AX meeting 11 december Nieuwegein
Gepost: 13 december 2011 11:22 PM

Het is een beetje komkommertijd voor de redactie. Najaar en winter zijn nu eenmaal niet de spannendste tijden voor meetings en evenementen. De meeste Citroënliefhebbers koesteren hun kleinood in de garage. Zijn druk met restaureren of broodnodig onderhoud. Er schijnen er zelfs te zijn die dezer dagen druk zijn met familie en vrienden. Wij zijn dan ook blij het onderstaande artikel over de maandelijkse AX-meeting in onze mailbox te hebben aangetroffen. Ook iets leuks te vertellen, aarzel niet ons te mailen.

Op een zondagmiddag in december afspreken op een onbeschutte parkeerplaats bij een whopper en wegrestaurant bij Nieuwegein langs de snelweg… zou daar überhaupt iemand op af komen?
Wel een groep fanatieke AX liefhebbers die het versieren van de kerstboom laten voor wat het is.
Bij aankomst staan er een stuk of twintig AX ’jes op het parkeerterrein. Verder een BX, een Mini en een nieuwe C4.
We zien onder andere de AX Chrono er tussen staan, een blauwe “gepimpte” AX, de AX3 die afgelopen mei op Citromobile stond, een AX Image, een lichtgrijze AX GT in een uitzonderlijk mooie staat. Behalve dat de eigenaar laatst in een onbewaakt moment een gele folie over de koplampen heeft geplakt… ook een manier om aan de Franse uitstraling te komen.
Wieldoppen van de eerste serie C1 blijken erg goed te staan op winterbanden onder een AX.
Joost, de voorzitter van de AXClub, komt aanrijden in zijn laatste aanwinst. Een rode AX escapade waarvan het kenteken met GT begint waar esthetisch nog wel wat werk aanzit. Joost legt uit dat deze AX gewoon is om kilometers mee te maken wat zijn broer de komende tijd veel zal doen.

Zoveel mensen, zoveel voorkeuren, wat te zien is in de variatie van AX ‘en op deze meeting. Misschien wel de helft van de aanwezigen gaat voor de “puurheid” van een eerste serie AX, maar ook veel mensen met een voorkeur voor een wat meer sophisticated uitvoering van halverwege de jaren 90.
Een vooroordeel wat de prullenbak in kan is dat de AX alleen door jongelui en studenten wordt gereden. Op deze meeting komen we mensen tegen van alle leeftijden, letterlijk van 4 tot 64.
We spreken Henk, vroeger verschillende 2cv’s gehad en een Visa. Nu is hij hier met een AX GT met carburateur. Bij de AXClub afgekort naar GT carb. Henk vertelt dat zij de eerste AX nieuw hebben gekocht in 1989 en deze nog steeds in bezit en gebruik is. Samen met zijn zoon Michel hebben ze nu vier AX ’en voor de deur staan. De GT carb is voor de zondagse ritjes. Binnenkort komt er een rolkooi in. Dat worden leuke “zondagse” ritjes.

Alhoewel het erg gezellig is krijgen wij de indruk dat het niet erg druk zal worden. Eén van de bestuursleden geeft aan dat deze meeting vrij dicht op de vorige meeting zit, waar een AX of 40 op af was gekomen. Misschien dat daardoor de animo nu wat minder is.
Het streven is om elke maand een evenement op de agenda te hebben staan waarvan de helft parkeerplaatsmeetings zijn omdat deze erg populair zijn onder de leden.
En koud? Ach, binnen is het prima opwarmen met warme choco of een broodje hamburger. En ondertussen weer gewoon verder kletsen over de AX, lopende revisieprojecten, roest, niet aanwezige leden en wat al niet meer.

De meetings zijn vrij toegankelijk voor ieder die de AX een warm hart toedraagt!

http://www.axclub.net

Rogier de Haan alias Rio97

Profiel  
 
Rio97
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 367
Geregistreerd: 20-10-2005

- LN/LNA 11 RE Cannelle
- Xantia Turbo CT VSX break
Gepost: 13 december 2011 11:44 PM
  [ # 1 ]

Nog een paar foto’s van deze meeting:
http://s18.photobucket.com/albums/b136/rogier858/AX_meeting_december2011/

Niet zo heel veel, het was toch net iets te koud om de handen veel uit de mouwen te steken.

Groet, Rogier

Profiel  
 
Tjerk
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3762
Geregistreerd: 07-09-2008

- C5 2.0i 16V Ligne Prestige G3
- BX 1.9 GTI
Gepost: 13 december 2011 11:54 PM
  [ # 2 ]

Ik heb ook nog wat foto’s: klik!

C5 2.0i 16V Ligne Prestige 37-PP-RP / BX 1.9 GTI RK-55-NV

Ex: AX 1.1i Harmonie PZ-BL-99 / AX 1.1i Allure LD-LR-40 / ZX 1.8i 16V Audace Break XR-RN-08 / AX 1.4i TZX DH-RP-44 / ZX 1.9D Avantage JV-RH-88 / C5 1.8i 16V Ligne Prestige 54-HK-DJ / C5 2.0i 16V Ligne Prestige BVA 27-JD-FX / Xsara 1.6i 16V VTR Coupe 86-JL-KK / Xsara 1.4i Difference II 23-NX-VJ / XM 3.0i V6 24V Exclusive BVA 74-RFD-3

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook