6 van de 9
« Eerste  < Vorige 4 5 6 7 8 Volgende >  Laatste »
   
C35 camper, en hij loopt weer als een zonnetje!
lars&jackie
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 39
Geregistreerd: 04-02-2016

Gepost: 17 april 2016 10:50 AM
  [ # 76 ]
nanko schreef:

Realiseer je wel dat je met elk voertuig tegen dit soort problemen aan kunt lopen.
Met deze camper verkopen en een andere terugkopen win je m.i niks.
Ik heb zelf misschien 500 meter met mijn camper gereden, dus ik kan niet uit eigen
ervaring spreken, maar wat ik op dit forum lees zit het met de techniek van de C35 wel snor.
Sleutelen er aan is vergeleken bij veel andere merken en modellen een feest, je kunt
vrijwel overal prima bijkomen,

Bij verkoop komt er beslist niks voor in de plaats.

Wij zijn inderdaad voor deze bus gevallen omdat ‘ie zo ontzettend goed onderhouden is, er van alles aan gedaan is om ‘m nog fijner te laten rijden, stuurbekrachtiging cruise control noem t allemaal maar op en de afgelopen jaren is er op een losgesprongen gaskabeltje helemaal niks noppes nada mee aan de hand geweest. Vervolgens ineens dat gebonk en garages die zeggen ‘de versnellingsbak is naar z’n mallemoer’ en daar sta je dan.

Profiel  
 
lars&jackie
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 39
Geregistreerd: 04-02-2016

Gepost: 17 april 2016 11:00 AM
  [ # 77 ]

En nog even ter informatie: toen wij er de eerste keren mee reden was er ook helemaal niks aan de hand. We zijn op 2 maart naar het eerste APK keurstation gereden (tevens een gerenomeerd Citroen garage in ‘t zuiden van ‘t land) en ook toen was er nog geen sprake van een bonkend geluid. We hebben de bus daar neergezet, de monteur heeft ‘m meegenomen om er een stukje mee te rijden (omdat we ook om een servicebeurt hadden gevraagd) en toen hij vervolgens na een kwartier terugkwam, zat die bonk erin.

Die was er serieus nog niet. Ook lekte de bus ineens remolie terwijl ‘ie bij ons geen druppel had gelekt. Die monteur begon vervolgens op ons te foeteren dat we met een zelfbouwproject aankwamen en dat ding lekte en bonkte. Wij hadden echt zoiets van wat is dit dan, die bus reed prima tot jij ‘m meenam en nu lekt en bonkt ‘ie, er was niks aan e hand. Monteur werd boos en zei “ik wil die rotbus hier niet hebben, haal ‘m hier weg”.

Ik heb toen m’n eigen monteur gebeld die contact heeft opgenomen, vervolgens heeft die Citroen monteur ons dan wel geholpen met die remolie (bleek gewoon een kabeltje te zijn losgeschoten), mochten we 65 euro voor aftikken en vervolgens was ‘t einde oefening.

We hadden dat niet zo opgeschreven hier omdat het vast een hele goede garage is en wij ongetwijfeld pech hebben gehad en ‘t waarschijnlijk echt puur toeval is geweest dat de bus ineens begon te bonken toen ‘ie daar stond (we hadden toen ook de eerste lange rit gemaakt vanuit Noord-Holland naar ‘t zuiden van ‘t land). Maar ja, je staat wel effe raar te kijken. En vanaf toen zijn we dus bij 4 andere garages geweest en tot nu toe 4x bot gevangen.

Gewoon een heel vervelend begin van ons avontuur dus.

Profiel  
 
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 17 april 2016 02:59 PM
  [ # 78 ]

Beste Lars en Jackie,

Het was maar plagen, hoor! Als je de auto als een last gaat ervaren, moet je hem gewoon wegdoen, maar ik zou hem in ieder geval niet inruilen voor een andere C35, want zoals anderen al schreven: jullie hebben nu een mooie auto (met helaas een lastig op te lossen probleem), maar wie weet wat voor ellendebak je ervoor zou terugkrijgen. Zelf heb ik er te weinig verstand van, anders zou ik jullie graag helpen, ook al zou het niet naast de deur zijn.

De aanhouder wint!

Groeten Kees

PS: Heeft die eerste monteur misschien een vluchtheuveltje meegepakt tijdens de proefrit?

Profiel  
 
GoodOldDiesel
> 1600 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1656
Geregistreerd: 10-01-2006

- Xantia Ambulance, GiFa
Gepost: 17 april 2016 08:57 PM
  [ # 79 ]

Ook al eens met een lege bus geprobeerd.
Ik heb serieus een raar bonkend geluid gehad, bleek uiteindelijk een krat te zijn welk met hobbelen ergens tegen blikwerk aanbonkte, maar klonk als brakke schokdemper

Doneer elke maand een biertje (of twee)! Rekeningnummer 62.65.26.620 - T.a.v. Stichting citroen-forum.nl - te Heerhugowaard

Profiel  
 
75-amitolee
> 100 berichten
RankRank
Totaal aantal Berichten: 145
Geregistreerd: 16-07-2008

Gepost: 18 april 2016 09:53 AM
  [ # 80 ]

Zo te lezen zit je toch echt in mijn regio

Hoewel de Garage Janssen niet meer bestaat heeft de oud directeur nog steeds de C35 oprijwagen en is hij regelmatig aanwezig op het adres van de voormalige garage . Als er een C5 break met belgische nummerplaat staat is hij aanwezig.
Er staat ook nu weer een C35 achter het hek voor het achterom gelegen voormalige occassionplein

Zijn voormalige chef monteur is voor mij nog steeds een aanloop punt en vraagbaak voor moeilijke technische klussen aan mijn eigen citroen verzameling , en die woont en werkt niet in Roermond maar in Weert.

Verder werkt een heel goede voormalige monteur van Jannsen nu in Roggel , die werkte indertijd regelmatig aan de oprijwagen of C35’s van Maxwell als ik daar onderdelen kwam halen.

Maxwell had indertijd 10 of 12 van die verlengde en verhoogde C35’s in hun wagenpark en daar deden ze bij Janssen het onderhoud aan.

En Horn keukens hadden er toen ook enkele in gebruik.

Rene ter Veer

Ik stuur je via het forumsysteem even een e-mail ie kan in de Spam terechtkomen

Profiel  
 
scherpenhuysen
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 93
Geregistreerd: 26-02-2004

- 2CV 2CV6 Club
- BX Deauville
- C35 C32D
Gepost: 18 april 2016 04:28 PM
  [ # 81 ]

Beste Lars en Jackie,
Zoals Rene schreef, is de heer Janssen regelmatig aanwezig, ikzelf ook. De door René genoemde C35 is van mij. Ik doe het onderhoud aan mijn 2 C35’s meestal daar. Als je in de buurt bent, kan ik de heer Janssen vragen of wij er samen eens naar kunnen kijken.

Groetjes, Tonie

C35 FOREVER

Profiel  
 
lars&jackie
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 39
Geregistreerd: 04-02-2016

Gepost: 22 april 2016 11:53 AM
  [ # 82 ]

Hallo toppers,

Wederom bedankt voor al jullie suggesties, replies en berichtjes. Zaten hier in Belgie een paar dagen zonder wifi dus nu pas een reactie.

Rene en Tonie, jullie ontzettend bedankt voor de aangeboden hulp. We gaan daar nog wel gebruik van maken komende week als het uitkomt met meneer Jansen, dat wordt dan echt onze laatste strohalm.

Want (update):

* Onze monteur is weer wat uurtjes bezig geweest om te achterhalen hoe of wat. Echt CHAPEAU voor deze man, die echt z’n best voor ons gedaan heeft en ons niet de volle mep heeft berekend. Hij heeft de bus op de krik gezet en laten draaien en dan is er niks aan de hand. Het geluid ontstaat dus pas zodra het gewicht van de bus gaat meedoen. Hij durft een wiellager niet uit te sluiten, al is het erg typisch dat je dat niet op andere momenten ook hoort. Verder weet ‘ie ‘t echt niet.

* We zijn er ook mee naar jan van Gompel gereden in Eindhoven zoals gesuggereerd werd. We hebben het verhaal verteld (dus hoe er eerst niks aan de hand was en na die eerste garage waar ‘ie heen ging voor de APK ineens die bonk in zat). De monteur daar, die natuurlijk ervaring heeft met hun eigen C35 oplegger, vermoed dat er daar te grof met de C35 op de remmenbank tekeer is gegaan. Dat kunnen we bevestigen want we stonden erbij en keken ernaar. We waren echt flabbergasted hoe lomp die man met onze bus omging maar ja weten wij veel, misschien waren wij wel softies ofzo. Het zou vervolgens zo kunnen zijn dat er daardoor een moer in de versnellingsbak wat losser is gaan zitten. Dat is in principe een kwestie van aandraaien, maar ja…

Wij hebben dus geen garage, geen brug en geen know-how of tijd om zo’n bak eronder uit te halen, die te openen en dan die moer aan te draaien. Sad En dan nog niet zeker te weten of dat ‘t wel is. Voor hetzelfde geld gaat die bonk er gewoon blijven en maakt ‘t verder ook niks uit (hij rijdt nogmaals super en dat heeft elke garage ook bevestigd).


Het blijkt voor ons gewoon een niet-te-doen project. Het is echt een fantastische bus, maar ‘t heeft ons nu al zoveel tijd en geld gekost aan werkplaatsuren dat we gewoonweg niet verder kunnen investeren al zouden we ‘t willen. Onze vakantie is beperkt gebleven tot Belgie en eigenlijk zijn we alleen maar bezig geweest met ‘t vinden van een garage en ‘t oplossen van een probleem waar we gewoon niet mee verder komen. Vakantie is voorbij, bus moet de stalling in en dan staat ‘ie daar. Doodzonde.

Dit is gewoon een prachtbus die bij een echte liefhebber terecht moet komen die ook een goeie hobbyist en amateur-monteur is, die een plek heeft om eraan te knutselen en die de tijd heeft om dingen uit te sluiten mocht er wat aan de hand zijn.

 

Enige conclusie is dus dat we ‘m te koop gaan zetten. Ook al weten we bijna zeker dat ‘t nooit iets ernstigs kan zijn wat er aan de hand is. De versnellingsbak doet het namelijk prima, hij loopt als een zonnetje, er zit 2 jaar APK op waarvoor roest is behandeld, van binnen is ‘ie helemaal klaar. Maar 7 garages verder en gewoon nog steeds het antwoord niet gevonden, maakt dat bij ons de koek echt op is. We gaan nog een poging wagen bij Jansen in Heythuysen, maar te koop gaat ‘ie hoe dan ook. Stel dat het dat moertje is, dan is het voor een kenner een kwestie van die bak eronderuit, aandraaien en klaar is kees.


We ba;en als een stekker maar ‘t is niet anders Sad Dus we gaan ‘m op Marktplaats zetten en ook maar hier te koop zetten. Hopen van ganser harte dat ie bij een liefhebber terecht komt die dit euvel eindelijk gaat oplossen en dan nog jaren plezier gaat hebben van deze bus. Hebben er nog geen een gezien die zo goed onderhouden is zowel van binnen als van buiten namelijk.

Groetjes van Lars & Jackie

Profiel  
 
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 22 april 2016 02:09 PM
  [ # 83 ]

Ik hoop dat die meneer Jans(s)en als laatste strohalm jullie kan helpen. Verkopen van zo’n mooie bus zou wel heel jammer zijn, maar ik begrijp dat jullie er op deze manier geen plezier van hebben.

Groeten Kees

Profiel  
 
break23m
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7531
Geregistreerd: 03-04-2006

- C35 RD
- C3 1.4 Exclusive
Gepost: 22 april 2016 04:32 PM
  [ # 84 ]

Wat jammer dat een mooi plan zo tot stilstand Is gekomen. Succes met de verkoop, hoop dat jullie er niet al te veel bij inschieten.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43050
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 22 april 2016 05:10 PM
  [ # 85 ]

Om de moer van de bak aan te draaien hoeft dat bak er niet onderuit en hoeft ie ook niet helemaal uit elkaar.

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
scherpenhuysen
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 93
Geregistreerd: 26-02-2004

- 2CV 2CV6 Club
- BX Deauville
- C35 C32D
Gepost: 23 april 2016 12:06 AM
  [ # 86 ]

Beste Lars en Jacky,
Ik heb met de heer Janssen gesproken over jullie probleem.jullie zijn welkom.eerst even bellen. Alleen woensdag kan niet. Vraagje de suggestie van Nanko is is die gevolgd, om bak definitief uit te sluiten?
Groetjes, tonie

C35 FOREVER

Profiel  
 
scherpenhuysen
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 93
Geregistreerd: 26-02-2004

- 2CV 2CV6 Club
- BX Deauville
- C35 C32D
Gepost: 23 april 2016 12:06 AM
  [ # 87 ]

Beste Lars en Jacky,
Ik heb met de heer Janssen gesproken over jullie probleem.jullie zijn welkom.eerst even bellen. Alleen woensdag kan niet. Vraagje de suggestie van Nanko is is die gevolgd, om bak definitief uit te sluiten?
Groetjes, tonie

C35 FOREVER

Profiel  
 
lars&jackie
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 39
Geregistreerd: 04-02-2016

Gepost: 23 april 2016 01:06 PM
  [ # 88 ]

Beste Tonie, wat ontzettend aardig dat je meneer Janssen al gesproken hebt en dat we welkom zijn. Echt, wat een bijzonder forum is dit. Dat doet ons zo goed dat kunt u zich niet voorstellen Smile We gaan gelijk contact met ‘m opnemen nu.

U bedoelt deze tip van Nanko toch?

Je kunt ook de aandrijfassen er uithalen en dan met een man of wat duwen.
Is het geluid er dan nog kan het alleen nog maar in de naaf zitten (wiellager, gescheurde remschijf)

Is niet op deze manier uitgevoerd, al zijn de remschijven wel uitgesloten want die heeft de monteur nagekeken en een beetje bijgeslepen. Het duwen zonder aandrijfassen hebben we wel geopperd maar dat zal niet zijn uitgevoerd omdat die laatste monteur in z’n eentje werkt en dus geen mankracht heeft, hij werkte er ook steeds tussendoor aan dus wij konden’m ook niet helpen met duwen. Het zou geweldig zijn als we dit kunnen uitproberen met een paar man.


Deze tip van furriegurrie is wel uitgeprobeerd:

Is er al geprobeerd om de bus voor omhoog te zetten en dan de wielen te laten draaien en te laten uitlopen? Hoor je dan het geluid ook?

Volgens de monteur is de bonk dan dus niet te horen. Die komt pas als ‘t volle gewicht erop komt (overigens liggen er amper spullen in dus is niet zwaar beladen) en dan maakt ‘t nogmaals niet uit of ‘ie met de motor aan tot stilstand komt of de motor wordt uitgezet en ‘ie langzaam uitrolt. Ook het intrappen van de koppeling maakt geen verschil.

Profiel  
 
scherpenhuysen
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 93
Geregistreerd: 26-02-2004

- 2CV 2CV6 Club
- BX Deauville
- C35 C32D
Gepost: 23 april 2016 01:50 PM
  [ # 89 ]

Hoi Lars en Jacky,
Inderdaad die tip van Nanko. Als de assen eruit zijn, draait de bak niet meer mee en als hij dan nog lawaai maakt zit het per definitie niet in de bak.

Groetjes, tonie

C35 FOREVER

Profiel  
 
lars&jackie
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 39
Geregistreerd: 04-02-2016

Gepost: 23 april 2016 02:00 PM
  [ # 90 ]

Zouden die tip heel graag uitproberen. Heb geprobeerd meneer Janssen te bellen maar is al een tijdje in gesprek (heb het oude nummer van de zaak gebeld). Wij zouden vandaag of morgen kunnen, kan de hele dag en avond. En anders is dinsdag ook mogelijk, moeten nog even kijken welk dagdeel. Zit daar voor u een mogelijkheid bij? Smile

Profiel  
 
 
6 van de 9
« Eerste  < Vorige 4 5 6 7 8 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook