Bandenspanning
marcb72
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 3
Geregistreerd: 19-10-2019

Gepost: 20 oktober 2019 11:58 AM

Hallo,

Sinds een paar maanden rijd ik in een DS3 Diesel uit 2011. Nu bleek ik gisteren een lekke band te hebben (niet helemaal plat, dus ik kon er nog lucht in pompen) maar vraag me wel af waarom er hiervan geen melding van wordt gemaakt.

Nu zit er in het menu wel een optie om naar voertuig te gaan, maar verder kom ik ook niet. Vind het vrij vreemd dat dit niet wordt weergegeven.  Van alles geeft hij een melding (deuren handrem etc) maar 1 van de belangrijkste dingen niet. Zelfs op mijn vorige wagens Renault en Opel uit begin 2000 zat dit.

Onderhoud gebeurt via mijn vaste garage (geen Citroen dealer)waar ik hem ook gekocht heb.
Nu heb ik er her en der al iets over gelezen en heb dus sterk het vermoeden dat je dit via een citroen dealer weer kan activeren. Mocht dit zo zijn dan moet er toch ook een mogelijkheid zijn om dit zelf (via code) weer te activeren. Ik weet dat als je de cijfer 123 tegelijk indrukt je in het menu kan komen.

Huidige software versie : rneg_D_R50b_R50.03
Navigatie : 2018 (niet legaal, maar werkt goed)

Voor de rest bevalt hij prima. Hopelijk weet iemand hier een oplossing voor.

Profiel  
 
jantje1948
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7692
Geregistreerd: 21-04-2006

- C5 3.0 V6 exclusive.
Gepost: 20 oktober 2019 12:35 PM
  [ # 1 ]

Ik weet niet of dat in het menu van de auto kan, maar met de diagnosesoftware van de dealer moeten de sensoren weer aangezet kunnen worden. Maar er zal vast wel een reden zijn waarom ze uitgeschakeld zijn. Zitten er wel ventielen met sensoren op? Die willen nog wel eens sneuvelen bij een bandenwissel, en originele nieuwe zijn niet goedkoop!

ex 2cv 15pk, 11BL 1938, dspecial 1973, ds pallas 23 IE bvh 1973, gs, austin princess 2300, cx 2400 break, bx 19 d, cx 2500 trd, xm 2.0 16v, mgb, mgc, ds 21 ie pallas 1971, saxo 1.1i, sm 2.7 ie, xantia 2.0 16v.

Profiel  
 
marcb72
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 3
Geregistreerd: 19-10-2019

Gepost: 20 oktober 2019 12:40 PM
  [ # 2 ]

Hartstikke bedankt voor uw antwoord, zal het eens navragen bij mijn garage. Heb echt geen flauw idee of ik van die sensors heb.

Profiel  
 
Groove
> 100 berichten
RankRank
Totaal aantal Berichten: 193
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 20 oktober 2019 12:56 PM
  [ # 3 ]

Voor zover ik weet is een DS3 niet voorzien van bandenspanningssensoren in de wielen. De jongere DS3 kun je wel de bandenspanning resetten via het menu, maar vermoed dat dat in 2011 nog niet aanwezig was..

Er zijn eigenlijk maar 2 mogelijkheden en dit kun je zien als je het contact gewoon aan zet;
*als er geen bandenspanningssymbool op het instrumentenpaneel aanwezig is, is de wagen niet voorzien van het systeem
*als er wel een bandenspanningssymbool op het instrumentenpaneel aanwezig is, is de wagen wel voorzien van het systeem
opnieuw 2 mogelijkheden:
1) zonder sensoren en resetten via het menu
2) met sensoren en geen reset

Profiel  
 
H@ns
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 4975
Geregistreerd: 24-05-2010

Gepost: 20 oktober 2019 09:16 PM
  [ # 4 ]

Je zit alleen in het antieke DS deel van het forum.
ID/DS heeft zo’n sensor niet nodig want die heeft nog binnenbanden Wink

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook