19 van de 30
« Eerste  < Vorige 17 18 19 20 21 Volgende >  Laatste »
   
Van Troen naar Volvo naar Subaru: thuis in mijn BMW
Lucas
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6077
Geregistreerd: 07-07-2004

- XM V6 Exclusive Aut
- 2CV Club
Gepost: 08 maart 2022 06:31 PM
  [ # 271 ]

Welk merk bobine heb je gekozen?

En met INPA gaat er zeker een wereld voor je open….............

Profiel  
 
Penny Lane
> 11000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 11260
Geregistreerd: 06-05-2007

- Xantia TD SX
Gepost: 08 maart 2022 06:55 PM
  [ # 272 ]

Bij mij niet helemaal, overigens. Ik vermoed dat ik een slechte kwaliteit kabel heb. Op twee verschillende laptops met twee verschillende INPA-versies en dat op twee verschillende BMW’s kan ik de live lambdawaardes niet normaal volgen vanwege een verbindingsprobleem. Daar moet ik nog wel even iets aan doen…

Derk

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 08 maart 2022 07:02 PM
  [ # 273 ]
Lucas schreef:

Welk merk bobine heb je gekozen?

En met INPA gaat er zeker een wereld voor je open….............

Bosch.

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 09 maart 2022 03:10 AM
  [ # 274 ]

Fingers crossed.

Starten doet ie in tweeën, dat is blijkbaar een dingetje van deze auto. Maar vanochtend bleef ie het doen, na een keer aangeslagen te zijn. Hopelijk nu dus echt op de goede weg.

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 09 maart 2022 01:58 PM
  [ # 275 ]

Vanmiddag was het ook weer starten en aanslaan om niet gelijk weer af te slaan. Dat lijkt nu dus echt goed te gaan. Daarna een rit van zo’n 30 kilometer gemaakt, waarin de auto steeds fijner ging rijden. Het was zo dat je niet naar het gaspedaal kon kijken of hij ging er alles of niks vandoor. Inmiddels is dat beter te doseren. Ik weet dat het gaspedaal adaptief werkt, en blijkbaar gaat het zich nu aan mij aanpassen. Anders is het natuurlijk te resetten.

De kabel om INPA te kunnen gebruiken is ook net binnen gekomen, dus we kunnen straks weer verder met het hoe en waarom uitzoeken. Want op de lange trims loopt ie nog steeds wat arm, in ieder geval op gas. Dat is verschijnsel één wat onderzoek behoeft.

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 10 maart 2022 08:37 AM
  [ # 276 ]

Inpa geïnstalleerd. Ging soepel.

Nu kan ik onder andere VANOS testen op correcte werking, in plaats van ernaar raden.
Net zo voor alle andere functies die op en aan de motor zitten. Dit is de investering wel waard!

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 10 maart 2022 06:19 PM
  [ # 277 ]

Het auto staat, met een nieuwe foutcode, weer voor de deur na een bezoek aan de dealer voor een terugroepactie voor de bestuurdersairbag. De airbag is niet vervangen trouwens, dat hoefde niet bij deze airbag met een bepaald serienummer. Het zal wel.

Foutcode nu is P0011, en gaat over de variabele nokkenas. Meer precies, het onverwacht anders reageren ervan. Dat is gekomen nadat ik de nokkenassensor vervangen heb en waarschijnlijk is dat dan ook het probleem. Aftermarket sensoren zijn ook bij BMW’s geen goed idee, blijkbaar. Helaas heb ik de oude sensor (geheel tegen m’n gewoonte in) al weggegooid, dus er zal weer een tripje naar de sloop gemaakt moeten worden. Neem ik gelijk de sensor voor de uitlaatkant ook mee, en de twee solenoïdes.

Verder is het me eindelijk gelukt om de ab weer aan de praat te krijgen. Nu nog op één sleutel, maar dat gaat wel goedkomen. Het truukje doorhebben was het lastigst.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42243
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 CGI T
Gepost: 10 maart 2022 06:46 PM
  [ # 278 ]

Waarom bestel je niet ff een paar nieuwe sensoren bij BMW? Zo duur is dat niet.

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 10 maart 2022 07:09 PM
  [ # 279 ]
Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 11 maart 2022 12:54 PM
  [ # 280 ]

Vanochtend nog even bij de dealer geweest en maar meteen een originele nokkenaspositiesensor besteld. 140,- haalt ie nét niet: € 129,09, dank u wel.

Verder met INPA aan het spelen geweest, en onder andere de Vanosreglung komt in het storingsgeheugen voor. Het mechanisch deel om precies te zijn, hetgeen goed kan betekenen dat er soms iets blijft steken. Niet één storing was permanent.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42243
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 CGI T
Gepost: 11 maart 2022 02:19 PM
  [ # 281 ]

Oké, 130 is geld.  Maar het valt nog wel mee voor een OEM onderdeel. Je weet in ieder geval dat het past en goed werkt.

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3079
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 11 maart 2022 04:15 PM
  [ # 282 ]
Hilko16TZI schreef:

de Vanosreglung komt in het storingsgeheugen voor. Het mechanisch deel om precies te zijn, hetgeen goed kan betekenen dat er soms iets blijft steken. Niet één storing was permanent.

Soms is er ( helaas) een onsamenhangende samenhang van storingen:
Als je mengsel niet goed is of niet goed ontsteekt krijg je “emissiestoringen”, en dan wordt een cilinder even uitgeschakeld. Of je motor slaat een paar keer over, zonder uitschakeling. Je nokkenassensoren zijn daar ook gevoelig voor: Omdat die een paar graden verstelling van de nokkenas moeten meten meten ze ook trillingen in de nokkenassen. Als je door het onregelmatig lopen kleine trillingen krijgt in de motorloop dan zie je die ook op de nokkenassen. Het is vaak moeilijk oorzaak en gevolg te vinden.
Diagnose methode: problemen 1 voor 1 aanpakken en iedere keer alle storingen wissen en kijken wat er terug komt.
Bij meerdere storingen moet je eigenlijk weten wat de eerste is: Maar net dat verteld je storingen systeem niet , INPA denk ik ook niet, dat zul je zelf moeten uitvinden.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 12 maart 2022 07:10 AM
  [ # 283 ]

De misfires heb ik niet meer gezien sinds de nieuwe bobines. Arm lopen codes ook niet meer sinds het vervangen van de bovenste luchtinlaat slang. Alleen de code voor het uit de pas lopen van de nokkenas komt nog terug, en díe heb ik pas sinds ik de nokkenassensor vervangen heb voor een aftermarket onderdeel.

INPA laat niet zien welke storing er het eerst is, inderdaad. Het gaat op volgorde van code. Wel last het zien of een code permanent is, vaak voorkomt of slechts sporadisch. Dat is ook interessante wetenschap.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42243
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 CGI T
Gepost: 13 maart 2022 08:02 AM
  [ # 284 ]

Over bobines: mijn “nieuwe” W212 had ook last van een “hikje”. Ding uitgelezen met knappe software, niets gevonden. Carbon-cleaning laten doen bij Oldenhage (leverde 15% verbruiksreductie op!), nog steeds een hikje zo af en toe. Nu staat ie voor lpg inbouw blijkt bij demontage van diverse onderdelen, waarbij ook de bobines er uit moesten, dat 1 bobine volledig is afgetyft. Je ziet het, zelfs met uitlezen met knappe spullen vind je niet alles…

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 5000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 5907
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
Gepost: 13 maart 2022 08:15 AM
  [ # 285 ]

Is ook zo.

Maar ik ga ervan uit dat mijn nieuwe bobines nu nog niet stuk zijn Wink

P0011 kan volgens de internet kenners ook een heleboel enorme ellende betekenen. Zoals de kettinggeleider die aan stukken is en daarom de timing uit het spoor laat lopen. Ze vergeten alleen dat een blok met kapotte geleider een enorme bak lawaai produceert, en de mijne loopt fluisterstil.
Ik zat er gewoon naast met die nokkenassensor en de aftermarket sensor geeft de foutcode. Ben ik van overtuigd. Als de originele nieuwe sensor erin zit zal dat ook weer verleden tijd zijn. Verder wil ik in ieder geval een Vanos revisie uitvoeren (klinkt ook erger dan het is) en gewoon een enorme grote beurt op die kar loslaten.

Profiel  
 
 
19 van de 30
« Eerste  < Vorige 17 18 19 20 21 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2022 | adverteren
Facebook