Achterlicht jumper
Bos Nico
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 28-10-2019

Gepost: 28 oktober 2019 01:53 PM

Het achterlicht rechts van mijn jumper bj 2011 wil niet meer branden, dwz het licht brand wanneer hij/zij t wil. Alles gecontroleerd en doorgemeten en geen fouten gevonden. Het wordt nog vreemder wanneer ik de lamp verwijder en de stekker aan de lampenhouder uittrek en alles terug insteek, dan brandt de lamp voor 2-tal seconden en dan weer uit.
Weet iemand waar dat aan ligt?
Dank bij voorbaat.

Profiel  
 
RogerM
> 600 berichten
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 645
Geregistreerd: 03-05-2012

Gepost: 28 oktober 2019 02:22 PM
  [ # 1 ]

...om alles uit te sluiten: heb je óók een ander lampje geprobeerd?

Xsara Picasso 1.6i 16V, 2006

Profiel  
 
Bos Nico
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 28-10-2019

Gepost: 28 oktober 2019 05:40 PM
  [ # 2 ]

Ja heb ik ook gedaan.
Dat lampje uitdraaien en stekker uittrekken en het lampje blijft een 2-tal seconden branden, heb ik al een viertal keer gedaan. Steeds het zelfde.

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 28 oktober 2019 06:57 PM
  [ # 3 ]

Nieuwe lamp proberen!! Is het met 2 gloeidraadjes of één gloeidraadje?

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 28 oktober 2019 07:10 PM
  [ # 4 ]

Voor zover ik weet 12V 21/5W. Anders de pluscontactjes die tegen de lamp komen een beetje verplooien zodat ze goed drukken.

Indien dit niet werkt zit je wss met slechte massa aan de aansluitstekker, dus dan moet je overbruggen!

Profiel  
 
Bos Nico
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 28-10-2019

Gepost: 28 oktober 2019 09:22 PM
  [ # 5 ]

Ik heb een nieuw lampje gestoken 12V 21/5W en de contactpunten beetje verder geplooid en de massa gemeten. Alles is goed.
Gemeten vanaf de lamp tot aan de massa aan de wagen.
Wat nu??

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 28 oktober 2019 09:38 PM
  [ # 6 ]

Controleer even of de massapin in de stekker niet half gesmolten is, of op de lampenhouder..

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 28 oktober 2019 09:40 PM
  [ # 7 ]

Werkt de rest van het achterlicht? Pinker, achteruitrijlicht, stoplicht? En als je alles tegelijk aanlegt, werkt alles dan normaal?

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 28 oktober 2019 09:50 PM
  [ # 8 ]

Als de massapin beschadigd is, moet je de stekker overbruggen. Massadraad ongeveer 2 cm voor de fiche doorknippen en voorzien van een geïsoleerd kabelschoentje, stukje draad van ongeveer 20 cm bijleggen met kabeloogje en dit bevestigen met een kleine schroef in de massalijn (wel boortje nodig van 2.5mm) ofwel solderen aan de massalijn van de lamphouders. En het andere uiteinde voorzien van een kabelschoentje en dan aansluiten aan het andere kabelschoentje.

Profiel  
 
Bos Nico
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 28-10-2019

Gepost: 31 oktober 2019 09:10 PM
  [ # 9 ]

De massapin in de stekker is niet gesmolten. Bovendien werken de andere lichten wel die op dezelfde massapin zijn aangesloten.
Ik heb ook de kabel vanaf de schroef aan de carrosserie tot aan de stekker doorgemeten en alles is in orde.
Wat nu?

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 31 oktober 2019 09:34 PM
  [ # 10 ]

Dus ook het stoplicht rechts werkt? Werkt het standlicht rechtsvooraan ook?

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 31 oktober 2019 09:46 PM
  [ # 11 ]

Ook oppassen als je meet in die pinnetjes dat ze niet te “wijd” komen te staan zodat ze slecht contact geven.. In het geval dat enkel het stoplicht werkt dan.

Profiel  
 
Bos Nico
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 5
Geregistreerd: 28-10-2019

Gepost: 31 oktober 2019 11:55 PM
  [ # 12 ]

Alle lichten rechts achter werken, behalve het achterlicht. Alle andere lichten vooraan en achteraan werken. Helemaal geen problemen.

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 01 november 2019 12:08 PM
  [ # 13 ]

Dus het stoplicht werkt die in dezelfde lamp zit, dus dan heb je zeker massa op die lamp. Dan heb je een slechte lamp ofwel slecht + contact in de aansluitstekker.

Profiel  
 
Groove
> 200 berichten
RankRankRank
Totaal aantal Berichten: 210
Geregistreerd: 27-10-2018

Gepost: 01 november 2019 05:33 PM
  [ # 14 ]

Als alle lampen werken inclusief pinker rechtsachter, achteruitrijlicht rechtsachter, stoplicht rechtsachter en eventueel mistlicht rechtsachter; dan heb je ofwel een slechte lamp ofwel geen + die toekomt op die lamp.
Dit kan door draadonderbreking ergens ofwel slecht contact in de stekker ofwel in de lamphouder. Want massa heb je, want het stoplicht brandt in diezelfde lamp met 2 gloeidraadjes.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook