1 van de 13
 1 2 3 Volgende >  Laatste »
   
De BX van Rex // Uitval…
Rex
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 306
Geregistreerd: 07-12-2011

- BX Cannes
Gepost: 21 februari 2013 11:30 AM

mogguh

DONDERDAG 14 februari 2013 was het dan zo ver. Nadat de druk thuis steeds heviger werd, en mijn vriendin om de haverklap met Peugeot 206 aan kwam ben ik afgereisd naar het mooie Apeldoorn. Hier had ik een mooie Citroën BX Cannes gezien bij een garage, en uit nieuwsgierigheid ben ik eens gaan kijken.

Zo op het eerste oog een vieze, laag op de pootjes, en muffig ruikende BX. Mijn eerste gedachte:“Prima 1e auto”. De verkoper was een vriendelijke man, maar hij had helemaal niks met Franse auto’s ofwel Citroën. Ook zag ik dat er plekjes zaten op de motorkap. De verkoper vertelde mij dat dit hars was. En na wat voorzichtig peuteren rook ik inderdaad de bekende hars geur.

Na 15 minuten om de auto te hebben gelopen, was het motorblok aan de beurt. Na het zoeken van het hendeltje voor het openen van de motorkap , doken we met de neuzen in het blok. Op zich geen bijzonderheden, maar het was alles behalve netjes. Op dit moment liep de verkoper naar binnen en kwam snel weer terug met een accu checker. Deze zetten hij op de accu die in de BX lag. Deze gaf een spanning van 29%. De verkoper zei:“Kan ermee door, maar toch maar even met startkabels proberen.” De BX gaf geen krimp en na 1 aanhaal gaf de BX te kennen er zin in te hebben. We hebben even geluisterd hoe de auto stationair draaide, en dit klonk goed. De verkoper toverde 6 originele sleutels tevoorschijn dus de proefrit kon beginnen. Opmerkelijk, de verkoper vroeg niet eens om mijn rijbewijs of kopie van mijn ID.

1 van de eerste dingen die ik merkte was dat ik de koppeling erg ver moest laten komen en veel gas moest bijgeven om in beweging te komen. Dit resulteerde in dat menig bewoner even de gordijnen opzij duwden. Maar naar 10 minuten ging dit al een stuk soepeler. Na een aantal minuten te hebben gereden, vond ik een rustig plekje om daar de auto eens goed te bekijken.

Bij dit onderdeel heb ik de aankooptips gebruikt die ik vond op dit forum. Echt super bedankt hiervoor.  Zo ben ik recht achter de auto gaan staan [BX in de hoogste stand] en kijken hoe de wielen staan. Deze stonden fier rechtop dus dat was een goed teken. Ook heb ik de BX laten gymnastieken. Ook dit doorstond de BX goed. Hij kwam opvallend snel van hoog, naar midden en laag.

Na een rit van ongeveer een half uur [waar ik mij ineens bedacht hoe lang een proefritje eigenlijk mag duren, echt geen flauw idee] kwam ik weer terug bij de garage. De verkoper was buiten bezig en kwam gelijk naar mij toe gelopen. Ik vertelde hem dat de auto lekker reedt en ook goed klonk. Ook vond ik het sturen in een auto zonder stuurbekrachtiging wel mee vallen. Wel aangegeven dat ik de koppeling wel wat veel moest oplaten komen. Hier moest de verkoper wat lachen en zei:”Tja, dat dacht ik al te horen.” De verkoper legde dit euvel uit omdat de auto een tijdje heeft stilgestaan. Als het goed is wordt dit vanzelf weer wat beter. En anders schijn je deze ook nog wat bij te kunnen stellen. Hierna nodigde de verkoper mij uit voor een kopje koffie…

Citroën BX Cannes // 1991

Profiel  
 
Rex
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 306
Geregistreerd: 07-12-2011

- BX Cannes
Gepost: 21 februari 2013 11:32 AM
  [ # 1 ]

...met klotsende oksels liep ik achter de verkoper aan. Het enige waar ik aan dacht:”Nu ging het gebeuren, nu ga ik mijn eerste auto kopen.”

Ik vertelde aan de verkoper dat ik de auto wel wilde kopen, maar dat ik er wel een nieuwe APK en een nieuwe accu erbij wou hebben. En om het nog lastiger te maken, wou ik het liefst dat de APK vandaag nog werd verricht zodat ik niet terug [Assen] en heen [Apeldoorn] weer hoefde.

De accu was op zich geen probleem en hier had hij er nog wel een liggen. De APK deed de garage niet meer zelf, dit besteedde hij uit aan een ander bedrijf. Maar zei de verkoper, er zit nog een APK op tot oktober 2013. Maar ik er graag een nieuwe op hebben, dus eerst even gebeld of dit überhaupt nog mogelijk was vandaag. En we hadden geluk, we konden er nog wel even tussen.

Dus na een ritje van 5 minuten aangekomen bij een APK keurstation. Een leuke jongen [Nick] heette ons welkom, en we mocht de BX gelijk in de garage parkeren. De verkoper ging even bellen, dus ik vroeg aan Nick of ik bij de APK mocht blijven. Ik had zoiets nog nooit eerder gezien en leek mij wel interessant.  Uiteraard kon dit, en zodoende heb ik de APK keuring van stap voor stap gevolgd. Nadat Nick alle stappen duidelijk en rustig was uitgelegd, kwam hij tot de conclusie dat hij weer een jaartje op de weg mag. Met de complimenten van de keurmeester. Ook de bekende plekken vertoonde geen roest en de bodem van de auto was keihard. Verder zag ik dat er een hagelnieuwe uitlaat onder de auto hing met de datum 13-10-2012.

Hierna hebben we de auto op mijn naam gezet bij de plaatselijke Bruna, en na betaling mocht ik ervan door met de BX. Ik was als een kind zo blij..! Kleine bijkomstigheid mijn vriendin had geen enkel idee dat ik de auto ook daadwerkelijk zou gaan halen.

De rit van Apeldoorn naar Assen verliep prima. Ik wou nog even gaan tanken, alleen zag ik dat de tank nog voor de helft was gevuld. In Assen ben ik toch even langs de Tankstation gegaan, omdat de auto vol te gooien. TIP: Doe dit bij een Tango vestiging op een donderdag, want dan heeft Tango de actie “Dwaze Donderdag”. Er gaat dan 15 cent van de literprijs af. Ik weet niet of dit elke donderdag is, maar het was behoorlijk druk bij de tank. Afijn, de rit verliep goed. Op de snelweg is 110 á 120 goed te doen. Hierna ga je de motor iets meer horen. Maar ja, 110 vind ik ruim voldoende.

Nadat ik de auto had geparkeerd kwam niet veel later mijn vriendin binnen van haar eerste stage dag. Helemaal vol van haar eigen verhalen en vergetend dat ik naar Apeldoorn ben geweest om een BX te gaan bekijken, was mevrouw pas tegen het toetje uitgerateld over haar eerste stage dag. Ik legde de sleutels op tafel waarop mijn vriendin vol ongeloof zegt:”Heb je de auto gekocht?”

Ik—>  Grin





Citroën BX Cannes // 1991

Profiel  
 
GWHENDRIKS2
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5446
Geregistreerd: 01-07-2007

- 2CV 6 Charleston
Gepost: 21 februari 2013 11:47 AM
  [ # 2 ]

Proficiat ReX!

Iets wat ik toen niet durfde (als eerste auto) heb jij wel gedaan!

Ziet er netjes uit! Geniet ervan en tot de meetings?

Profiel  
 
Bossinkje
> 700 berichten
RankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 735
Geregistreerd: 05-10-2008

- BX 1.4
- XM TurboCT Pallas
Gepost: 21 februari 2013 11:51 AM
  [ # 3 ]

Proficiat! Veel plezier met de BX, het is een prima auto als 1e auto, spreek uit ervaring. Ziet er nog netjes uit! Veel plezier ermee!

Citroën Xantia 1.8 16v

EX:
Citroën BX 1.4 “Bixnix”
Renault Clio 1.4 RTi
Seat Ibiza 1.4 16v S

Profiel  
 
Bossinkje
> 700 berichten
RankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 735
Geregistreerd: 05-10-2008

- BX 1.4
- XM TurboCT Pallas
Gepost: 21 februari 2013 11:51 AM
  [ # 4 ]

Proficiat! Veel plezier met de BX, het is een prima auto als 1e auto, spreek uit ervaring. Ziet er nog netjes uit! Veel plezier ermee!

Citroën Xantia 1.8 16v

EX:
Citroën BX 1.4 “Bixnix”
Renault Clio 1.4 RTi
Seat Ibiza 1.4 16v S

Profiel  
 
Citrofreak Bram
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 1141
Geregistreerd: 24-10-2012

- XM 2.0i Turbo CT VSX Automaat
- Xantia 1.8i 16V Cituning
- GS/GSA X1
Gepost: 21 februari 2013 12:05 PM
  [ # 5 ]

Ha Rex,

Amusant verhaal, en ik herken er zat in!
Een Bx was ook mijn eerste auto, en ik had toen ook een relatie.
Over de rest zal ik verder zwijgen Laughing

Heel veel plezier met je mooie en frisse Bx, en veel veilige kilometers gewenst!

Groetjes, Bram.

Life’s too short to drive without comfort!!!

http://www.citroengsa.nl

Profiel  
 
japv
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3167
Geregistreerd: 29-06-2008

- Xantia 1.8i X
- GS/GSA Spécial
Gepost: 21 februari 2013 12:10 PM
  [ # 6 ]

Hier ook een BX als eerste auto, maar dat was geen succes, al lag dat niet aan de hydropneumatiek Smile Leuk ding, veel plezier ermee!

GSA Spécial ‘81 - ORGA 1534 - AC 650 Bleu Azurite
Xantia 1.8i (VS)X ‘93 - ORGA 6094 - EJXcR Rouge Furio
Xantia 2.0i 16V VSX ‘93 - ORGA 6079 - EYCCR Gris Quartz
Saxo 1.4i Sport ‘98 - ORGA 7967 - KMHC Bleu Grand Pavois
Ex: BX Chic ‘91

Profiel  
 
Rex
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 306
Geregistreerd: 07-12-2011

- BX Cannes
Gepost: 21 februari 2013 12:54 PM
  [ # 7 ]

Allemaal bedankt voor de leuke reactie’s.

@GWHENDRIKS2
Jahh, ik wil wel een keer langs komen bij de meetings. Moet het wel in beetje in de buurt zijn.
Maar dat zie ik dan wel.

@Bossinkje
Ik heb jou topic helemaal van A t/m Z gelezen. Echt proficiat voor de mooie auto. Ook zo’n lekker basis BX.
En ik vind je foto’s zo van het scherm spatten. Echt heel mooi.

Citrofreak Bram schreef:

Ha Rex,

Amusant verhaal, en ik herken er zat in!
Een Bx was ook mijn eerste auto, en ik had toen ook een relatie.
Over de rest zal ik verder zwijgen Laughing

Heel veel plezier met je mooie en frisse Bx, en veel veilige kilometers gewenst!

Groetjes, Bram.

Haha, wat is dat toch met vrouwen en de haat tegen BX-en. Al moet ik wel zeggen dat mijn vriendin al wat is bijgedraaid. Ze vind de BX lekker rijden, en de stoelen [zitkussen] vind ze heerlijk zitten.

Citroën BX Cannes // 1991

Profiel  
 
zandvoorta
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2038
Geregistreerd: 14-02-2004

- BX 14E
- C1 C1 Selection
Gepost: 21 februari 2013 01:55 PM
  [ # 8 ]

Gefeliciteerd! leuk verhaal, mooie BX very good

Nissan X-Trail ‘17
C1 Selection pack look 5d, ‘16 (Wit…)
BX 14E ‘86 (Blanc Cremant)
Ex: BX 16RS, BX 14TE, Saxo, Xantia Break TD, Xsara Picasso HDi Excl, C1 Sed, 2CV6 Club, C5 break HDi, C1 Ambiance, C5 Tourer, C4GP Excl

Profiel  
 
Michielio
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 450
Geregistreerd: 10-10-2006

Gepost: 21 februari 2013 01:58 PM
  [ # 9 ]

Mooie wagen! Top als eerste auto (spreek ook uit ervaring), weet je in ieder geval zeker dat je het bx virus nooit meer kwijt raakt Very Happy

————————————————————————————-
Auto’s:

BX 1.6 TZI (zwart) (DN-DZ-29) (gesloopt)

BX Chic (DB-XD-32) (Verkocht)

Profiel  
 
zandvoorta
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2038
Geregistreerd: 14-02-2004

- BX 14E
- C1 C1 Selection
Gepost: 21 februari 2013 02:03 PM
  [ # 10 ]

Ja, dat is dan wel weer een nadeel van de BX huh

Nissan X-Trail ‘17
C1 Selection pack look 5d, ‘16 (Wit…)
BX 14E ‘86 (Blanc Cremant)
Ex: BX 16RS, BX 14TE, Saxo, Xantia Break TD, Xsara Picasso HDi Excl, C1 Sed, 2CV6 Club, C5 break HDi, C1 Ambiance, C5 Tourer, C4GP Excl

Profiel  
 
banaanepit
> 1000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1036
Geregistreerd: 24-08-2012

- BX 16 TZI Automaat
Gepost: 21 februari 2013 02:18 PM
  [ # 11 ]

Leuk zo een Bx van het type cannes, gefeliciteerd!

Heb je er al plannen mee om um persoonlijker te maken? Of voor nu aleen het standard boom luchtverfrissertje

“The car is the closest thing we will ever create to something that is alive.” -Sir William Lyons, founder of Jaguar

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43033
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 21 februari 2013 02:22 PM
  [ # 12 ]
Rex schreef:

Haha, wat is dat toch met vrouwen en de haat tegen BX-en. ..

Die vraag moet je jezelf over een jaartje nog maar eens stellen Wink

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
Rex
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 306
Geregistreerd: 07-12-2011

- BX Cannes
Gepost: 21 februari 2013 02:29 PM
  [ # 13 ]
Michielio schreef:

Mooie wagen! Top als eerste auto (spreek ook uit ervaring), weet je in ieder geval zeker dat je het bx virus nooit meer kwijt raakt Very Happy

zandvoorta schreef:

Ja, dat is dan wel weer een nadeel van de BX huh

Ik noem dat geen nadeel. Ik vind het een heerlijke virus.

Gisteren nog even een ritje gedaan van Assen naar Steenwijk [50 km].
Van Steenwijk naar Grijpskerk [75 km] en van Grijpskerk even naar de Ikea [24 km] en weer terug naar het mooie Assen [28 km].

Al met al toch een heerlijk 170 km’s. Luisterend naar de orginele radio [Blaupunkt Stockholm 21] was het al met al een prettig ritje.

Citroën BX Cannes // 1991

Profiel  
 
Rex
> 300 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 306
Geregistreerd: 07-12-2011

- BX Cannes
Gepost: 21 februari 2013 02:36 PM
  [ # 14 ]
banaanepit schreef:

Leuk zo een Bx van het type cannes, gefeliciteerd!

Heb je er al plannen mee om um persoonlijker te maken? Of voor nu aleen het standard boom luchtverfrissertje

Nee, zit momenteel nog in de “nieuwe-auto-roes”. Tot nu toe heb ik alleen de auto schoongemaakt, zowel buiten als binnen. En omdat het een beetje muffig rook, en ik gek ben op de geur, heb ik er een filter in gelegd met een beetje droge [ongebruikte] koffie.

waterman schreef:
Rex schreef:

Haha, wat is dat toch met vrouwen en de haat tegen BX-en. ..

Die vraag moet je jezelf over een jaartje nog maar eens stellen Wink

Hahaha, misschien. Hoop het stiekem niet, al weet ik dat er natuurlijk onderhoud aan zit te komen.
Ik zou alleen echt niet weten waar dit in zou zitten. Maar goed, heb er zin in om vieze handen te krijgen.

Citroën BX Cannes // 1991

Profiel  
 
CitroMarty
> 800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 855
Geregistreerd: 07-07-2007

- BX 19 GTI
Gepost: 21 februari 2013 03:46 PM
  [ # 15 ]

Gefeliciteerd met je BX, wat een mooi verhaal er gelijk bij ook!
Misschien maar eens een minimeeting in het noorden van het land??
Assen is voor mij maar een kwartiertje rijden Wink

Mijn Fotosessie’s
_____________________________________

Huidig wagenpark:
BX 19 GTI ‘91 | BX 19 TRS Aut. ‘91

Ex:
BX 19 TRI ‘89 | BX 14 Rallye ‘87 | BX Break 19 16V ‘92
BX 19 GTI ‘91 | BX 19 TRD Aut. ‘86 | BX 16 TRS LPG ‘85
BX 19 16V MK2 ‘91 | BX 19 TZD TD ‘91 | Xantia 2.0 SX Aut. ‘93
BX 19 GTI ‘92 | C2 1.4 VTR ‘07 | Xantia 2.0 Zender ‘94

Profiel  
 
 
1 van de 13
 1 2 3 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook