“storing in ABS remsysteem” 2 weken na plaatsen aftermarket DRL’s?
Maddock
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 129
Geregistreerd: 14-03-2012

Gepost: 16 april 2014 11:58 AM

beste collega citrofielen… de titel zegt het al: gisterenochtend bij het starten van mijn Berlingo (MK3 bj 2010, 1.6 HDi) “piep piep piep” en op de display: “storing in remsysteem, probleem met ABS, STOP!”
ook geen snelheidsaanduiding meer en de snelheid…. die wordt gemeten bij de ABS… m.a.w. het ene heeft met het andere te maken… maar hoe dan?!

dus ik stop, zet contact af, weer aan: alles normaal… rij verder… 5 minuten later, weer alle toeters en bellen, zelfde melding op display… en vanaf nu continu, afzetten, terug starten brengt geen soelaas… dus naar erkende citroën-garage, nu al van gisteren 9u ‘s ochtends, en nét gebeld: ze hebben het probleem NOG ALTIJD NIET gevonden!!! volgens mij kan het maar één van 3 problemen zijn: signaalring, sensor, of kabelbreuk.

addertje onder het gras: 2 weken geleden Philips Daytime 4 LED DRL’s laten installeren ik was er bij tijdens de installatie en ik weet zeker dat er niet geboord, gezaagd, gesneden is, geen kabels zijn ingekort of opengemaakt, dus kabelbreuk lijkt me niet mogelijk…

volgens citroën garage is er met het remsysteem ook helemaal niks aan de hand, dat werkt allemaal perfect…
en als slag op de vuurpijl: “sinds ik gisterenochtend mijn wagen bij hen heb achtergelaten heeft die storing zich niet meer herhaald: ik kreeg gisteren telefoon van die mens die met ongeloof in de stem me vroeg of ik wel zéker was dat ik een storing had?!?! neen “storing in ABS remsysteem” heb ik niet net uitgevonden voor de fun, om 2 dagen aan werkuren te betalen voor een probleem die ze niet zullen vinden….

dit gaat me nu al duur komen te staan, en zonder dat ze weten wat het probleem is… iemand tips of advies of ervaringen te delen?!

kan het met die DRL’s te maken hebben?! nochtans hebben die gedurende 2 volle weken, àlle dagen in gebruik, perfect probleemloos gewerkt… en nu plots… zou het storingen geven… (ps: die drl’s functioneren ook nog steeds)

zou een gewone reset van de ECU soelaas kunnen bieden?! foutjes uitlezen hebben ze al gedaan, en ze vinden wel foutcode’s, maar niks dat zou wijzen op probleem met remsysteem of bekabeling… ik kan de garage natuurlijk ook wel begrijpen hoor: ze zijn op zoek naar een probleem die ik meemaakte en hen heb uitgelegd… maar die zich sindsdien dus blijkbaar niet meer voordoet, ze zijn ermee gaan rijden: alles normaal… wie heeft raad? alvast bedankt!

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Profiel  
 
Raphke
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 1
Geregistreerd: 20-06-2012

Gepost: 17 april 2014 08:59 PM
  [ # 1 ]

Hoi
Ik heb ook de DRL’s van phillips geplaatst zoals beschreven
in bijhorende handleiding en geen enkel probleem.
Is bwj 2012 en vrijwel onmiddellijk de DRL’s geplaatst en tot op heden
geen foutmeldingen en lampen werken ook nog steeds.
mvg

Profiel  
 
berlingo 107
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 52
Geregistreerd: 22-01-2011

Gepost: 17 april 2014 10:10 PM
  [ # 2 ]

Je hebt toevallig toch geen aftermarkt trekhaak?

Profiel  
 
Maddock
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 129
Geregistreerd: 14-03-2012

Gepost: 18 april 2014 10:44 AM
  [ # 3 ]

merci Raphke voor je bericht en geruststelling. Smile

heb ondertussen verder geïnformeerd bij o.a. citroënspecialisten maar ook bij tuningprofessionals die constant met electronica en software van wagens bezig zijn en allemaal vertellen ze dezelfde zaken: als die leds goed aangesloten zijn -en dat is het geval dat weet ik zeker- dan kan het daarmee niets te maken hebben, storingen komen soms voor door slecht signaalke of natuurlijk kabelbreuk -maar ook dat kan ik met zekerheid zeggen niet te hebben- en het zal gewoon compleet toeval zijn dat deze storing zich voordoet kort nadat ik DRL’s heb gestoken… had ik deze DRL’s niet gestoken… dan zou die storing ook gekomen zijn…

op de koop toe wijst een storing in ABS-remsysteem in de richting van een probleem met de ABS-computer (mogelijks, kan nog altijd slecht contact zijn in de signaalring of BMS, of een falende sensor), tuningspecialist raad aan om nu te wachten -storingen zijn softwarematig gewist- totdat de storing terugkomt,àls ze terugkomt naar citroëngarage gaan en vragen om ABS-computer te updaten en het een week of langer uit te testen,blijft de storing, of komt ze dan nog terug, eventueel BMS laten vervangen -dat is niet zoveel werk- ik mag ook altijd bij hen komen om het te laten nakijken: zij hebben gespecialiseerde apparatuur, software en knowhow in dit soort zaken als zij het probleem niet vinden zal niemand het vinden…

ps: neen ik heb geen aftermarket trekhaak. Smile

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Profiel  
 
berlingo 107
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 52
Geregistreerd: 22-01-2011

Gepost: 18 april 2014 02:03 PM
  [ # 4 ]

Aftermark trekhaken geven vaak na een tijdje problemen allerlei, daarom mijn vraag.

Profiel  
 
Maddock
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 129
Geregistreerd: 14-03-2012

Gepost: 02 juli 2014 07:03 PM
  [ # 5 ]

het is nu al een hele poos geleden ten tijde van mijn eerste bericht in deze thread…

nog steeds geen bijkomende storing gehad… het zal idd. gewoon een storing geweest zijn die klaar zat, los van drl’s… zoals die keer, een paar jaar geleden, dat plots mijn koplampen begonnen te flitsen, en ruitenwissers op snelste stand begonnen te werken… op klaarlichte, warme, zonnige dag… terwijl ik 20 meter van mijn wagen stond met mijn sleutels in de hand!!! WTF?!?!

enorm bizar probleem, wou toen niet meer starten en gaf geen enkele reactie op de sleutel… heb toen batterij ontkoppeld en na tiental minuutjes weer aangekoppeld… heb dat probleem sindsdien nooit meer gehad. wat is dat toch allemaal met die software?!

Nobody expects the Spanish Inquisition!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook