1 van de 2
 1 2 Volgende > 
   
boordcomputer doet het niet meer na plaatsen andere radio
lenaerts91
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 11
Geregistreerd: 05-09-2015

Gepost: 06 september 2015 01:12 PM

ik heb deze week een andere radio geplaats
in mijn citroen xsara Picasso uit 2002
sindsdien kan ik mijn verbruik en nog ef te legge kilometers niet meer lezen
wat kan dat zijn?

mvg andy

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1756
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso Exclusive, Panoramadak, 18 Inch Atacama velgen
Gepost: 06 september 2015 03:39 PM
  [ # 1 ]

Als je een niet Citroën radio heb geplaatst, moet je een speciale iso stekker ertussen doen, anders raakt de bsi in de war..
Heb ik gelzen hier op het forum, je kan hem eruit halen en dan kijken of die het wel doet, dan weet je het zeker.

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive automaat AL4.
Lexia/Diagbox (7.60).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Marcelvg
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 22
Geregistreerd: 02-09-2014

Gepost: 06 september 2015 07:45 PM
  [ # 2 ]

heb zelf ook een niet fabrieks radio en alles werkt gewoon goed

Profiel  
 
boukewerff
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 1184
Geregistreerd: 16-02-2007

- XM 3.0 V6 Exclusive Aut LPG
- C5 2.0 16v Exclusive LPG G3
Gepost: 07 september 2015 12:06 AM
  [ # 3 ]

De geschakelde plus haalt de radio van je can-bus. Geeft allemaal problemen. Zelf een geschakelde plus trekken van bv je sigarettenaansteker is het goedkoopst. Anders iid een verloop. Uit ervaring weet ik echter dat die ook niet allemaal goed werken.

Alles wat ontstaat, komt voort uit het denken, het is geboren uit denken, gevormd uit denken.

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 17 mei 2016 09:03 PM
  [ # 4 ]

Ik heb voor een Kenwood radio een schone plus (direct met zekering) van de accu getrokken, een geschakelde plus van de sigarettenaansteker en een massa van het chassis, en tóch doet de boordcomputer het niet.
Zit die CAN-bus ook aan de sigarettenaansteker dan?

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
René
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 27723
Geregistreerd: 27-04-2004

Gepost: 17 mei 2016 09:05 PM
  [ # 5 ]

Je hebt blijkbaar al de zekering opgeblazen.  Je moet een tussenstekker monteren.

Doet je benzinemeter het als je alleen het contact aan zet?
Zo nee, probleem.

 

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 17 mei 2016 09:10 PM
  [ # 6 ]

Als ik de originele radio (RD3) (op de originele DIN stekker) terugzet dan doet ie het gewoon.
Op een tweede DIN met alleen plus, geschakelde plus en massa doet de boordcomputer niets.

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 18 mei 2016 06:02 PM
  [ # 7 ]

Vandaag omtrent bovenstaande naar de Citroen-dealer geweest, maar die wisten er ook geen raad mee Sad

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
Marcelvg
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 22
Geregistreerd: 02-09-2014

Gepost: 18 mei 2016 06:34 PM
  [ # 8 ]

wat eerder vermeld wordt een aparte voeding buiten de computer van de auto om
het mooiste is rechtstreeks van de accu plus en min pakken met een zekering ertussen

Profiel  
 
René
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 27723
Geregistreerd: 27-04-2004

Gepost: 18 mei 2016 06:36 PM
  [ # 9 ]

Het mooiste is dat hij gewoon naar de zekeringendoos gaat, of op de aansteker. Wel zo prettig als de boel met het contact mee gaat.

 

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 18 mei 2016 07:00 PM
  [ # 10 ]

Dank voor het meedenken! Smile

Ik heb een constante plus van de accu, en een geschakelde van de sigarettenaansteker.

Als de originele RD03 erin zit doet de boordcomputer het gewoon.
Als ik de originele radio verwijder en verder niets geen nieuwe radio aansluit, doet de boordcomputer het al niet meer.
Prik ik de RD03radio er weer aan, dan werkt het gewoon weer.

Mijn bescheiden mening is dat het systeem een originele radio MOET zien, wil ie normaal werken, maar bij de dealer werd dat naar het land der fabelen verwezen.
Ik heb namelijk ergens gelezen dat de originele radio uit het systeem verwijderd zou moeten worden.

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
beremans
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1825
Geregistreerd: 09-02-2011

- Xsara Picasso 16-16v
Gepost: 18 mei 2016 07:06 PM
  [ # 11 ]

Eftie, het is wel de auto die er staat? Xsara picasso 1,8-16v,
Je hebt waarschijnlijk al het van-bus, systeem erin zitten, deze heeft dus nog minderdraden,  je din stekker heeft dan ook maar 5 draden? Pin 1-2-4-7-8,  Ipv 6 draden,  een optie is om een echte audiozaak, een stekker in elkaar te laten zetten, naar mijn idee het zelfde als de c4, alleen hebben die een andere stekkerblok,

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 18 mei 2016 07:13 PM
  [ # 12 ]

Zo heb ik m wel gekocht Smile

Een Citroen Xsara Picasso / H6FZ / 1749cm3 van 12-11-2004
(staat op kentekenbewijs )

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
beremans
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1825
Geregistreerd: 09-02-2011

- Xsara Picasso 16-16v
Gepost: 18 mei 2016 07:17 PM
  [ # 13 ]

Toch waarschijnlijk al van-bus, zie mijn vorige antwoord

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 18 mei 2016 07:33 PM
  [ # 14 ]

Ik zie 5 aangesloten draden: 1-3-4-7-8 (zie bijlage)

PS voor de nieuwe radio gebruik ik een nieuwe iso stekker voor alleen de plus, schakel-plus en massa

Afbeelding Bijlagen
IMG_20160518_182350 (Custom).jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
Eftie
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 23
Geregistreerd: 16-03-2016

Gepost: 24 juni 2016 05:15 PM
  [ # 15 ]

Na een onderzoekje blijkt, datals je alleen maar de originele radio weghaalt, die boordcomputer het al niet meer doet.

Ik heb nu een ISO-verlengkabel gemaakt en de originele radio achter in een opbergvakje gelegd zodat de boordcomputer het gewoon weer doet én ik een USB stick in m’n nieuwe radio kan frotten Smile

Groetjes,
Freek

Xsara Picasso 1.8 16v, 11-2004, 260.000+ km

Profiel  
 
 
1 van de 2
 1 2 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2022 | adverteren
Facebook