2CV-meeting tbv Rode Kruis, Grootegast, 6 sep
Kunstenvliegwerk
> 900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 947
Geregistreerd: 23-07-2008

- CX 25 prestige automatic
- Ami 6 club break
- ZX 1.4i break
Gepost: 18 juli 2014 06:09 PM

Van de voorpagina

Alle eendjes zwemmen naar het noorden!

Op 6 september aanstaande vindt in het Groningse Grootegast de tweede 2CV meeting en sponsortocht voor het Rode Kruis plaats. De lokale winkeliersvereniging doneert minstens € 750,- als er tenminste 75 eenden deelnemen. De organisatie ligt bij “uitdager” en langjarig 2CV liefhebber Henk Rozema. Bij de vorige editie lag de ondergrens op 50, dus waarom nu niet de lat wat hoger?

Henk Rozema uit het Groningse Grootegast is een eendenman in hart en nieren. Al in 1959 kocht hij zijn eerste eendje, toen al een tweedehandsje met 375 cc. Het waren andere tijden, maar zelfs, zo vond Henk Rozema, voor die tijd was 375 cc en 9 pk wat weinig. Eigenhandig bouwde hij hem om tot 435 cc en verdubbelde het vermogen. Al decennia is hij een trouw bezoeker van 2CV evenementen in binnen- en buitenland. Nu, meer dan een halve eeuw later is de liefde niet gesleten, integendeel. Meneer Rozema rijdt sinds 1987 in een nieuw aangeschafte Charleston.

Nu is Grootegast een charmant dorp en het Westerkwartier een prachtige omgeving maar soms een beetje saai en Henk Rozema vond dat daar best iets aan kon gebeuren. Waarom niet het nuttige met het aangename combineren? De eendenman daagde de lokale winkeliersvereniging uit voor een weddenschap en zei: “Ik zorg dat hier een meeting komt met 50 eenden of meer en lukt mij dat, dan zijn jullie per 2CV 10 euro kwijt aan het Rode Kruis.” Mocht het niet lukken dan had Grootegast alsnog een leuke meeting en kostte het de winkeliersvereniging niks.

Meneer Rozema ging aan het werk en, gelukkig voor het Rode Kruis, op 7 september 2013 verschenen er 52 eendjes aan de start voor een rondrit door de omgeving en een gezellige meeting. Zo gezellig dat Grootegast het nog eens over wil doen. Dat is te zeggen: ditmaal staat de weddenschap op 75 eendjes! Dus iedereen die dit prachtige stukje Noord Nederland eens wil zien en tegelijk het Rode Kruis wil ondersteunen komt op zaterdag 6 september naar Grootgast. Het dorp heeft een mooi oud centrum met een nieuw ingericht plein en pal daarnaast de zogenaamde oude “Notoaris Tuun”. Het programma voorziet in een rondrit, een “concours d’elegance” en een braderie in Franse stijl. De deelname is gratis.

En nee, Grootegast is niet ver weg. Vanuit ‘Stad’, zoals Groningers Groningen noemen, is het een half uurtje. Vanuit Amsterdam twee, vanuit Roermond drie en zelfs vanuit Luxemburg is Grootegast slechts vijf uurtjes rijden. De weddenschap is bedoeld voor eendjes, maar gezien de aard van de begunstigde, het Rode Kruis, zijn DS- of CX Ambulances misschien wel een fraaie aanvulling op het spektakel, maar zorg dat er in ieder geval 75 eenden zijn!

Wanneer:            Zaterdag 6 september, 11.00u
Waar:              Grootegast, exacte locatie wordt nog bekend gemaakt
Gesponsord door:  Winkeliersvereniging Grootegast
Begunstigde:      Rode Kruis, bij deelname van tenminste 75 eenden.

Voorlopig Programma:
11- 12 uur aankomst
12- 14 uur rondrit 40 Km
14-15 uur opstelling
17 uur gezamenlijk vertrek

Aanmelden voor 15 augustus bij H. Rozema:  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Tekst: Kunstenvliegwerk
Foto: Henk Rozema

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook