Hoog geluid bij optrekken en afremmen op motor
mikedekker
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 1
Geregistreerd: 02-09-2014

Gepost: 04 september 2014 08:35 AM

Ik heb een 1.8 16v citroen c5 uit 2002. Nu maakt de auto vanaf het begin dat ik hem heb (tweede eigenaar) een wat hoog geluid bij het opschakelen. In ze 1 hoor ik niks. Vanaf versnelling 2 tot versnelling 4 hoor ik het hoog geluid (heeft de c5 van zich zelf een hoog geluid?!). Tevens met terugschakelen in deze versnellingen. Koppeling indrukken=geluid weg. Koppelingspedaal trilt niet en koppelt eigenlijk prima. Heb niet het idee dat de koppeling slipt. Uit stilstand kan ik rustig wegrijden zonder gas te geven.

Kan iemand mij helpen? Ik gebruik de auto nu vooral op de snelweg vanwege mijn stageperiode.

Groet,

Mike

Profiel  
 
Stefanex
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 64
Geregistreerd: 02-04-2012

Gepost: 04 september 2014 11:45 PM
  [ # 1 ]

Een geluid beoordelen vanaf een forum is altijd moeilijk.
Ik heb weleens in een C5 Phase3 gereden met EW-motor (in principe hetzelfde blok dat in jouw auto ligt) die ook een fluitend hoog geluid produceerde dat vooral hoorbaar was bij lagere snelheden.
Op het C5 forum is hierover ook een draadje waarin iemand klaagt over een fluitend hoog geluid vanuit de motor/transmissie. Ik hoor dit vaker van verschillende mensen die een C5 benzine-versie bezitten. Schijnt een beetje een producteigenschap te zijn.
Het zou echter ook een versleten druklager kunnen zijn maar dan zou het hoge geluid meestal in combinatie met een rammelend geluid in alle versnellingen aanwezig moeten zijn.
Ik zou gewoon ééns een keer langs een Citroën dealer/specialist rijden om hun het geluid te laten beoordelen.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook