijken hoeveel satellieten er weergegeven worden (althans of deze überhaupt worden weergegeven) als de sd-kaart er NIET in zit? Dan kan ik in ieder geval uitsluiten dat het niet vinden van de satellieten niet aan de sd-kaart ligt.

Wederom bedankt voor de genomen moeite!!!

Profiel  
 
Hendrik77
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 173
Geregistreerd: 06-02-2013

- DS 3 So Chic 1.6 VTI
Gepost: 03 maart 2019 07:09 PM
  [ # 557 ]

Als ik tijd heb zal ik even kijken. Hopelijk lukt dat vanavond.

Citroën DS3 So Chic 1.6 VTI

Profiel  
 
Hendrik77
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 173
Geregistreerd: 06-02-2013

- DS 3 So Chic 1.6 VTI
Gepost: 03 maart 2019 10:00 PM
  [ # 558 ]

Dit is volgens mij wat je zien wil:

Satellieten zie ik dus wel maar ook bij mij staat er ‘illegal serial number’

Citroën DS3 So Chic 1.6 VTI

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 04 maart 2019 12:47 PM
  [ # 559 ]

Klopt Hendrik77, bedankt! Had jij nog gekeken of je gps hebt ook al zit de sd-kaart er niet in? Ik las op een Engels forum dat iemand de accu 10 min heeft losgekoppeld en dat het bij hem toen weer werkte dus dat ga ik sowieso straks even proberen op hoop van zegen…

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 04 maart 2019 01:55 PM
  [ # 560 ]

Aanvullig: Zojuist de + ong 5 min los gehad, aangesloten en…. nog steeds geen satellieten !
Weet trouwens iemand hoe ik de unit van de radio los krijg? Of heeft alleen de dealer daar gereedschap voor? Mogelijk zit de aansluiting los cq kan ik de kabel volgen om te kijken waar de gps-antenne zich bevindt….

Profiel  
 
Hendrik77
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 173
Geregistreerd: 06-02-2013

- DS 3 So Chic 1.6 VTI
Gepost: 04 maart 2019 03:26 PM
  [ # 561 ]

De gereedschapjes daarvoor zijn redelijk universeel. Ik heb ooit op aliexpress een kitje gekocht met o.a. de juiste voor de rneg. Bij een auto onderdelen zaak hebben ze ze vast ook wel.

Citroën DS3 So Chic 1.6 VTI

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 04 maart 2019 05:22 PM
  [ # 562 ]

Dan ga ik daar eens voor kijken! Had jij mogelijk al tijd gehad om te kijken of er wel satellieten zijn op het moment dat je de sd-kaart er uit haalt?

Profiel  
 
Hendrik77
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 173
Geregistreerd: 06-02-2013

- DS 3 So Chic 1.6 VTI
Gepost: 04 maart 2019 08:12 PM
  [ # 563 ]

Heb net even de sd kaart er uit gehaald en dan het contact aangezet (Heb de rneg niet gereset). Dan laat ie het zelfde zien als eerst. Toevallig had ie op dat moment zelfs nog een achtste satelliet. Blijkbaar kan ie dat dus ook zonder sd kaart.

Anders neem je eerst contact op met de garage waar je hem gekocht hebt en leg je deze kwestie aan hun voor? Weet niet of je enige vorm van garantie hebt?

Citroën DS3 So Chic 1.6 VTI

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 04 maart 2019 08:49 PM
  [ # 564 ]

Dat ga ik inderdaad doen. Bedankt voor al de genomen moeite @Hendrik77 ! very good Dan weet ik in ieder geval zeker dat het feit dat hij geen satellieten kan vinden niets met de sd-kaart te maken heeft. Wordt zeer zeker vervolgd Wink

Profiel  
 
Willy Billy
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 124
Geregistreerd: 11-08-2018

Gepost: 04 maart 2019 09:01 PM
  [ # 565 ]

Chicco68 heb je het zo gedaan als hier onder beschreven.

Vóór het loskoppelen van de
accukabels
Wacht 2 minuten na het afzetten van het
contact.
Sluit de ruiten en de voorportieren voordat
u de accukabels loskoppelt.
Na het weer aansluiten van de
accukabels
Zet het contact aan en wacht 1 minuut
alvorens de motor te starten, zodat de
elektronische systemen geïnitialiseerd
kunnen worden. Raadpleeg het
CITROËN-netwerk als er zich na deze
handeling toch nog problemen voordoen.
Raadpleeg het desbetreffende hoofdstuk
voor het zelf opnieuw initialiseren van:
- de sleutel met afstandsbediening,
- het GPS navigatiesysteem.
In de gebruiksaanwijzing.

En ook al geprobeerd terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Citroën C3 1.2 Turbo 110 PK Shine S&S Pack Driver - Pack Relax - Pack Smile - Pack Visebilité

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 04 maart 2019 09:39 PM
  [ # 566 ]

@Willy Billy:

Nee, ik heb alleen de + losgekoppeld (dus niet de -). Dit zo 10 min gelaten (wel de deuren dicht gelaten en ruiten gesloten) en vervolgens de + weer aangesloten.
Dan ga ik het morgen eens op deze manier proberen (ook 10 min neem ik aan?)! Ik heb het initialiseren van de sleutel met afstandsbediening gevonden in de handleiding echter jij geeft ook aan dat dit moet gebeuren met het GPS navigatiesysteem. De beschrijving van het initialiseren hiervan zie ik echter nergens staan surprised

Edit: Fabrieksinstellingen nog niet, dat ga ik NU proberen. Wordt vervolgt…..

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 04 maart 2019 10:20 PM
  [ # 567 ]

Ook het terugzetten naar Fabrieksinstellingen heeft niets opgeleverd… Morgen dan maar eens de accu loskoppelen zoals omschreven.

Profiel  
 
Berlingo2.0HDi
> 400 berichten
RankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 477
Geregistreerd: 31-12-2006

Gepost: 05 maart 2019 10:41 AM
  [ # 568 ]
Chicco68 schreef:

@Willy Billy:

Nee, ik heb alleen de + losgekoppeld (dus niet de -).


Weet niet meer precies hoe de accuklemmen bij een DS3 vastzitten, maar als je dat met een ring- of steeksleutel moet doen dan zou ik toch eerst de - loshalen om kortsluiting te voorkomen.

Profiel  
 
Chicco68
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 38
Geregistreerd: 26-02-2019

Gepost: 05 maart 2019 10:50 AM
  [ # 569 ]

De + is gelukkig compleet afgeschermd van de - en om de + verder geen metaal.

Profiel  
 
Willy Billy
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 124
Geregistreerd: 11-08-2018

Gepost: 05 maart 2019 04:02 PM
  [ # 570 ]

En werkt dit niet Chicco68 dan zou ik gewoon even naar een dealer rijden en even laten meten of de gps antenne het wel doet.
Want erg veel kan er niet aan zijn in mijn ogen.

Citroën C3 1.2 Turbo 110 PK Shine S&S Pack Driver - Pack Relax - Pack Smile - Pack Visebilité

Profiel  
 
 
38 van de 40
« Eerste  < Vorige 36 37 38 39 40 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook