1 van de 2
 1 2 Volgende > 
   
citroen c2 tijd instelling verspringt
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 15 juli 2018 10:30 AM

Wie weet wat er aan de hand is.

Wanneer we de tijd datum etc op de juiste manier hebben ingesteld blijkt na een periode, duur is verschillend, te verspringen.

Soms heb ik de indruk dat de stroom eraf gaat.

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 06 december 2018 12:24 PM
  [ # 1 ]

schopje

Profiel  
 
beremans
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1828
Geregistreerd: 09-02-2011

- Xsara Picasso 16-16v
Gepost: 06 december 2018 04:19 PM
  [ # 2 ]

Meschien een een andere ronadio,  Heb je zelf wel weg de weg erin,

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 06 december 2018 04:21 PM
  [ # 3 ]

Ik heb een nieuwe alpine radio ingebouwd en deze werkt verder 100%. Kan je misschien aangeven waardoor dit komt.

Profiel  
 
beremans
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1828
Geregistreerd: 09-02-2011

- Xsara Picasso 16-16v
Gepost: 06 december 2018 06:38 PM
  [ # 4 ]

Of je hebt in begrepen een adapterset in te bouwen, of je bent vergroten van de de twee draden de draden de draden om te ruilen,

Profiel  
 
beremans
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1828
Geregistreerd: 09-02-2011

- Xsara Picasso 16-16v
Gepost: 06 december 2018 06:43 PM
  [ # 5 ]

Je kan zelf al zeggen de zeggen de alapine werkt een een 100%  maar dat werkt ie niet,

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 06 december 2018 07:15 PM
  [ # 6 ]

Dit is wat ik heb ingebouwd.

Alpine UTE-72BT
ACV stuurwiel interface citroen C2
ACV stuurwiel interface lead (alphine
ACV inbouwframe afstandranden
Necom RAA-P1M20

Profiel  
 
beremans
> 1800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1828
Geregistreerd: 09-02-2011

- Xsara Picasso 16-16v
Gepost: 07 december 2018 07:13 PM
  [ # 7 ]

Denk toch dat de stroom dan er toch te veel af gaat, haal hier voor het scherm los en en kijk de of de rode, tussen en de die andere kunnen gedraait worden, ja ik,hoop dat ik een paar een een spreek beurtig een beetje nuttig maak,

Profiel  
 
25trd
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 4823
Geregistreerd: 21-04-2005

- C15 GV (Grand Volume)
Gepost: 07 december 2018 08:07 PM
  [ # 8 ]

Typen op een telefoon kan lastig zijn Wink

Ik denk dat je bedoelt dat wellicht de rode en de gele omgedraaid dienen te worden? Dat is vaak het geval inderdaad…

LR Freelander daily driver, Corsa B 1.2 automaat
EX: BX(x6), Berlingo, Mondeo, C15(x2), CX(x8), Express, XM break, 900T8, 900i16v, Saab 99, Mégane, R4, C3, Terrano, 306, Visa cabrio, Discovery, Clio, Xantia, C5, ZX, Pajero, 99GL, Landcruiser, Golf SDI, Xsara, Twingo, MB Vito, Passat B5

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 07 december 2018 08:09 PM
  [ # 9 ]

Ja dacht al dat het aan mij lag ik kon de text al niet zo volgen. De rode en gele draad omdraaien, d.w.z. ik moet deze 2 draden wisselen in het display!

Vraag hoe haal ik het display weg.

Profiel  
 
Citroensmgz
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1703
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 07 december 2018 09:04 PM
  [ # 10 ]

Beremans heeft wat uitdrukkingsproblemen, maar je mag zijn raad ter harte nemen: Bij het inbouwen van de radio heb je een verkeerde draad aangesloten, waarschijnlijk eentje van de can-bus verwisseld met een geschakelde 12 volt. Dat komt bij zo’n “moderne” auto met electronica heel nauw. Op de “can bus” staat ook 12 volt, maar die mag je NIET gebruiken als voeding.
Je klacht is eigenlijk:  Sinds ik een Alpine radio ingebouwd heb gaat m’n klokje af en toe op nul. Dan moet je het dus in de installatie van de Alpine of de accesoires zoeken.
Wat doet die Necom RAA ?

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 07 december 2018 09:12 PM
  [ # 11 ]

Necom RAA-P1M20 is een verleng stuk voor de antenne radio.

Ik heb zelf geen draden veranderd, de ACV stuurwiel interface citroen is een standaard aansluiting, zie foto

Afbeelding Bijlagen
acv-stuurwielinterface-citroen-001.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien
Profiel  
 
Citroensmgz
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1703
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 07 december 2018 09:55 PM
  [ # 12 ]

Van welk jaar is je C2? Je hebt niks veranderd?!  Je sluit een vreemd kastje aan op de Canbus van je auto en daarna werkt niet alles perfect ? Ik zou eens bij je leverancier van de ACV vragen of dit probleem bekend is, en nog eens extra kijken of je jaar van de C2 wel ondersteund wordt, die zijn namelijk rond 2006 veranderd van canbus-layout en dat heeft een grote invloed op hoe je can-bus werkt met “extra apparatuur”.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 07 december 2018 09:58 PM
  [ # 13 ]

auto is van bouwjaar 2004

Profiel  
 
Citroensmgz
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1703
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 07 december 2018 10:08 PM
  [ # 14 ]

Als ik op de website van ACV GmbH kijk vindt ik alleen adapters voor Citroen C3/C4 etc vanaf 10/2004. is de jouwe van voor of na Oktober? 
Ik zou je leverancier maar eens wat meer details vragen over wat je gekocht hebt, bijvoorbeeld het product-nummer of een data-sheet. Ik denk dat je nu begrepen hebt dat je NIET zomaar iets op een can-bus kunt aansluiten ( maar die jongens van ACV weten wel wat ze doen).
Als het alleen je klokje is dat een probleem geeft moet je er misschien maar mee leren leven, ik heb al veel “vreemdere” storingen gehoord/gezien met can-bus interfaces.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
kimielco
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 34
Geregistreerd: 26-08-2016

Gepost: 07 december 2018 10:10 PM
  [ # 15 ]

Ja het is alleen het klokje

Profiel  
 
 
1 van de 2
 1 2 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook