Uitlezen gasinstallatie AG SGI type 1, 2 en 3
sietze01
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 08-06-2014

Gepost: 10 juni 2014 06:20 PM

Hallo,

Ik heb op het c5 forum al een melding gedaan hoe je een type 1 AG installatie uit kan lezen:
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.php?f=5&t=11062

Maar bij aanschaf van mijn C8, die voorzien is van een type 2 ecu blijkt dit niet te werken.
Nu heb ik dit ook werkend gekregen, dus voor de liefhebber:

Software gratis te downloaden:
http://old.gficontrolsystems.eu/images/stories/downloads/software/GFI_installer.zip

Installer diagnostic tool.

Koop een KKl OBDII interface op ebay voor een tientje
<img>http://www.aliexpress.com/item-img/USB-Car-Diagnostic-Interface-OBD-II-2-KKL-409-1-OBD2-Cable-VAG-COM-for-VW/567620930.html<img>

Pas op dit is iets ander dan de ELM327!!!
De KKl wordt ook gebruikt door de VAG group en fiat en alfa.

Verbind pin 7 (dit is de KKL line) met de middelste aansluiting op de diagnose stekker.
verbind pin 5 (-12V) met de zwarte draad van de diagnose stekker
Verbind pin 16 (+12V) met de rode draad van de diagnose stekker.

Start het programma en de auto (anders doet hij het niet) en je kan foutmeldingen uitlezen en resetten, enz.

Als iemand vragen heeft of plaatjes wil van het programma moet die mij een berichtje sturen (ik weet niet hoe ik plaatjes moet posten)

Groet,

Sietze

Profiel  
 
RogerM
> 100 berichten
RankRank
Totaal aantal Berichten: 178
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 31 augustus 2015 03:57 PM
  [ # 1 ]

Hi Sietze,
Het lukt mij niet om erin te geraken met een XP laptop en later een echte DOS pc (dus geen hyperterminal oid). Volgens mij heb ik een AG SGI type 2 maar ik twijfel. Op de verdamper staat 600.001 (mét Sagem druksensor). Voorts zit er een kastje 600.107 en een kastje 600.131 in. zie bijlagen.

Ik probeer nu om via een kabel in de software te komen. Uitlezen van druk etc. Ik heb ATG.exe, agmodify40a.exe, alle config files en verdere diagnose software van AG.
Ik kocht een kabel:
http://www.projekt-tech.com/22,usb-lpg-interface-cable-for-ag-sgi-gfi-2-3-teleflex.html
maar krijg ‘m niet werkend.

Vervolgens maakte ik met de hand een seriele kabel (conform een eerdere post van jou) maar ook geen succes.

Ik ben handig met pc’s en elektronica maar het lukt me niet… Heb jij enig idee?

Afbeelding Bijlagen
AG_SGI_1.jpgAG_SGI_3.jpgAG_SGI_2.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien
Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 4
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 14 april 2018 09:15 PM
  [ # 2 ]

Hallo allemaal,

Ik heb ook de VAG K-line kabel besteld en gemaakt volgens de omschrijving. Helaas lukt het niet om alles uit te lezen, Onder Windows10 wordt de kabel wel herkend als com7 dat lijkt goed. Ik heb trouwens een SGI type 2 installatie. Wat ik niet helemaal begrijp is de 12v + en - in de omschrijving van Sietse. Ik meet n.l geen spanningen vanaf de LPG computer op de rode en zwarte daad. Nu kan ik er 12 volt op zetten maar dat durf ik nog even niet aan (wil wel de computer behouden Smile Of ik moet alleen op de K-line kabel zetten dat zou ook nog kunnen om dat die wellicht zelf spanning nodig heeft. Ook is de snelheid van de poort mij niet helemaal duidelijk, standaard is dat 9600. Als je nog online bent Sietse, heb je het antwoord? Of iemand anders ervaring?

Profiel  
 
RogerM
> 100 berichten
RankRank
Totaal aantal Berichten: 178
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 14 april 2018 10:17 PM
  [ # 3 ]

Ik ben erg bedreven in elektronica maar het is mij niet gelukt om de VAG-kabel K-line werkend te krijgen. Uiteindelijk heb ik een kabel besteld in Polen. Die werkte gelijk. Kennelijk is het protocol op de AG connector géén K-line. Voor type 2 en 3 heb je een kabel nodig: http://projekt-tech.com/22,usb-lpg-interface-cable-for-ag-sgi-gfi-2-3-teleflex.html

Software kun je in het archief van AG/Teleflex vinden. Let op: met de combi van kabel en software kun je ALLEEN de instellingen uitlezen. Om zaken te wijzigen heb je een extra USB-dongle nodig. En die is vreselijk duur.

Edit: mijn Poolse kabel werkte in eerste instantie niet omdat er een los contact in de connector zat. Daar ging mijn vorige post over.

Profiel  
 
jaapvh
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 4
Geregistreerd: 17-02-2013

Gepost: 16 april 2018 08:16 PM
  [ # 4 ]

Oké duidelijk. Kun je zonder dongle wel storingen wissen?

Profiel  
 
RogerM
> 100 berichten
RankRank
Totaal aantal Berichten: 178
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 16 april 2018 10:44 PM
  [ # 5 ]

welke storingen zou je willen wissen en waarom?

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook