Onregelmatig vermogen van de auto
KarindeK
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 1
Geregistreerd: 26-06-2020

Gepost: 26 juni 2020 02:37 PM

Sinds vorig jaar juni trotse bezitter van een Citroen C4 picasso 1.6 vol automaat. Deze auto hebben we via de garage gekocht. Auto was ingeruild en had nog 65.000km op de teller. Auto is van 2009, en heeft in 2017 een geheel nieuwe motor gekregen.
In het begin heeft de auto het super gedaan. Maar vanaf afgelopen december is de ellende begonnen.
Hierbij gaf het dashboard diverse keren de storing ESP aan.
Diverse keren hebben we de auto laten uitlezen, verder niks noemenswaardig. Uiteindelijk bleef deze storing wel branden. Wel merkte we dat het leek of de turbo het niet meer deed, waar we normaal vooruit schieten, komen we nu met een slakkengangetje (voor ons gevoel) vooruit. Bij het achteruit rijden leek het dat de auto niet goed stationair loopt, deze sputtert dan. Maar omdat wij een volautomaat hebben kan dit niet, geeft onze automonteur aan.
Hierop hebben we de volgende stappen ondernomen.
De ketting is opnieuw afgesteld. Daarna toch weer problemen. We krijgen geen foutmeldingen meer, geen lampjes die gaan branden, en ook niet zodra de auto uitgelezen wordt.
Zodra we de auto stationair laten lopen voor ongeveer 5 minuten, en dan willen aanrijden. Lijkt het of de turbo het weer niet doet, althans, de motor heeft dan niet zijn vermogen. Hierop is er besloten om de THP motor helemaal schoon te maken. Helaas blijft het probleem bestaan van het stationair lopen dat daarna de turbo het niet blijkt te doen.  We merken ook dat tijdens het rijden af en toe de auto sputtert. Zetten we de auto dan uit, en starten ‘em opnieuw dan doet meestal de turbo( ik noem het voor nu even turbo) het meestal weer meteen, ooit 1 dag erna weer.
De volgende actie die we ondernomen hebben is controle of de brandstof pomp wel goed werkt. Hierop hebben ze de auto 1 uur stationair laten lopen. Helaas geen storing in het dashboard en ook geen storing kunnen uitlezen op de computer.
Nu is natuurlijk de grote hamvraag, wie heeft iets soortgelijks meegemaakt, of weet iemand DE oplossing. Het kan zo vanalles zijn. Wij vinden het niet erg om iets te moeten laten repareren, maar als het onzeker is of iets wel defect is, dan is het uiteraard zonde om dat te vervangen en onnodig kosten aan te maken. We hopen dat iemand ons hiermee verder kan helpen, aangezien ze bij de garage dit probleem nog niet eerder hebben gehad, en nu niet zo goed weten waar ze het moeten zoeken. Alvast bedankt voor jullie hulp.

Profiel  
 
Rene Hoekstra
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1794
Geregistreerd: 13-05-2007

- (Grand) C4 Picasso Exclusive, Panoramadak, 18 Inch Atacama velgen
Gepost: 27 juni 2020 07:55 PM
  [ # 1 ]

Wat ik je kan adviseren is, contact opnemen met JWA autoservice in Oud-Beijerland, hun zijn THP specialist.

C4 Picasso 2.0 16v Exclusive automaat AL4.
Lexia/Diagbox (7.60).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3521
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 27 juni 2020 08:55 PM
  [ # 2 ]

De eerste vraag is eigenlijk: Waar heb je hem laten uitlezen en welk materiaal hebben ze daarvoor gebruikt. Bij een auto van dat jaar kunnen er wel een aantal typische problemen zijn, maar als je een motor hebt uit 2017, da’s zeg maar 2.5 jaar geleden en er is heel weinig mee gereden dan zou dat nog niet mogen zijn: Weet je wie die motor heeft ingebouwd en waar die vandaan kwam? Het zou wat uit kunnen maken of dat een nieuwe motor van PSA is of een gereviseerde ( daar is niks tegen en kan heel goed zijn). Is die 65.000 km sinds nieuw of sinds 2017 met de nieuwe motor ?

Er zijn bepaalde garages die veel beter op de hoogte zijn van de THP motoren dan andere, vandaar dat Rene je JWA aanbeveelt.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook