De oudste originele 16v in NL
PuckVTS
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 24
Geregistreerd: 11-10-2018

Gepost: 12 oktober 2020 11:00 AM

Na diverse Saxo’s te hebben gereden, gesloopt en verkocht, bleef er altijd de drang naar de ULTIEME Saxo. Dat het een sportieve variant was, was duidelijk, dat het een pre 2000 facelift moest zijn, was ook duidelijk, dan blijft een vroege VTR of een 16v over, alleen zie je die simpelweg niet meer zo veel.

Vorige week was het zover. Een originele 16v stond te koop, veel te ver rijden, maar ik had “even” niets beters te doen, dus er naar toe getuft met de aanhanger. Een uitermate vriendelijke liefhebber die absoluut geen prioriteit er meer voor kon vrij maken, gunde mij de auto, dus de deal was snel gemaakt.

De toulouse velgen, de kleur en het interieur maken de auto in combinatie met de motor, dus dit is er eentje om te koesteren. Uit de RDW data blijkt dat deze de oudste op kenteken is in Nederland en daarmee een extra tikkie bijzonderder.

Door het tellerrapport is duidelijk dat de auto meer dan 3 ton gereden lijkt te hebben, maar ondanks dat is de auto wel netjes, dus waarschijnlijk altijd goed onderhouden. De motor startte bij aankoop niet vanwege een dooie accu, maar de koppakking is ook door. Deze ga ik dus sowieso vervangen. Daarnaast verwacht ik dat de achteras aan een revisie toe is, dus die staat ook op het lijstje. Verder wil ik de auto in technische topstaat maken.

Dan nog het uiterlijk. Het dak lijkt een keer gespoten te zijn, alleen de randen zijn wat verweerd. Op de motorkap en de kofferklep zit een lelijke roestplek, deze ga ik vervangen.

Ik kon daarna toevallig een sloper kopen in dezelfde kleur waar nog veel goeie delen aan zaten (maar 193k gelopen). Deze gaat binnenkort uit elkaar en de bruikbare delen voor de 16v gaan opgeslagen worden.

Ik zal proberen de komende tijd een topic hierover blijven bijhouden (Ik ben er niet supergoed in). Het doel is om deze komend jaar weer netjes rijdend te krijgen en origineel te blijven behouden.

Groet,

Puck

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook