Afstandsbediening centrale deurvergrendeling
Wabke
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3
Geregistreerd: 05-05-2016

Gepost: 05 mei 2016 05:11 PM

Beste Forum Leden,

Wellicht kan iemand mij helpen met het volgende kleine maar zeer vervelend probleem.

Wij zijn net terug van een korte reis door Bretagne. Daar gaf de auto de melding dat de batterij van de AB van de centrale deurvergrendeling zwak was en vervangen moest worden. Ik heb de handleiding erbij gepakt om te kijken hoe dat in zijn werk ging en vervolgens naar de eerste de beste Carrefour gereden voor de juiste batterij. Deze vervangen en omdat hij niet direct werkte volgens aanwijzingen uit handleiding de AB opnieuw in leren.
Daarna heeft de AB het één keer op afstand gedaan waardoor ik dacht dat het weer werkte. De volgende ochtend kwam ik weer bij de auto maar wat ik ook in drukte op de AB niks deed het. Dus dan maar met de sleutel de auto ontgrendeld.
en omdat we iets gingen bezoeken een zorg voor later. Bij terugkomst maar weer eens opnieuw inleren maar tergeefs wat ik ook probeerde de AB doet het niet meer op afstand zelfs niet met weer een nieuwe batterij (het was een verpakking van twee). Wat nu het vreemde is, is dat de AB het wel doet als de sleutel in het contact zit of heel dicht bij het contact in de buurt komt, max 1 cm afstand.
Ben vervolgens naar de plaatselijke Citroën specialist geweest en in mijn beste Frans het probleem voor gelegd. Volgens de specialist zat het probleem in de ontvanger die volgens hem bij de linker spiegel zit. En als hij het probleem op moest lossen daar ongeveer 3 uur de tijd voor nodig had.
Ik ben hier niet op ingegaan omdat ik, zo eigenwijs als ik ben, er niet van overtuigd ben dat het probleem in de ontvanger zit. Ik denk dit omdat de AB het gedaan heeft tot het moment van vervangen van de batterij en zelfs één keer na vervangen. Mijn idee is dat er in de AB iets defect of los is gegaan door het vervangen van de batterij.

Maar ik ga er vanuit dat er een paar handige techneuten hier op dit forum mij er meer over kunnen vertellen.

Groet Wabke

Trotse bezitter van,
Citroën C4 GP 2.0 105KW Lumiere EB6V
uit 2008 Wink

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook