Internationaal oldtimertreffen Wervik 2017
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 21 augustus 2017 08:07 PM

Van de voorpagina:

Massa’s volk en auto’s.

Op zondag 20 augustus organiseerden de Wervikse Oldtimer Liefhebbers voor de 17e keer weeral hun Internationale Oldtimer Meeting te Wervik: het grootste gratis statisch oldtimertreffen van België en Noord-Frankrijk. Ruim 750 oldtimers en meer dan 80 stands met wisselstukken en andere leuks. Oldtimers en sportwagens, oude vrachtwagens en tractoren, legervoertuigen, oude moto’s en bromfietsen.



Internationaal, dat is het meer en meer aan het worden, deze gratis oldtimermeeting in het tabaksstadje vlakbij de Franse grens. Je zou haast vergeten dat het eigenlijk het kermisweekend van Wervik is. Deze editie die dit jaar in het teke stond van ‘Bella Italia’ was weeral een overrompeling. Van ‘s morgens vroeg tot laat in de namiddag tuffen oldtimers het groene domein Oosthove rond het zwembad op. Het is die ene dag van het jaar dat Wervik niet naar tabak ruikt maar naar olie en benzinedampen. Fiat, Alfa en ook het meer exclusieve Ferrari waren de grote vertegenwoordiging van Italië. OK, ook nog wel enkele Lancia’s en wat andere Zuiderse curiositeiten…

De leieboorden zijn ondertussen ook gerenoveerd dus het is nu helemaal zalig toeven in het groen tussen al die oude knarren; Belgen, Nederlanders, een enkele Duitsers, heel wat Fransen en ja, zelfs wagens met het stuur aan de verkeerd kant vinden al de weg naar Wervik. Ook vele kramen met onderdelen, ook en vooral voor de hele oude oldtimers, je weet wel, die veredelde tractoren.

Helemaal niets geen veredelde trekker was de prachtige Citroën SM, met zijn Italiaanse motorblok onder die lange vlakke neus. Een heuse trekpleister zo leek het wel. De plaatselijke TV komt ook een reportage maken waarin liefhebbers zich in het prachtige platte West-Vlaamse dialect laten gaan over hun ‘blekken’ karren en hun passie ervoor. Maar dit is vooral één van de vele activiteiten van de kermis 5-daagse in Wervik en er hangt dan ook echt een gemoedelijke, zomers ongedwongen sfeer. Nog enkele graden warmer en je waant je ergens in Frankrijk, niets rap rap hier, nee, hier moet je geduld hebben en dan geniet je er nog zoveel van, zelfs met het hele gezin.

Wil je veel foto’s en een sfeerindruk… bezoek dan zeker eens hun Facebook-pagina.
Breng je zelf ook graag in woord en/of beeld verslag van een soortgelijk evenement, aarzel niet en laat ons iets weten op .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Reageren kan je hieronder.

Profiel  
 
guy.v2
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 129
Geregistreerd: 31-01-2017

- Jumper jumper3 euro 4 2.2hdi puma
Gepost: 26 augustus 2017 10:00 AM
  [ # 1 ]
Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook