1 van de 3
 1 2 3 Volgende > 
   
WTCC-nieuws van Citroën
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 26 juni 2013 01:07 PM

van de voorpagina

2014: Citroën met Loeb naar WTCC

Na meer dan twintig jaar wereldwijd veel rally’s op de weg te hebben gedomineerd, richt Citroën de aandacht nu op circuitracen en zal met ingang van 2014 deelnemen aan het FIA World Touring Car Championship, kort WTCC. Dit is een nieuwe uitdaging voor zowel Citroën Racing als voor Sébastien Loeb, die één van de WTCC-piloten zal zijn.

Tijdens de Autoshow van Parijs van vorig jaar maakte Citroën al melding van een mogelijke deelname aan het FIA WTCC. Nu komt de bevestiging dat het merk zich in 2014 zal inschrijven voor het kampioenschap. Met vijf Cross Country Rally World Cups en acht titels bij de constructeurs in het Wereldkampioenschap Rally, zal Citroën voor het eerst het strijdperk van de internationale circuitsport betreden. Deze krachtige boodschap onderstreept het belang van autosport als een technologisch laboratorium voor de Franse fabrikant, evenals de vastberadenheid van het merk om de fantastische relatie met Sébastien Loeb voort te zetten door samen deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

“Citroën Racing heeft de laatste paar maanden nauwgezet alle details onderzocht om met dit programma door te kunnen gaan,” onthulde Frédéric Banzet, CEO van Citroën. “Het WTCC is gebaseerd op meerdere aspecten die essentieel zijn voor Citroën: uitgebreide media-aandacht, reglementen die de kosten binnen de perken houden en een echte wereldwijde racekalender. Onze betrokkenheid bij dit kampioenschap zal ons niet alleen een andere kans geven om onze Créative Technologie filosofie te tonen, maar zal ons tevens helpen ons merk verder te ontwikkelen in veelbelovende groeimarkten als China, Rusland en Zuid Amerika. Ik wil ook van de gelegenheid gebruikmaken om onze langdurige partner Total te bedanken die samen met ons dit avontuur aan zal gaan.”

Citroën Racing’s toetreden tot de wereld van de circuitsport zal samenvallen met de introductie van een nieuwe generatie auto’s die nog spectaculairder zullen zijn dan de huidige. “De strijd aangaan in een voor ons nieuwe categorie, te beginnen vanaf een blanco vel op de tekentafel, zorgt voor een prachtige uitdaging voor onze divisie,” bevestigt Yves Matton, hoofd van het Citroën Racing Team. “Wij zullen overigens terug kunnen vallen op een groot deel van onze huidige expertise, te beginnen met de 1.6-liter turbomotor met directe brandstofinjectie van de DS3 WRC. We zijn in ons technisch centrum in Versailles al begonnen met de eerste werkzaamheden die de komende weken geïntensiveerd zullen worden, met de eerste tests van onze auto en de start van het ontwikkelingsprogramma om ons voor te bereiden op het seizoen 2014. Het moge duidelijk zijn dat we onze aandacht nog volop gericht hebben op ons rallyprogramma en we blijven onze uiterste best doen om in 2013 het best mogelijke resultaat te realiseren. Ons partnerschap met Abu Dhabi staat op het punt om verder versterkt te worden, waardoor wij in staat zullen zijn betrokken te blijven bij het WRC met een nieuw systeem en met nieuwe doelstellingen.”

Citroën Racing zal deelnemen aan het volledige FIA WTCC-seizoen 2014. De naam van de eerste rijder is al heel erg bekend: na het winnen van negen WK-rallytitels bij de rijders in een Xsara, C4 en DS3 WRC heeft Sébastien Loeb geen geheim gemaakt van zijn enthousiasme om deze uitdaging aan te gaan met zijn favoriete team. “Allereerst ben ik heel erg blij dat het bevestigd is. Het voelt als een droom, realiserend dat we op het punt staan een nieuw hoofdstuk te schrijven in onze geschiedenis. Ik kan niet wachten om met de nieuwe auto de baan op te gaan en te beginnen met testen. Ik heb dit overgangsjaar gebruikt om verschillende ervaringen op te doen en mijn rijvaardigheden op het circuit te verbeteren. Ik verwacht niet direct te kunnen winnen, maar ik ben vastbesloten eens op de hoogste trede van het erepodium te staan.”

bron: persbericht Citroën Nederland

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
citrofieltjebrabant4
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43
Geregistreerd: 10-01-2011

- ZX avoriaz 1,6 i
Gepost: 26 juni 2013 01:08 PM
  [ # 1 ]

Ben benieuwd, heb er zin in!!! Twee topraceklasses, hoppa!!

Profiel  
 
Henk Bats
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 89
Geregistreerd: 20-12-2005

- CX 25 RI
- AX 11 E S6
- C5 Tourer III X7
Gepost: 26 juni 2013 10:31 PM
  [ # 2 ]

Ik ben benieuwd naar het veld wat gaat strijden voor de WTCC titel van 2014.

Ik wens bij deze Citroën en Sébastien Loeb veel succes in 2014, laat ons maar weer genieten van de mooie beelden Smile

Groetjes, Henk

Al ruim 30 jaar dezelfde AX 1.1E S6 als 2e auto in gebruik en als hobby een AX 1.4GT S6, sinds 2012 voor erbij een CX 25 RI en als dagelijkse auto een C5 Tourer.

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 25 juli 2013 12:11 AM
  [ # 3 ]

Citroën heeft de afgelopen weken in de diverse social media de spanning flink opgevoerd en vandaag is dan eindelijk de aap uit de mouw gekomen: Loeb rijdt het WTCC 2014 in een C-Elysée. Meer informatie vind je hier.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
vtske
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1881
Geregistreerd: 03-02-2012

- C4 (2004-heden) 16 e HDI 112 PK Exclusive EGS 6V
- (Grand) C4 Picasso 16 e HDI 115 PK Intensive MAN 6V
Gepost: 25 juli 2013 12:38 AM
  [ # 4 ]

Prachtig vooruitzicht, ik zou de baanversie wel willen, alleen al voor dat (echt) schuifdak, ondanks een sedan met kofferbak.

September1978-Juli1989) 2CV6, Acadiane (Service wagen), Visa Club 650 2x, Visa Super X, Visa 11RE, Visa Chrono, GSA Pallas 5V 2x, CX Reflex, CX 2400 Pallas 2x, CX 2500 Diesel 2x, AX 3D TZS,BX 16 TRS 3x,BX TRD 1x, BX 19D 1x, BX 19RD Break 2x, BX TRD Turbo, Augustus1989-tot-Augustus1990 AX 14 D 3D, AX 11RE 3D Cituningkit. Prive Sept1990-tot-heden) Ford Taunus Coupe 1300, Renault 5 1200 3D, BMW 315, Hyundai S Coupe 1500, BX TRD Turbo, AX 11 TRE 5D, Saxo 15D SX 3D, Xsara 19D SX Break, Saxo VTS 14
3D, Peugeot 307 14 HDI 2x, C4 Exclusive 16 EHDI 112 pk EGS6, C4 Grand Picasso 16 EHDI 115 pk man6.

Profiel  
 
Penny Lane
> 11000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 11626
Geregistreerd: 06-05-2007

- Xantia TD SX
Gepost: 25 juli 2013 09:04 PM
  [ # 5 ]

van de voorpagina

C-Elysée gaat WTCC

Een maand na de bevestiging dat het merk in 2014 zal deelnemen aan de World Touring Car Championship toont Citroën nu het model waarmee Sébastien Loeb de circuits op zal gaan. De Citroën C-Elysée WTCC is de eerste auto die is ontworpen volgens de nieuwe reglementen die momenteel door de FIA voor deze klasse worden opgesteld.

Op 26 september vorig jaar, bij de opening van de Parijse Salon de l’Automobile 2012, werd door Frédéric Banzet, Yves Matton en Sébastien Loeb aangekondigd dat Citroën overwoog om deel te nemen in de World Touring Car Championship. Een paar minuten eerder was de C-Elysée voor het eerst aan de media voorgesteld. Tien maanden later komen deze twee gebeurtenissen nog eens samen met het verspreiden van de eerste foto’s van de C-Elysée WTCC!

Gebruik makend van het beste dat het merk te bieden heeft op het gebied van styling, ontwikkeling en kwaliteit is de Citroën C-Elysée een sedan in het C-segment die gericht wordt op de groeimarkten van Latijns Amerika, Noord-Afrika, Rusland en het Verre Oosten.Met 30.000 geplaatste orders is de door de cliëntéle warm onthaalde C-Elysée inmiddels ruim 30% voor op de geplande verkoopdoelstellingen. “Dat we de C-Elysée hebben gekozen als basis voor onze WTCC auto’s weerspiegelt duidelijk onze vastberadenheid om de autosport als een actieve manier te gebruiken om onze commerciële ontwikkeling te ondersteunen”, aldus Frédéric Banzet, bij PSA kapitein van het merk Citroën. “Met races in Latijns Amerika, Marokko, China en Rusland is de WTCC-kalender werkelijk een wereldwijd fenomeen, en het is daarom zeer voordelig om de C-Elysée als sleutel van de groei van Citroën, voor een groot publiek van autosportfanaten te laten optreden”.

“Vanuit een puur technisch standpunt is de keuze voor een “three-box” sedan ideaal omwille van de aerodynamica. De C-Elysée was daarom de perfecte keus”, voegde Xavier Mestelan-Pinon, technisch directeur van Citroën Racing, daaraan toe. “Bovendien was het mogelijk om diverse componenten eenvoudig te installeren. Omdat dit onze eerste circuitracer is, moesten we ons voortdurend afvragen wat het belang van onze keuzes was, maar dat maakte dit van dit project een extra interessante uitdaging”.

Stevig aan het asfalt vastgeplakt op 18 inch velgen is de C-Elysée zeer indrukwekkend te noemen. Met een geïntegreerde aerodynamische splitter accentueert de voorbumper de grille met zijn prominente Double Chevron. De verbrede spatborden geven het koetswerk een nadrukkelijk racing-gevoel. Aan de achterzijde moet een stijlvolle spoiler er voor zorgen dat de C-Elysée WTCC aan het asfalt verankerd blijft. Onder de kap heeft de C-Elysée WTCC dezelfde 1,6-liter direct ingespoten turbomotor als de DS3 WRC. Met onder andere een vergrote turbo-poort is het vermogen van deze motor voor het gebruik op het circuit naar 380 pk gebracht. De auto heeft aandrijving op de voorwielen via een sequentiële zesversnellingsbak.

Nadat de C-Elysée WTCC een paar dagen geleden z’n eerste rondes op het circuit heeft gemaakt, gaat de auto nu uitgebreid een testprogramma in. De auto wordt voor het eerst aan het publiek voorgesteld op de Internationale Automobil Ausstellung 2013 in Frankfurt van 12 tot en met 22 september.

tekst & foto: Citroën-WRC.com, redactie: Penny Lane

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
Visa GTI 115
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1126
Geregistreerd: 06-01-2010

- Visa GTI 115ch
- Jumpy 2 liter HDI 140 6bak Nm320
Gepost: 26 juli 2013 10:08 AM
  [ # 6 ]

Mooie Citroen, zal het zeker goed gaan doen.

Weer een prachtig ontwerp.

Waar gaan ze dat test programma afwerken..!!

Hoeveel zetten ze er in en wie wordt de tweede rijder

In Portugal rijden ze, de Elysee’s in straat

versie al rond.

Bouten en moeren gaan altijd los, als je Citroen voorbij Lyon en links van de Rhone komt.

VISA GTI 115 Fun, is not a straight line.

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 07 augustus 2013 10:40 AM
  [ # 7 ]

persbericht Citroën Nederland

Yvan Muller met Citroën Racing in WTCC 2014

Amsterdam, 7 augustus 2013 - Citroën Racing heeft bekend gemaakt dat Yvan Muller deel uit zal maken van het Citroën World Touring Car Championship team. De Franse coureur, drievoudig WTCC-wereldkampioen, zal één van de Citroën C-Elysée WTCC-auto’s besturen die in 2014 in actie zullen komen in het WTCC.

Yvan Muller heeft een uitstekende reputatie in de wereld van het WTCC, waarin hij in 2008, 2010 en 2011 de wereldtitel bij de rijders heeft gewonnen. Daarbij heeft hij ieder mogelijk record gebroken, van het aantal overwinningen, van het aantal punten, tot het aantal pole positions en het aantal ronden dat hij op kop heeft gelegen. Ook in dit seizoen heeft hij zijn overmacht weer overduidelijk aangetoond en hij kan al op 8 september aanstaande, tijdens de WTCC-race op het circuit van Sonoma, USA, zijn vierde wereldtitel in de wacht slepen.

Yvan is een excellente coureur die ook zijn bijdrage levert aan de ontwikkeling van de auto, Hij is de ideale keuze voor het team van Citroën Racing. “Van cross-country rally’s tot het WRC, Citroën Racing heeft er altijd naar gestreefd om de beste coureurs in het team te hebben,” zegt Yves Matton, Managing Director van Citroën Racing. “Wij hebben ambitieuze doelstellingen voor onze nieuwe uitdaging, het WTCC, en de komst van een ervaren rijder als Yvan zal ons helpen snel vooruitgang te boeken. Ook dit seizoen toont hij aan dat hij tot de absolute top behoort en dat hij nog steeds heel graag wil winnen. Hij zal ook een prima benchmark zijn voor Sébastien Loeb. Ze komen allebei uit de Elzas en ze kennen elkaar al heel lang. Hun wederzijds respect zal zorgen voor een uitstekende verstandhouding binnen het team.”

Tijdens zijn toerwagencarrière heeft Muller voor vijf fabrikanten de autosportbelangen verdedigd en hij is tot het uiterste gemotiveerd om de nieuwe uitdaging aan te gaan. “Het zal een voorrecht zijn om met ingang van 2014 Citroën Racing te vertegenwoordigen. Ik ben ook een liefhebber van rally’s en ik heb de prestaties van Citroën en Seb in het WRC altijd op de voet gevolgd. Het is fantastisch dat een automerk met zo’n fantastische staat van dienst nu in een autosportdiscipline actief wordt waarin het nog alles moet leren. Het is voor mij interessant om niet uitsluitend als coureur te fungeren maar ook om met mijn kennis en ervaring een actieve bijdrage te leveren aan het opbouwen van een succesvol team.”

Yvan Muller is een contract voor twee seizoenen aangegaan. Hij heeft de Citroën C-Elysée WTCC voor het eerst gereden op het circuit van Val de Vienne en hij zal in aanloop naar het Wereld Kampioenschap 2014 deelnemen aan het testprogramma.

Yvan Muller
- Geboren op 16/08/1969 in Altkirch (Frankrijk)
- Racedebuut: 1979 (karting)
- Website: http://www.yvanmuller.com

Palmares:
- 1986: Europees Kart Kampioen
- 1992: UK F2 Kampioen (F3000)
- 1995: Frans Super Touring Car Kampioen (BMW)
- 1995-2006: 10 kampioenstitels in de Andros Trophy
- 2003: UK BTCC Kampioen (Vauxhall)
- 2008: WTCC Kampioen (Seat)
- 2010: WTCC Kampioen (Chevrolet)
- 2011: WTCC Kampioen (Chevrolet)

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 17 december 2013 10:20 PM
  [ # 8 ]

van de voorpagina

Citroën racet 2014 door

2014 wordt een bijzonder sportief jaar voor Citroën. Voor het eerst in de geschiedenis neemt Citroën deel aan twee FIA-wereldkampioenschappen: het WRC met DS3 rally-auto’s en het WTCC met C-Elysée tourauto’s. Alle Citroën-rijders mogen hopen dat iets van die sportiviteit op hen afstraalt, zeker degenen die het splinternieuwe actiemodel DS3 Cabrio Racing bestellen.

Vanaf de eerste start in het WRC op 14 januari in Monte-Carlo tot de geblokte vlag aan het einde van de laatste race van het WTCC op 16 november in Macao, gaat Citroën Racing staat 306 intensieve dagen lang de strijd aan in twee wereldkampioenschappen met een totaal van 25 races. “We beginnen aan een uitdaging, niet alleen op het sportieve vlak, maar ook op het technische en het logistieke. Het hele team is erg enthousiast en creatief in het voorbereiden van het komende seizoen”, betoogt Yves Matton, hoofd van Citroën Racing. “Wij zijn heel blij dat we dit dubbele programma kunnen rijden. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden waarin de auto-industrie verkeert, genieten we het vertrouwen van PSA’s topmanagement en de steun van onze partners. We gaan vele landen bereiken in alle windstreken en we gaan zo veel meer mogelijkheden creëren om het merk Citroën te bevorderen en zijn Creative Technologie in de praktijk te laten zien.”

“We beginnen in geen van beide kampioenschappen vanaf nul. Onze ervaring in de rallysport en de keuze van de FIA voor de stabiliteit in de regelgeving betekenen dat we het WRC relatief ontspannen tegemoet kunnen zien. We hebben gekozen voor de bemanningen Kris Meeke met Paul Nagle en Mads Østberg met Jonas Andersson om ons te vertegenwoordigen in het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team. Ons doel is om hun vooruitgang te ondersteunen, zodat zij zo vaak mogelijk voor de overwinning kunnen gaan vechten. Khalid Al Qassimi en Chris Patterson zullen ook een paar rondes van het WRC rijden, maar hun voornaamste doel zal het Rallykampioenschap van het Midden-Oosten zijn.”

“De uitdaging die ons in het WTCC te wachten staat, is ook zeer motiverend, maar over deze discipline moeten we nog veel leren. We hebben het gevoel dat we goed hebben gewerkt aan de Citroën C-Elysée WTCC, ook al hebben we geen echte basis voor vergelijking. De reglementen zijn nieuw voor alle concurrenten. Yvan Muller meent dat de auto goed ontworpen is, dus dat heeft ons gerustgesteld voor wat betreft de richting die we genomen hebben. We staan te popelen om tegen onze rivalen de weg op te gaan en daarvan de bevestiging te krijgen! Naast Yvan Muller en Sebastien Loeb, zijn we blij te kunnen bevestigen dat Jose-Maria López onze derde rijder wordt.”

bron: persbericht Citroën Belux, redactie: RensKorevaar

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 28 februari 2014 12:14 PM
  [ # 9 ]

persbericht Citroën Nederland

Ook Ma Qing Hua rijdt C-Elysée in WTCC

Amsterdam, 28 februari 2014 - Ma Qing Hua is door Citroën Racing’s WTCC-team gecontracteerd naast Sébastien Loeb, Yvan Muller en José-María López. Net zoals Citroën zelf, dat internationaal verder uitbreidt, heeft het vertegenwoordigende raceteam ook een zeer internationale samenstelling, met coureurs van drie continenten.

- Citroën Racing verwelkomt coureur Ma Qing Hua in zijn WTCC-team
- Ma Qing Hua (26) heeft veel ervaring met racen in monoposto’s, zelfs op Formule 1 niveau
- Winnaar 1600 cc-klasse in het China Touring Car Championship 2011
- Ma’s programma bestaat uit races in Shanghai, Macao, Moskou en op Spa-Francorchamps.

“In 2013 is China onze nummer één markt geworden op basis van het aantal geproduceerde auto’s,” verklaart Arnaud de Lamothe, Citroën’s Director of Communications, Marketing en Sport. “Wij realiseerden in 2013 een groei van 26%, meer dan de toename van de gehele markt die een stijging liet zien van 19%. Het aantal bestellingen van de C-Elysée, die wordt geproduceerd in onze fabriek in Wuhan, heeft onze doelstellingen al overtroffen. Voor 2014 is het onze ambitie om meer dan 100.000 eenheden van dit model op de Chinese markt af te zetten. Om deze redenen en met de steun van de Dongfeng Citroën joint venture wilden wij een Chinese rijder in één van onze C-Elysées in het WTCC laten uitkomen.”

Om er zeker van te zijn dat de keuze zou vallen op een uitstekende coureur heeft Citroën Racing maandenlang diverse potentiele kandidaten getest, voordat Ma Qing Hua werd geselecteerd vanwege zijn uitstekende prestaties. De 26-jarige coureur is geboren in Shanghai en heeft een indrukwekkende ervaring met monoposto’s, eerst in Azië en daarna in Europa. Uitkomend voor de teams van HRT en Caterham klopte hij al aan de deur van de Formule 1 door tijdens vijf Grand Prix’s te rijden in de vrije training.

Ma Qing Hua heeft ook deelgenomen aan het China Touring Car Championship. Na een onvolledig programma in 2010 won hij in het seizoen erna de CTCC 1600 cc klasse. Zijn ervaring heeft hem in staat gesteld om al snel zijn potentieel aan te tonen in de C-Elysée WTCC.

“Wij hebben Ma Qing Hua niet alleen gekozen vanwege zijn nationaliteit maar ook vanwege zijn prestaties,” legt Yves Matton, Managing Director van Citroën Racing, uit. “Hij heeft tijdens diverse tests met de C-Elysée WTCC een positieve indruk achtergelaten. We kunnen in dit eerste seizoen niet voor iedere race van het kampioenschap een vierde auto inschrijven, maar we zijn er wel in geslaagd om een zinvol programma samen te stellen. Ma zal in de laatste twee ronden in Europa - Moskou en Spa-Francorchamps - aan de start komen en vervolgens in zijn twee thuis-evenementen, in Shanghai en in Macao. De vijfde race zullen wij in een later stadium vaststellen.”

“Het is voor mij een grote eer om door Citroën Racing te worden gekozen voor dit ambitieuze programma,” aldus Ma Qing Hua. “Ik heb erg genoten van de samenwerking met het team tijdens de testsessies waarvoor ik was uitgenodigd. Ik ben echt opgetogen over de mogelijkheid om uit te komen voor een fabrikant die kan bogen op zoveel overwinningen en ik zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat Citroën blijft winnen! En het zou voor mij natuurlijk helemaal speciaal zijn om een goed resultaat te boeken in Macau en in mijn woonplaats Shanghai. Maar op dit moment kijk ik er alleen maar naar uit om weer achter het stuur te kruipen van C-Elysée WTCC.”

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
Visa GTI 115
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1126
Geregistreerd: 06-01-2010

- Visa GTI 115ch
- Jumpy 2 liter HDI 140 6bak Nm320
Gepost: 28 februari 2014 02:16 PM
  [ # 10 ]

Ik zie hier met grote spanning naar uit…

Rijden en strijden op twee fronten…

Het wordt zeker een prachtig en spannend Citroen seizoen…

Helaas zijn de meeste wedstrijden ver van huis…

Bouten en moeren gaan altijd los, als je Citroen voorbij Lyon en links van de Rhone komt.

VISA GTI 115 Fun, is not a straight line.

Profiel  
 
XTR
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1725
Geregistreerd: 19-04-2004

Gepost: 13 april 2014 10:56 PM
  [ # 11 ]

vandaag was de eerste WTCC race van het seizoen 2014…

geweldige overmacht van Citroen,  1, 2 en 3 in de kwalificatie,  1,2 en 3 in de eerste race,  1 en 2 in de 2e race (nadat er Muller uit de race werd gereden in een megacrash bij de start, waarbij ook Tom Coronel betrokken was…

werd vandaag live uitgezonden op Eurosport

ex PSA-rijder uit Almeloo in bezit van een Volvo…

daarvoor sinds 2001 trouw aan PSA modellen
(206 GTI, 406 sedan, C3 XTR, 206 SW, 207 XS Pack, C3-II Exclusive. C3-III Shine 110)

Profiel  
 
2cvtje
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 1122
Geregistreerd: 29-05-2013

- AX Spot 1.1
Gepost: 13 april 2014 11:01 PM
  [ # 12 ]

Tom Coronel is er gewoon ordinair uitgerost.

type

Profiel  
 
citrofieltjebrabant4
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43
Geregistreerd: 10-01-2011

- ZX avoriaz 1,6 i
Gepost: 13 april 2014 11:05 PM
  [ # 13 ]
Visa GTI 115 schreef:

Ik zie hier met grote spanning naar uit…

Rijden en strijden op twee fronten…

Het wordt zeker een prachtig en spannend Citroen seizoen…

Helaas zijn de meeste wedstrijden ver van huis…

Spa-Francorchamps is op waggelafstand Wink

Profiel  
 
XTR
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1725
Geregistreerd: 19-04-2004

Gepost: 13 april 2014 11:06 PM
  [ # 14 ]

tja, daar zijn de meningen over verdeeld…

het varieert van een race-ongeval (2 haantjes die snel weg zijn bij de start op polo-position) tot inderdaad een ordinaire ram-partij Wink

In mijn ogen dat de thuis-rijder op het Marokkaanse circuit iets minder gas moeten geven met z’n Honda Civic Wink

Ik vond het dan ook gerechtigheid dat meneer op de finish nog net werd gepasseerd door een Chevy uit het team van Tom Coronel

ex PSA-rijder uit Almeloo in bezit van een Volvo…

daarvoor sinds 2001 trouw aan PSA modellen
(206 GTI, 406 sedan, C3 XTR, 206 SW, 207 XS Pack, C3-II Exclusive. C3-III Shine 110)

Profiel  
 
XTR
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1725
Geregistreerd: 19-04-2004

Gepost: 14 april 2014 12:58 AM
  [ # 15 ]

De Marokkaanse opponent van Tom Coronel is zojuist door de FIA uit de uitslag van de 2e race gehaald:

BREAKING NEWS - Mehdi Bennani excluded from race 2 (car underweight) http://d1oo2un3qpiryo.cloudfront.net/uploads/files/eventdetail/160/marrakech_decision_16.pdf … #WTCC

whistle

ex PSA-rijder uit Almeloo in bezit van een Volvo…

daarvoor sinds 2001 trouw aan PSA modellen
(206 GTI, 406 sedan, C3 XTR, 206 SW, 207 XS Pack, C3-II Exclusive. C3-III Shine 110)

Profiel  
 
 
1 van de 3
 1 2 3 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook