Citroën op de Mondial 2012: jong, schoon en zonnig
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 18 september 2012 01:12 AM

van de voorpagina

Sinds 31 augustus weten we niet alleen zeker dat de DS3 Cabrio in Parijs zijn eerste beurs gaat beleven, maar ook hoe hij er precies uitziet. Nu maakt Citroën bekend welk nieuws er naast de DS3 Cabrio in Parijs nog te zien zal zijn: onder meer bijzondere uitvoeringen van de DS4 en DS5, een verjongde C3 Picasso en een volledig elektrisch aangedreven studiemodel van de DS3.

DS3 Cabrio: genieten van elk zonnestraaltje
Dat de DS3 Cabrio in Parijs zijn wereldpremière gaat beleven, wisten we al. Met de DS3 Cabrio speelt Citroën troeven uit die normaal in andere segmenten thuishoren. Zo maakt de DS3 Cabrio zijn opwachting met een elektrische kap die tot 120 km/u bediend kan worden, vijf echte zitplaatsen en de grootste kofferruimte in zijn categorie.

DS4 en DS5: Pure Pearl
Citroën integreert twee nieuwigheden in zijn gamma: de gelimiteerde serie DS4 en DS5 Pure Pearl. Aan de buitenkant krijgen ze een parelmoerwitte koetswerkkleur, blinkend chroomwerk en 18-duims lichtmetalen velgen mee. Ook aan boord is het volop genieten voor de passagiers van deze beperkte uitvoering, dankzij een interieur in clubleder in de zogenaamde ‘bracelet’-afwerking die kenmerkend is voor de DS-lijn en het warme Criollo-bruin met blauwe sierstiksels. Wat de uitrusting betreft, beschikken deze beperkte series onder meer over het eMyWay-navigatiesysteem, meesturende bi-xenonkoplampen met koplampsproeiers, parkeerhulp vooraan en achteraan en Citroën eTouch. De DS4 Pure Pearl vormt de fraaie verpakking voor de internationale onthulling van de DS4 HDi 160 BVA6.

C3 Picasso: de verjongde Spacebox
Ook de nieuwe uitvoering van de C3 Picasso beleeft zijn wereldpremière in Parijs. Qua stijl krijgt de wagen een nieuwe voorbumper met de nieuwe chevrons. LED-dagrijlichten garanderen een nog dynamischere look. Naast twee nieuwe koetswerkkleuren, Blanc Nacré en Bleu Encre, zijn er nieuwe 15-duims wieldoppen en 16-duims lichtmetalen velgen. Ook de bekleding wordt vernieuwd . Wat de uitrusting betreft, kan de auto voortaan voorzien worden van het eMyWay-navigatiesysteem met USB- en jackaansluiting, handenvrije Bluetooth-kit en navigatie. Het navigatiesysteem kan bovendien aan een achteruitrijcamera worden gekoppeld om gemakkelijker te manoeuvreren.

PureTech: 99g CO2
Ter gelegenheid van de Mondial de l’Automobile in Parijs stelt Citroën zijn nieuwe atmosferische PureTech-benzinemotoren met 3 cylinders voor. Met hun cilinderinhoud van 1 en 1,2 liter leveren ze opmerkelijke prestaties. De motoren koppelen een maximumvermogen van respectievelijk 50 en 60 kW (68 of 82 pk) aan uiterst lage verbruiks- en uitstootcijfers met waarden tussen 4,3 en 4,5 liter per 100 km en van 99 tot 104 gram CO2 per km. De VTi 68 is beschikbaar op de C3, terwijl de VTi 82 op de C3 en DS3 leverbaar is.

DS3 Electrum: 0g CO2
Citroën stelt in Parijs zijn concept-car DS3 Electrum tentoon die kan rekenen op de Full Electric-technologie en die een vernieuwende architectuur meekrijgt. De wagen rijdt volledig emissievrij bij een autonomie van 120 km in de Europese cyclus. Deze concept-car erft niet alleen het karakter van de DS3, hij toont ook aan dat volledig elektrisch rijden niet ten koste gaat van rijplezier en rijsensaties en dat milieuvriendelijkheid niet noodzakelijk synoniem is met monotonie. De grote vernieuwing in de elektrische aandrijving van de DS3 Electrum schuilt in zijn architectuur. Dankzij de 2 elektrische systemen van 65 kW op de voortrein, gaat er aan boord van de DS3 geen ruimte van kofferbak en interieur verloren. Zo wordt het mogelijk om bestaande thermische voertuigen te elektrificeren. Dit systeem wordt gevoed door een Panasonic-lithium-ionbatterij van 17,5 kWh en een herlaadstekker. Die bevindt zich onder de klassieke brandstofklep en kan worden aangesloten op een snellaadpaal (80 % in 30 min.).

Mondial: waar en wanneer
De Mondial de l’Automobile wordt van 29 september tot en met 14 oktober gehouden in Paris Expo aan de place de la Porte de Versailles te F-75015 Paris.

bron: persbericht Citroën Belux, redactie: RensKorevaar

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook