Citroën-toerisme
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17280
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 12 september 2016 09:27 PM

Er zijn diverse topics met vragen naar en tips over Citroën-uitjes, soms zelfs modelspecifiek, maar een overzicht was er nog niet. Hoewel er voor de in techniek en transport geïnteresseerde forumer veel meer mogelijke bestemmingen zijn, beperkt dit topic zich tot de merken Citroën, DS en Panhard.


2CV-museum Edwin Groen, Dorpsstraat 183, Winkel NL
Edwin Groen heeft een alsmaar groeiende verzameling 2CV’s, die deels in de oude Citroën-garage van Winkel tentoongesteld zijn. Je kunt het museum bezoeken met groepen van tien tot twintig personen. Afspraken lopen via edwingroen.nl.
Forumdiscussie: o.a. Eendenwacht-rit naar 2CV-museum Edwin Groen

foto: CitroenAZU


Citroën Nederland, Stadionplein, Amsterdam NL
Net als het Olympisch Stadion uit 1928 zijn de twee Citroën-gebouwen uit 1931 en 1961 ontworpen door architect Jan Wils. Over enkele jaren kun je er winkelen of op een terrasje zitten, maar voorlopig kun je alleen de voortgang van de renovatie bekijken.
Forumdiscussie: Citroën-gebouwen Stadionplein


Citroën Belux, IJzerplein, Brussel BE
De Citroën-kathedraal uit 1934 moet een kunsttempel worden, maar hoe en wanneer is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog kun je bij het langslopen of -rijden slechts dromen van hoe het was en hoe het worden zal.
Forumdiscussie: Het IJzerplein, de Citroën-kathedraal te Brussel


Mini-Citroën-museum, Theo de Belderlaan 12, Zandhoven BE
Emiel van Beirendonck heeft 3.000 Citroën-miniaturen staan, die je op afspraak kunt bekijken.
Forumdiscussie: Mini-Citroën-museum te Zandhoven BE

foto: Gazet van Antwerpen


Conservatoire Citroën, boulevard André Citroën, 93600 Aulnay-sous-Bois FR
Het Conservatoire Citroën huisvest de grootste collectie Citroëns: honderden exemplaren van de eerste 10 HP tot het allerlaatste studiemodel. Het Conservatoire is op werkdagen geopend voor groepen van 30 tot 40 clubleden. Vind je dat het tijd wordt voor een nieuw Conservatoire-bezoek? Por dan de .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) om het te organiseren!
Website: citroen.nl/erfgoed/conservatoire
Forumdiscussie: o.a. Bezoek Conservatoire, Citroën-Forum

foto: 2d


CitroMuseum, route de la Palud, 04120 Castellane FR
Het CitroMuseum in Castellane heeft zich gespecialiseerd in naoorlogse Citroëns die er nog uitzien als nieuw en zelfs nog zo ruiken! Castellane is een ideale uitvalsbasis om het regionale natuurpark van de Verdon te verkennen.
Website citromuseum.com
Forumdiscussie: o.a. CitroMuseum Castellane

foto : Remco H.


C42, 42 avenue des Champs-Elysées, 75008 Paris FR
C42 is de internationale flagship store van Citroën met wisselende tentoonstellingen waarin altijd aandacht is voor verleden, heden en toekomst van het merk. De ruimte is beperkt, dus C42 is geen reisdoel op zich, maar ben je toch een paar dagen in Parijs, dan hoort een bezoekje er zeker bij.
Website: citroen.nl/sepciale-showrooms/c-42
Forumdiscussie: C42


DS World, 33 rue François 1er, 75008 Paris FR
Op loopafstand van C42 kun je de wereld van DS ervaren. Naast het actuele gamma vind je er ook altijd minstens een historisch Citroën-model en wisselende tentoonstellingen met thema’s die net als DS voor luxe à la française staan.
Website: dsworld.paris
Forumdiscussie: DS World Paris


Parc André Citroën, quai André Citroën, 75015 Paris FR
Waar ooit de enorme Citroën-fabriek “Quai de Javel” stond, is nu een heerlijke groene oase. Als je in Parijs bent en behoefte aan rust hebt, is dit dé plek.
Website: equipement.paris.fr/parc-andre-citroen
Forumdiscussie: Parc André Citroën


Musée des 24 heures, 9 place Luigi Chinetti, 72100 Le Mans FR
Dit museum vertelt de geschiedenis van het circuit de la Sarthe en van de 24 uur van Le Mans. Nergens vind je een grotere verzameling raceauto’s van Panhard en van Panhard-afgeleiden, waaronder Monopole, D.B en CD. Ook Citroën is hier vertegenwoordigd met een origineel halfrupsvoertuig van de Croisière jaune en een vliegende DS.
Website: musee24h.sarthe.com

foto: Eric Gilbert


Cité de l’Automobile, 15 rue de l’Epée, 68100 Mulhouse FR
Het nationale museum Cité de l’Automobile is enorm, dus als je het bezoekt, neem er dan voldoende tijd voor. In deze grote collectie vallen de Citroëns niet zo op, maar van Type A tot DS en 2CV zijn ze er toch bijna allemaal. Ook het beroemde Panhard-studiemodel Dynavia is tentoongesteld, evenals diverse racewagens van Panhard(-afgeleiden).
Website: citedelautomobile.com
Forumdiscussie: Cité de l’Automobile, Mulhouse FR


Musée national de la voiture et du tourisme, place du Géneral de Gaulle, 60200 Compiègne FR
In het koninklijke en later keizerlijke paleis van Compiègne zijn meerdere musea ondergebracht. Het voertuigmuseum heeft een belangrijke collectie paardenkoetsen en belicht tevens de begintijd van de automobiel, waarin Panhard & Levassor een belangrijke rol heeft gespeeld.
Website: palaisdecompiegne.fr
Forumdiscussie: 125 jaar Panhard, Compiègne FR


Musée Automobile Reims-Champagne, 84 av G. Clémenceau, 51100 Reims FR
Het automuseum van Reims is in 1985 opgericht door Philippe Charbonneaux, die getekend heeft voor de Renault 16, de gesloten Citroën Traction Avant présidentielle en tal van andere voertuigen en objecten. Citroën is ruim vertegenwoordigd, zowel in schaal 1:1 als bij de trapauto’s en de miniaturen.
Website: musee-automobile-reims-champagne.com
Forumdiscussie: Salon Champenois, Reims FR


Musée de l’Aventure Peugeot, carrefour de l’Europe, 25600 Sochaux FR
De geschiedenis van Citroën is sinds 1974 eng verbonden met die van Peugeot: financieel, organisatorisch, technisch en voor meerdere modellen ook optisch. Zeker nu het Conservatoire Citroën deel uitmaakt van dezelfde stichting als L’Aventure Peugeot, is het interessant om zelf te gaan bekijken hoe Peugeot met zijn erfgoed omgaat.
Website: museepeugeot.com
Forumdiscussie: L’Aventure Peugeot Citroën DS

foto: Nicolas Monnot


Espace automobiles Matra, 17 rue des Capucins, 41200 Romorantin FR
Het Matra-fabrieksmuseum vertelt vooral de eigen geschiedenis, maar geeft ook aandacht aan tijdgenoten en aan zijn oorsprong. In deze gebouwen werden van 1961 tot en met 1964 de auto’s van René Bonnet geassembleerd. De vaste collectie bevat René Bonnets en D.B’s en laat ook zien hoe D.B de Panhard-motoren geschikt maakte voor de racerij.
Website: museematra.com
Forumdiscussie: D.B, René Bonnet en CD

foto: Visa GTI 115


Collezione Umberto Panini (Maserati), Via Corletto Sud 320, 41126 Modena IT
Van 1968 tot en met 1974 is Maserati eigendom van Citroën. De Citroën SM heeft een Maserati-motor en de Maserati’s uit die tijd maken gebruik van Citroën-techniek. Voorbeelden daarvan bevinden zich in deze gratis toegankelijke privécollectie.
Website: paninimotormuseum.it


Garage Du Pont, Berliner Straße 88, 14467 Potsdam DE
Ben je in de buurt van de Duitse hoofdstad en heb je een plotselinge en onbedwingbare aanval van citrofilie? Ga dan wat eten of drinken in deze mengeling van café-restaurant en oldtimermuseum. In de kleine collectie bevindt zich een unieke Traction Avant met carrosserie van Bernath.
Website: garagedupont.jimdo.com
Forumdiscussie: Überraschung!

foto: Kunstenvliegwerk

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17280
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 12 september 2016 09:29 PM
  [ # 1 ]

Zo, dit nieuwe topic is afgetrapt! Meld maar wat erbij moet, wat weg en wat anders Smile.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17280
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 26 september 2016 11:26 AM
  [ # 2 ]

Op basis van een tip van Kees “Visa GTI 115” is het museum Espace automobiles Matra in Romorantin in het overzicht opgenomen.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook