Ruben Koerts
RubenK
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 1
Geregistreerd: 19-02-2020

Gepost: 08 juni 2020 09:01 PM

Ik heb een xsara picasso 20L bj 2004 automaat. Ik heb er een aanhanger van iemand anders achter gehad, en bij het controleren van de de lichten bleek de verlichting van deze aanhanger het niet te doen, maar tot mijn verbazing deden ook de achterlichten van de xsara het van af dat moment niet meer. Ik kon er zelf geen licht meer in krijgen en heb hem bij een dealer gestald. Daar bleek dat ook de parkeerlichten het niet meer deden, en dat dit een electronische storing is die met elkaar te maken heeft. Nadat bleek dat ik al € 500 onderzoekskosten kwijt zou zijn en er geen garantie was dat het probleem bij de volgende ronde verholpen zou zijn en de kosten dan wel nog met € 75 p/u zouden oplopen heb ik de auto er maar weggehaald.
Tot zover mijn verhaal, en de vraag is nu : kan iemand iets zinnigs zeggen over de oorzaak.
Letop: zekeringen en lampen zijn allemaal goed !

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3522
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 09 juni 2020 04:11 PM
  [ # 1 ]

Ik weet niet of je trekhaak een originele Citroen bekabeling heeft of dat iemand er zelf iets aan gemaakt heeft. Weet je of er in de kofferbak of bij een reservewiel een “kastje” zit ? Dat zit er om je noordcircuit te beschermen.  Bij je auto worden de lampen al aangestuurd met een electronische module, als je daar parallel aan de achterlichten de lampen van een aanhanger aan hangt en er zit een kortsluiten of verkeerde aansluiting in de aanhanger dan kon je wel eens je controle module ( BSI) beschadigd hebben.
Waar woon je ? Misschien is er wel een Citroen specialist in de buurt die de Xsara Picasso nog goed kent en je relatief snel kan vertellen wat er aan de hand is ?
Electronica problemen zijn vaak relatief complex en mensen, lees garagemedewerkers met verstand van auto-electronica zijn schaars, dus vraagt men hoge prijzen.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
maestro12
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 114
Geregistreerd: 07-04-2020

Gepost: 10 juni 2020 09:43 AM
  [ # 2 ]

Is het toevallig een Multicon stekkerdoos (met contacten aan de buitenring) en heb je daar heel per ongeluk een aluminium stekker van de aanhanger bij gebruikt? Dan heb je sluiting veroorzaakt, ook dat is niet goed.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook