Gelezen: Citroën GS & GSA - Citroën’s Avant-Garde Mid-Range Cars
Penny Lane
> 11000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 11653
Geregistreerd: 06-05-2007

- Xantia TD SX
Gepost: 07 november 2018 07:43 PM

Van de voorpagina

Gelezen: Citroën GS & GSA - Citroën’s Avant-Garde Mid-Range Cars

Citrovisie lanceerde recent een nieuwe uitgave over een oude bekende: de Citroën GS & GSA. Daarvan was in 2016 al een prachtige Nederlandstalige uitgave verschenen, maar met deze uitgave gaat Citrovisie op veler verzoek internationaal. De GS & GSA worden deze keer Engelstalig doorgelicht.

Om dat voor elkaar te krijgen zijn de auteur van het Nederlandstalige boek, Marc Stabèl, en de auteur van de roemruchte Engelse Citroën-fansite/encyclopedie Citroënët, Julian Marsh, nog eens uitgebreid door het bestaande boek en hun respectievelijke archieven gekropen. Dat heeft opgeleverd dat de Engelstalige uitgave niet alleen voor de completisten op het gebied van Citrotuur belangwekkend nieuws is: ook als je de Nederlandstalige versie uit je hoofd kent is er een aantal interessante toevoegingen in de Engelstalige versie om nieuwsgierig naar te zijn.

In 2016 bespraken we de Nederlandse versie al met enthousiasme en ook de nieuwe Engelse versie voldoet weer aan de kwaliteitsstandaard die we van Citrovisie inmiddels gewend zijn. Op het gebied van vormgeving biedt het boek dan ook weinig nieuws, die is keurig in de huisstijl van Citrovisie: helder en overzichtelijk. Op het gebied van inhoud is op verschillende punten nog een verdiepingsslag gemaakt, waardoor de GS/A met al z’n ins en outs in beeld gebracht is. Ontwikkeling, prototypes, concepten op basis van de GS, techniek, wijzigingen per modeljaar: het is vanaf nu allemaal gedetailleerd in een wereldtaal beschikbaar. Dat heeft uiteindelijk twaalf pagina’s extra GS/A-materiaal opgeleverd. Desondanks is het gelukt om het boek voor dezelfde prijs aan te kunnen bieden als de andere uitgaven van Citrovisie.

Uitbreidingen zijn er met name in de hoofdstukken die het gebeuren rondom de GS/A beschrijven. Het hoofdstuk over de GS in het buitenland laat nog meer materiaal zien van met name GS/A’s in Canada, Indonesië en andere onvermoede landen, die we eerder nog niet hebben gezien. Ook de informatie over publiciteit, documentatie en accessoires is flink aangevuld. Daardoor wordt het nog beter duidelijk welke echt ‘correcte’ toevoegingen of smaakmakers je op je GS/A kunt toepassen. Ook over de GS in miniatuur is meer materiaal opgenomen. Het is allemaal weer heerlijk kijkvoer en leesgenot. Overigens zonder dat eigenaren van de oudere editie zich bekocht zouden moeten voelen: met name waar het boek inzetbaar is als veldgids voor het spotten, keuren of concours-beoordelen van een GS of GSA is er niet zo veel veranderd dat het oudere werk aan autoriteit inlevert.

Van al dat moois wordt een mens enthousiast, en daar hoort het belangrijkste nieuws dat dit boek brengt natuurlijk ook bij: een internationaal leesbare editie van Citrovisie zou wel eens een boel meer mensen hongerig kunnen maken naar de uitgaven uit dit huis. Waar we dan ook zeker benieuwd naar zijn is of Citrovisie nog meer van dit moois voor een internationaal publiek wil uitbrengen en hoe dit boek elders in de wereld zal worden ontvangen. Het is gezien de reacties van anderstaligen op de site van Citrovisie op Nederlandstalige boeken te verwachten dat dit boek snel een weg naar boekenkasten over de hele wereld vindt. En dat lijkt ons een prima ontwikkeling.

Citroën GS & GSA - Citroën’s Avant-Garde Mid-Range Cars wordt uitgegeven als 276 pagina’s tellende hard-cover in full colour. De standaard-uitgave kost €37,50. De Pallas-uitgave, beperkt tot 75 exemplaren, is inmiddels bij voorintekening vrijwel uitverkocht Vrijwel, want voor forumers heeft Citrovisie er nog een zeer beperkt aantal liggen! Je kunt een mail sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) om er een te reserveren. Het boek kan als standaard-uitgave hier worden besteld; de levering wordt begin december verwacht.

Tekst: Penny Lane, foto’s: Citrovisie

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
Rougefurio
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2462
Geregistreerd: 03-07-2007

Gepost: 11 november 2018 04:12 PM
  [ # 1 ]

Off-topic natuurlijk, maar zou zo’n Engelstalige versie niets zijn voor het BX-boek van Thijs van der Zanden? Bij mijn weten is zo’n vertaling er niet, terwijl er in Groot-Brittannië behoorlijk wat BX-liefhebbers zitten. (Maar ik begrijp dat dat niet allemaal boekkopers zullen zijn.) Als je naar de shop van Citrovisie gaat, kun je daar het Nederlandse BX-boek trouwens niet (meer) kopen.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook