Een nieuw boek van Citrovisie: La Fête des Limousines
Nielsje
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 4748
Geregistreerd: 17-09-2012

- CX 2400 Pallas
Gepost: 26 augustus 2018 04:47 PM

Van de voorpagina.

La Fête des Organisateurs de La Fête des Limousines

Op 2 september verschijnt het boek La Fête des Limousines, op dezelfde dag dat het evenement plaatsvindt. We kregen de mogelijkheid het boek reeds te lezen en grepen die kans met beide handen aan.

Het begint haast vanzelfsprekend te worden: Citrovisie publiceert een nieuw boek waarbij je van te voren weet dat het staat voor kwaliteit, nieuwe informatie en mooi beeld. Kortom, een boek dat je wil hebben in je boekenkast. Tot nu toe waren het de auto’s van Citroën die de hoofdrol vertolkten in de boeken. Dit boek is een idee van de stichting Viv l’Auto, de organisatie achter La Fête des Limousines, en heeft geresulteerd in een boek dat een bundeling is van verhalen over de grote luxe auto’s van Peugeot, Renault, Citroën en Talbot.

De limousines van de besproken merken worden middels losse verhalen stuk voor stuk behandeld, maar niet op een puur feitelijke manier. Persoonlijke ervaringen, anekdotes vanuit een werkzaam verleden. Een interview met Boonacker, een eigenaar van een 505 GTI Dangel, een R20 Rallye Turbo 4x4 uitvoering: dit soort auto’s staan in het boek! Gepantserde auto’s, een vroege CX, de HiFi installatie van de R25: even terug bladeren of er eigenlijk wel wat ‘standaards’ tussen staat.. De losse verhalen zijn allen een paar pagina’s per stuk waar vlot doorheen gelezen kan worden. Beeldmateriaal is afkomstig van verschillende bronnen, kleurrijk en de inmiddels kenmerkende opmaak van Citrovisie zorgt voor een passende sfeer bij elk verhaal.

De verhalen zijn onder andere geschreven door de organisatoren van het evenement en door auteurs die reeds eerder acte de présense gaven bij de door Citrovisie uitgegeven boeken. Daar is niets mis mee, maar daarmee is het boek wel een beetje La Fête des Organisateurs de La Fête des limousines. Het soort verhalen wat in dit boekwerk gepubliceerd wordt vraagt eigenlijk om veel meer verhalen! Van alle Franse limousines, daar zijn ongetwijfeld meer bijzondere verhalen bij te verzamelen. Een andere vraag die opborrelt: nu Citrovisie duidelijk flirt met andere Franse merken, kunnen we dan ook boeken over bijvoorbeeld de legendarische 504 verwachten? Dat opborrelen bleek niet onterecht, want wij mogen bij deze melden dat Citrovisie ergens in 2019 een boek zal uitbrengen over de Panhard tijdens de Citroën jaren en hoe beide merken elkaar beïnvloed hebben!

Het boek kost slechts 15 euro. Dat is omgerekend nog geen vijf festivalbiertjes, of een simpel avondmaal bij de lokale supermarkt. Het is een bedrag wat je zonder enig nadenkwerk graag wil uitgeven voor deze mooie verzameling verhalen en foto’s. Je kan het bestellen op de website van Citrovisie, of je gaat gewoon 2 september naar Vught en koopt er lokaal een. Ik zou dat laatste doen, neem dan wel even je limousine mee!

Tekst: Nielsje, foto’s: Citrovisie

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook