Uitlezen gasinstallatie AG SGI type 1, 2 en 3
sietze01
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 08-06-2014

Gepost: 10 juni 2014 06:20 PM

Hallo,

Ik heb op het c5 forum al een melding gedaan hoe je een type 1 AG installatie uit kan lezen:
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.php?f=5&t=11062

Maar bij aanschaf van mijn C8, die voorzien is van een type 2 ecu blijkt dit niet te werken.
Nu heb ik dit ook werkend gekregen, dus voor de liefhebber:

Software gratis te downloaden:
http://old.gficontrolsystems.eu/images/stories/downloads/software/GFI_installer.zip

Installer diagnostic tool.

Koop een KKl OBDII interface op ebay voor een tientje
<img>http://www.aliexpress.com/item-img/USB-Car-Diagnostic-Interface-OBD-II-2-KKL-409-1-OBD2-Cable-VAG-COM-for-VW/567620930.html<img>

Pas op dit is iets ander dan de ELM327!!!
De KKl wordt ook gebruikt door de VAG group en fiat en alfa.

Verbind pin 7 (dit is de KKL line) met de middelste aansluiting op de diagnose stekker.
verbind pin 5 (-12V) met de zwarte draad van de diagnose stekker
Verbind pin 16 (+12V) met de rode draad van de diagnose stekker.

Start het programma en de auto (anders doet hij het niet) en je kan foutmeldingen uitlezen en resetten, enz.

Als iemand vragen heeft of plaatjes wil van het programma moet die mij een berichtje sturen (ik weet niet hoe ik plaatjes moet posten)

Groet,

Sietze

Profiel  
 
RogerM
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 330
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 31 augustus 2015 03:57 PM
  [ # 1 ]

Hi Sietze,
Het lukt mij niet om erin te geraken met een XP laptop en later een echte DOS pc (dus geen hyperterminal oid). Volgens mij heb ik een AG SGI type 2 maar ik twijfel. Op de verdamper staat 600.001 (mét Sagem druksensor). Voorts zit er een kastje 600.107 en een kastje 600.131 in. zie bijlagen.

Ik probeer nu om via een kabel in de software te komen. Uitlezen van druk etc. Ik heb ATG.exe, agmodify40a.exe, alle config files en verdere diagnose software van AG.
Ik kocht een kabel:
http://www.projekt-tech.com/22,usb-lpg-interface-cable-for-ag-sgi-gfi-2-3-teleflex.html
maar krijg ‘m niet werkend.

Vervolgens maakte ik met de hand een seriele kabel (conform een eerdere post van jou) maar ook geen succes.

Ik ben handig met pc’s en elektronica maar het lukt me niet… Heb jij enig idee?

Afbeelding Bijlagen
AG_SGI_1.jpgAG_SGI_3.jpgAG_SGI_2.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 7
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 14 april 2018 09:15 PM
  [ # 2 ]

Hallo allemaal,

Ik heb ook de VAG K-line kabel besteld en gemaakt volgens de omschrijving. Helaas lukt het niet om alles uit te lezen, Onder Windows10 wordt de kabel wel herkend als com7 dat lijkt goed. Ik heb trouwens een SGI type 2 installatie. Wat ik niet helemaal begrijp is de 12v + en - in de omschrijving van Sietse. Ik meet n.l geen spanningen vanaf de LPG computer op de rode en zwarte daad. Nu kan ik er 12 volt op zetten maar dat durf ik nog even niet aan (wil wel de computer behouden Smile Of ik moet alleen op de K-line kabel zetten dat zou ook nog kunnen om dat die wellicht zelf spanning nodig heeft. Ook is de snelheid van de poort mij niet helemaal duidelijk, standaard is dat 9600. Als je nog online bent Sietse, heb je het antwoord? Of iemand anders ervaring?

Profiel  
 
RogerM
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 330
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 14 april 2018 10:17 PM
  [ # 3 ]

Ik ben erg bedreven in elektronica maar het is mij niet gelukt om de VAG-kabel K-line werkend te krijgen. Uiteindelijk heb ik een kabel besteld in Polen. Die werkte gelijk. Kennelijk is het protocol op de AG connector géén K-line. Voor type 2 en 3 heb je een kabel nodig: http://projekt-tech.com/22,usb-lpg-interface-cable-for-ag-sgi-gfi-2-3-teleflex.html

Software kun je in het archief van AG/Teleflex vinden. Let op: met de combi van kabel en software kun je ALLEEN de instellingen uitlezen. Om zaken te wijzigen heb je een extra USB-dongle nodig. En die is vreselijk duur.

Edit: mijn Poolse kabel werkte in eerste instantie niet omdat er een los contact in de connector zat. Daar ging mijn vorige post over.

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 7
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 16 april 2018 08:16 PM
  [ # 4 ]

Oké duidelijk. Kun je zonder dongle wel storingen wissen?

Profiel  
 
RogerM
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 330
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 16 april 2018 10:44 PM
  [ # 5 ]

welke storingen zou je willen wissen en waarom?

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 7
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 23 april 2018 10:47 PM
  [ # 6 ]

Oké

Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 7
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 23 april 2018 10:48 PM
  [ # 7 ]

Oké de lange versie.. Mijn installatie geeft een foutmelding, d.w.z.d de rode led rechts op het knopje blijft branden en knippert niet bij het rijden op benzine. Bij Verdampere heb ik hem laten uitlezen en er waren diverse storingen te zien w.s gelogd door slecht contact in de lpg computerstekker, ik had die net ervoor losgemaakt en schoongemaakt waardoor de auto weer op lpg reed (daarvoor dus niet) maar met foutmelding. Na wissen van alle fouten was alles zoals het hoort incl. knipperende rode led bij rijden op benzine en rijden op lpg deed (en doet ie) prima.

Toch is er later een (of meerdere) fouten terug gekomen waardoor de led weer brand. Een van de uitgelezen fouten in de lpg cpu was de ‘temperatuur te hoog’ w.s veroorzaakt door de defecte temostaat. De auto gaf ook steeds kort de ‘motor temperstuur te hoog’ melding. Thermostaat is inmiddels vervangen en meldingen van de auto zijn daarmee opgelost, vandaar dat ik het nog eens wil proberen. Het is tenslotte wel handig om te zien of je per ongeluk op benzine rijdt. Gezien de afstand naar Verdampere leek het mij wel makkelijk om zelf te kunnen doen.

Profiel  
 
RogerM
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 330
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 24 april 2018 08:55 AM
  [ # 8 ]

Storingen wissen zonder ze op te lossen leidt tot niets. Ze komen even snel weer terug. Zo blijf je lekker bezig. Je kunt met de tool wel zien welke storingen er optreden. Storingen wissen is niet relevant. Je auto gaat er niet langzamer van rijden. De omschrijving van de foutcodes in de tool is echter cryptisch. Beter is het om je systeem goed te begrijpen en analytisch na te denken.
Hieronder van links naar rechts de gassequense als je de auto start. Die rechter rode LED moet vrij snel uitgaan. Dan pas rijd je volledig op gas. Eindeloos knipperen is ook niet goed. Dat duidt op een storing.

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 7
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 26 april 2018 07:25 PM
  [ # 9 ]

Ben het met je eens en heb ook zeker niet het plan om alleen de storing te wissen. Zoals aangegeven heb ik er al een opgelost en zal kijken of hier in de buurt een LPG specialist zit die er naar kan kijken.

Profiel  
 
RogerM
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 330
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 27 april 2018 01:45 PM
  [ # 10 ]

...eigenlijk is het me steeds minder duidelijk wat je nou precies wilt…
een geregeld voorkomende storing is die van een falende druksensor. gelijk een dure storing ook.

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
tobias2
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 1
Geregistreerd: 26-08-2018

Gepost: 27 augustus 2018 11:03 AM
  [ # 11 ]

Voor degenen die nog interesse hebben in de software.. Dit is een actuele link.

https://old.gficontrolsystems.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=22:software-tools&catid=6:login&lang=en

Verder kun je hier ook een backup vinden, voor het geval dat deze site offline gaat: https://tobiass.nl/ag/

Profiel  
 
RogerM
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 330
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 27 augustus 2018 01:05 PM
  [ # 12 ]

...maar zonder dongle en/of juiste verbindingskabel heb je er niets aan. Vergeet dat VAG K-line verhaal. Je moet de kabel hebben uit de vorige link. Dan kun je kijken, niets wijzigen.

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook