Banden spanningssensoren inleren.
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 10 februari 2019 04:35 PM

salut

Ik heb gister een nieuwe set Atacama 18 inch kunnen kopen voor mijn C4 Picasso.
Nu zaten er ook originele bandenspanningssensoren in, in mijn auto is deze functie uitgezet, nu wil ik deze aanzetten maar ik krijg steeds de melding dat ik het aan moet zetten in het menu extra uitrusting, alleen kan ik dit niet vinden met de Lexia met Diagbox.

Kan iemand mij vertellen waar ik dat moet zoeken?, overigens geven de sensoren aan hoe vol de batterijen zitten en de “id’s” van de sensoren, dus er is contact, ik moet het alleen nog even in het juiste menu het vinkje aanzetten.

Ik ben als een kind zo blij met deze velgen, helemaal nieuw uit de doos, ze kwamen van de Citroën dealer uit Waalwijk, waar ook de bandenboer zit.

Afbeelding Bijlagen
IMG_1955.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
GrandPicasso
> 500 berichten
RankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 509
Geregistreerd: 04-03-2007

Gepost: 10 februari 2019 05:10 PM
  [ # 1 ]

https://www.citroen-forum.nl/forums/leden/3324/

Rene, dit is forumlid furriegurrie. Ik heb ooit eens gelezen dat hij sensoren heeft aan/uitgezet.
Misschien kan hij helpen?

Groetjes Jan

C4 Grand Picasso 2.0i 16V EB6V Exclusive
Blue Oriental   juli 2007
http://www.mijnalbum.nl/Album-8DOCB6AL-Foto

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 10 februari 2019 05:13 PM
  [ # 2 ]

Top very good
Ik ga het topic lezen

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 11 februari 2019 05:23 PM
  [ # 3 ]

Ik ben inmiddels een stuk verder.

Om het aan te zetten (bandenspanningsdetectie) ga je naar aflevering cliënt daar naar extra uitrusting, dan zie je vanzelf bandenspanning detectie.

Ik heb in het menu bandenspanningsdetectie (DSG) mijn codes ingevoerd die de bandenboer heeft uitgelezen (waar ik er eentje van mis) als extra set, toen ben ik gaan rijden, het rechterwiel achterwiel werd gedetecteerd en de rest niet.

Nu moet ik uitzoeken welke codes de juiste zijn die ik zelf heb uitgelezen met de lexia of die ik gekregen heb van de bandenboer, ik heb niks omgerekend gewoon zo 1 op 1 erin gezet, dus het werkt maar nog niet 100%.

Als ik van de week tijd heb ga ik naar Euromaster om de sensoren uit te laten lezen zodat ik de juiste codes heb, dan zal ik weer verder gaan, want de laptop was leeg :smt203 (ben lekker bezig geweest op het gemak).

_________________

Afbeelding Bijlagen
IMG_2021.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
GrandPicasso
> 500 berichten
RankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 509
Geregistreerd: 04-03-2007

Gepost: 11 februari 2019 07:18 PM
  [ # 4 ]

Suc6 bravo

C4 Grand Picasso 2.0i 16V EB6V Exclusive
Blue Oriental   juli 2007
http://www.mijnalbum.nl/Album-8DOCB6AL-Foto

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 12 februari 2019 10:05 AM
  [ # 5 ]

mogguh

Vanochtend even naar de Euromaster gereden, zei hebben de wielsensors uitgelezen (gratis).

De heb ik ingevoerd met de Lexia, daarna het menu controle over het inleren van de sensors.
Hier krijg ik te zien dat 3 wielen zijn ontvangen en 1 niet, na controle bleek er een cijfertje verkeerd te staan, deze veranderd maar dit bied geen soelaas, wie weet wat ik nog kan doen Confused:

De sensor batterijen zijn vol, dat geeft de lexia ook aan.

Ik heb de sensor id’s zo als ze zijn uitgelezen, ingeklopt in de Lexia, ik heb ook omgerekend, deze had ik als extra zenderset ingevoerd, maar deze heb ik verwijderd om erachter te komen welke id’s de auto pakt, en dat zijn de id’s van de sensoren zelf zonder om te rekenen.

Afbeelding Bijlagen
IMG_2043.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
PAR
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 45
Geregistreerd: 21-10-2014

- GS/GSA GSA X3
- BX 16TRS
- (Grand) C4 Picasso C4 Piasso Intensive 155THP
- BX BX 16TRI
- Saxo 1.1
- C3 1.4
Gepost: 12 februari 2019 09:25 PM
  [ # 6 ]

Je bent goed bezig Rene. In dat scherm waar je de sensoren aanvinkte, kun je volgens mij ook een vinkje plaatsen bij dagrijverlichting als stadslicht beschouwen. Dan brandt de dagrijverlichting, mits je die hebt, maar dan branden ook je achterlichten. Ik vind dat een stuk veiliger.
Peter

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 13 februari 2019 08:10 AM
  [ # 7 ]

Peter, dat zal ik eens bekijken, ik heb geen dag rijverlichting, mar de kabelboom ligt er wel, ik wil dit wel aanbrengen mits het me netjes lukt.
Als het lukt vandaag, ga ik weer even spelen met de Lexia.

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 13 februari 2019 10:15 AM
  [ # 8 ]

mogguh


Vandaag ben ik weer even bezig geweest met de sensoren, bij het controleren van het in-leren van de zendermodules kom ik tot de conclusie dat één sensor linksachter geen signaal doorgeeft, deze geeft geen juiste spanning af.

De rest geeft goede waardes door, voorzover ik dat snap en kan zien.

De zender id’s die zijn uitgelezen met het apparaat bij de Euromaster heb ik direct ingevoerd, dit werkt gewoon goed, ik begon alleen te twijfelen omdat één zender geen signaal doorgaf, dus heb ik de omgerekende zender id’d erbij gezet als extra set.

Ik hoop dat de bandenboer een oplossing heeft, want wil ze wel graag gebruiken nu deze erin zitten.

Edit:
Ik druk net op enter en de bandenboer heeft al een bericht terug gegeven, de bandendruk opvoeren, het kan zijn dat deze in het grensgebied zit dat hij net geen signaal doorgeeft.

Afbeelding Bijlagen
IMG_2057.jpgIMG_2066.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 16 februari 2019 09:59 AM
  [ # 9 ]

De sensoren werken, af en toe verliest links voor zijn verbinding nuts wie wet raad:?:

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 16 februari 2019 01:00 PM
  [ # 10 ]

Voor een nieuwe sensor is dit toch wel erg snel surprised

Afbeelding Bijlagen
IMG_2101.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
GrandPicasso
> 500 berichten
RankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 509
Geregistreerd: 04-03-2007

Gepost: 16 februari 2019 07:52 PM
  [ # 11 ]

Gisteren een nieuwe sensor linksachter laten plaatsen. Werd ook niet meer uitgelezen. (zat er al wat jaartjes in).
Zijn ze ook ruim 2 uur bezig geweest voor die herkent werd. Bij het 3e diagnose apparaat lukte het pas.
Zal proberen te achterhalen wat voor systeem dat was.

C4 Grand Picasso 2.0i 16V EB6V Exclusive
Blue Oriental   juli 2007
http://www.mijnalbum.nl/Album-8DOCB6AL-Foto

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 16 februari 2019 07:55 PM
  [ # 12 ]

Oke, zijn wel lastige dingen he, ik heb ze vanmiddag alle opnieuw ingeleerd, en de foutcodes gewist, nu werkt het weer naar alle tevredenheid, maarja voor hoe lang.
Zijn wel dure geintjes he…..... ach de charme van ons geliefde merk lovecitro zullen we maar zeggen.

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1362
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso C4 Picasso Exclusive
Gepost: 23 februari 2019 09:18 AM
  [ # 13 ]

De sensor linksvoor blijft vervelend doen, ik ben bij de bandenboer geweest en heb een andere gekregen, als extra.
Deze is er niet ingezet, het was erg druk en ik stond zonder afspraak bij hem op de stoep.
De batterijen zijn allemaal nog een keer uitgelezen en deze zijn allemaal goed.

Wat zou dit nu kunnen zijn dat het de sensor zijn verbinding verliest Confused:

 

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.40).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook