Centrale deurvergrendeling werkt niet meer
CXreflex1980
> 300 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 347
Geregistreerd: 15-02-2013

- C5 2.0 16 V Ligne Business
- CX 20 TRE
- CX Athena
Gepost: 28 april 2016 12:04 PM

Een vraagje: de centrale deurvergrendeling van mijn CX20 TRE (1983)doet het plotseling niet meer. Als ik de sleutel draai dan hoor ik wel nog een geluidje alsof er wel nog iets in beweging wil komen maar geen van de portieren sluiten of openen zich nog (en het groene lampje gaat uiteraard ook niet meer branden). Is er in zo’n geval een veel voorkomende oorzaak of kan er een legio aan dingen mis zijn? In het laatste geval durf ik er niet aan te komen eigenlijk want zoveel kijk heb ik niet op dit soort dingen, dan laat ik er wel een keer naar kijken als ik weer eens bij een specialist ben. Immers kan ik ook gewoon voorlopig de portieren handmatig afsluiten. Maar mocht het eenvoudig na te zien zijn dan kan ik zelf een poging doen aan de hand van mogelijke tips die jullie voor mij hebben.

Profiel  
 
Palas
> 200 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 256
Geregistreerd: 26-01-2016

Gepost: 04 juni 2016 03:24 AM
  [ # 1 ]

Ondertussen zal het probleem wel opgelost zijn, maar toch nog even een suggestie, omdat het me zelf overkomen is.

De centrale deurvergrendeling zit, in ieder geval bij mijn CX, op dezelfde zekering als de sigarettenaansteker voorin en het klokje in de dashboard-display (en bij mij ook de autoradio). Begeeft deze zekering het, dan krijg je de deuren alleen nog maar met de sleutel, of van binnenuit, open/dicht. Eigenlijk blijven alle sloten staan in de toestand (open/dicht) die ze bij aanvang van de storing hadden. Bij een kofferbak die niet meer met de sleutel open kan, kan dat dus erg lastig uitpakken.
Het groene lampje doet het bij een kapotte zekering ook niet meer.

Verder kan natuurlijk ook het kastje dat de centrale deurvergrendeling aanstuurt kapot, maar ik neem aan dat in dat geval het groene lampje, de sigarettenaansteker en het klokje in de display gewoon blijven functioneren.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook