Ds3 motortempratuur te hoog
Tuur77
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 2
Geregistreerd: 12-01-2019

Gepost: 12 januari 2019 10:24 PM

Goedenavond ik heb een ds3 thp 155 aangeschaft deze liep beroerd na onderzoek bleken de kleppen zwaar vervuild inmiddels heb ik de cilinderkop laten reviseren , nieuwe kleppen , stoters kop is als nieuw, ook de turbo laten vervangen , nu heb ik het volgende probleem van de week de auto opgehaald rijd weer als een zonnetje op de snelweg komt de auto goed op temperatuur van de snelweg af ben ik een dorp ingereden de temperatuur bleef netjes halverwege staan nadat ik rustig een drempel had genomen gaf de auto de melding stop motor temperatuur te hoog , auto stilgezet en de ventilator die aansloeg de motor laten koelen daarna was de storing weg en ben ik naar de garage terug gegaan en geen melding meer gehad , bij het rijden op hogere snelheid word de motor gewoon warm alleen word de kachel niet warmer als lauw warm, inmiddels hebben we temperatuursensor en de thermostaat vervangen beiden hebben niet geholpen, een ander punt is als de auto stationair draait hij niet te warm word de koelvin niet aanslaat maar er wel druk word opgebouwd in het koelreservoir en na verlooop van tijd gooit hij daar koelvloeistof eruit heeft iemand een idee wat het probleem nog kan zijn?

Profiel  
 
ChrisML
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 43
Geregistreerd: 11-11-2017

Gepost: 15 januari 2019 11:44 PM
  [ # 1 ]

Zo dan. Dat is een beste lijst met gigantische kosten die je zo 1,2,3 even opnoemt. Mag ik vragen waar je de auto hebt gekocht, uit welk jaar en km-stand? Dit is ook handig voor toekomstige gebruikers van het forum die een ervaring van een bepaald type motor willen nalezen.

Wat betreft je motortemperatuur, dit had opgelost moeten worden door middel van het vervangen van de sensor. Heb dit namelijk ook gehad waarbij de fan van de auto direct aansloeg en niet meer uit ging.

Ik wil niet vervelend zijn maar waar je nu last van hebt klinkt ernstiger dan gedacht, dus naar een garage / citroën specialist en deze hiernaar laten kijken.

Profiel  
 
Tuur77
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 2
Geregistreerd: 12-01-2019

Gepost: 16 januari 2019 06:10 AM
  [ # 2 ]

Ja kosten genoeg, de auto is van februari 2010 en heeft 102500 km gelopen, de auto is in Duitsland gekocht met alle onderhoudsboekjes en rekeningen daarvan erbij. We zijn met de garage weer een stap verder de retourleiding van de koelvloeistof zat verstopt dus waarschijnlijk zijn er nog meer vervuilingen in het systeem waardoor de doorstroming onvoldoende is ,we proberen nu een reiniger en daarna het systeem goed spoelen kijken of dat voldoende is.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook