Citroen XM 2.1 TD wil niet starten
ksemp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 6
Geregistreerd: 22-09-2013

Gepost: 15 november 2020 12:27 PM

Hallo,

Ik ben recent in het bezit gekomen van een zeer mooie XM 2.1 TD, die helaas niet wil starten. De vorige eigenaar vertelde dat hij voordien ook al stil viel tijdens het rijden en dat hij dan niet onmiddellijk gestart kon worden, wel na een aantal minuten.
Ik heb hier en daar al wat gelezen en zie dat dit wel eens meer voorkomt.Ergens zag ik een bericht dat dit wel eens het dubbelwerkend relais zou kunnen zijn of de BDP sensor. Waar zit dat dubbelwerkend relais ergens ? De BDP sensor heb ik besteld en zou eerstdaags geleverd worden, dan kunnen we dat al uitsluiten. Het wastegate relais heb ik ook ergens gelezen, ik weet het niet, de wagen gaat eerstdaags ook even aan de lexia, om te kijken of we het probleem op die manier kunnen detecteren. Het kan ook nog altijd de brandstofinjectiepomp zijn uiteraard.
Iemand nog suggesties ?

Profiel  
 
citroen23
> 6000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6925
Geregistreerd: 18-01-2004

- SM 2.7 carb
- Xantia activa V6
Gepost: 15 november 2020 03:19 PM
  [ # 1 ]

brandstoffilter, gloeispiraal 4x, de afsluiter op de dieselpomp.Maak eens een leiding los van de verstuiver : komt er brandstof uit ? lucht in het brandstofcircuit, noodstop (bij aanrijding), riem die de pomp aandrijft een tandje versprongen ? = oude/slappe multieriem, werken de verstuivers nog ?

Citroën SM: Ceci n’est pas une voiture…..c’est un art de vivre !!

history: BX gti (2x), BX sport, BX 16V MK2,Xantia 2.0 SX, DS23 pallas injection.

Profiel  
 
klever33
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 74
Geregistreerd: 13-12-2019

Gepost: 16 november 2020 08:08 PM
  [ # 2 ]

En welke inspuitpomp zit er op Bosch of Lucas Epic ?

Profiel  
 
wbogaerts
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3158
Geregistreerd: 16-06-2005

- SM 2.7 Carburateur
- C5 exclusive
- Berlingo 1.4 I multispace
- 2CV special
Gepost: 16 november 2020 09:31 PM
  [ # 3 ]

Vergeet het startcode systeem niet !

Kijk of het groene lampje werkt ( als ik mij dit nog juist herinner )

als de batterij los geweest is durft dit al wel eens problemen geven .

Walter nice day

Meten is weten , gissen is missen

Profiel  
 
verkuilm
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2037
Geregistreerd: 05-12-2004

Gepost: 16 november 2020 10:29 PM
  [ # 4 ]

Tis alweer ff terug mn xm td. Welk jaar? En inderdaad welke pomp?
Eerste wat ik denk, lucht, daar had ik toen wel gedoe mee. Was lastig luchtdicht te krijgen.
Zit er niet zon opvoer balgje in? Dat m kan oppompen.
En als het goed is de leiding die over blok loopt doorzichtig.

Start code inderdaad! check dat zeker.
Als je de motor start en laat lopen kun je stekker van dat kastje los trekken. Geen code meer nodig.
Kans op diefstal lijkt me klein…

Mehari 4x4 1982
2cv6 club 1978
Mehari plage 1986
Vanclee mungo 1980

Profiel  
 
robdj1964
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 8
Geregistreerd: 01-05-2017

Gepost: 17 november 2020 09:22 AM
  [ # 5 ]

Ik heb ooit eens valse lucht gehad op de hoek van het blok waar de branstofleiding doorloopt om voor te warmen. De garage heeft dat toen gebypassed en het probleem was opgelost.

Profiel  
 
ksemp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 6
Geregistreerd: 22-09-2013

Gepost: 17 november 2020 02:49 PM
  [ # 6 ]

Thanks voor al deze suggesties ! Ik ga er mee aan de slag

Een startcode zit er al jaren niet meer in, dus die gaat normaal geen problemen geven

Brandstoffilter is al vervangen, normaal zou alles ontlucht moeten zijn.
Ik heb nu nog een krukassensor in bestelling, er zit een Lucas pomp in ( en die waren berucht, ik weet het )
Ik laat de wagen eerstdaags met de Lexia uitlezen door een vriend, de verstuivers nog even controleren, hopelijk krijgen we hem aan de praat zonder al te veel grote kosten, als het toch de pomp zou zijn, dan is het een ander verhaal

Profiel  
 
verkuilm
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2037
Geregistreerd: 05-12-2004

Gepost: 17 november 2020 11:06 PM
  [ # 7 ]

is dat filter onlangs vervangen?
Dat is ook een berucht onderdeel.
Lucas pompen waren niet zo best. AL vond ik vervangen goed te doen.
Lastige is alleen, vind maar eens een goede.

Mehari 4x4 1982
2cv6 club 1978
Mehari plage 1986
Vanclee mungo 1980

Profiel  
 
BX16TGI
> 600 berichten
RankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 699
Geregistreerd: 11-05-2004

Gepost: 19 november 2020 10:27 AM
  [ # 8 ]

Mijn Xantia 2.1Td, had zelfde motor, zelfde lekkende Lucas Epic pomp. Pomp is toen gereviseerd bij dieselcentrum noord waar een paar mannen met overalls en snorren het ding weer helemaal goed hebben gekregen. Nog steeds spijt dat ik hem weg gedaan heb destijds. Flink gas geven en lekker in je stoel gedrukt worden Smile Was wel duur geloof ik, dikke 600 euro, maar elke cent waard.

Profiel  
 
ksemp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 6
Geregistreerd: 22-09-2013

Gepost: 21 november 2020 06:08 PM
  [ # 9 ]

Hallo,

even een update, de auto heeft net aan de lexia gehangen, gaf foutmelding tijdelijke storing op toerensensor,controle rotor opbrengstcyclus, sensor nokstand 2 en sensor rotorstand 2

Ik neem aan dat dit de Lucas pomp is, verder nergens foutmeldingen

Momenteel probeer ik de BDP sensor te vervangen die - eindelijk - is toegekomen, maar die zit op een bijna onmogelijke plaats, ik heb al wat zaken verwijderd, morgen weer wat verder sleutelen

Als het de pomp is dan wordt het een kostelijke revisie vrees ik

Profiel  
 
verkuilm
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2037
Geregistreerd: 05-12-2004

Gepost: 22 november 2020 08:02 PM
  [ # 10 ]

BDP sensor wist niet eens dat die erop zat! Kan me niet voor de geest halen ooit gelezen te hebben dat die stuk gaat.
Maar als je nieuwe al hebt, proberen idd.

Maar geeft geen krimp, niets?
Mm wat me zo bijstaat als de pomp niet goed is, ie vaak nog iets wat doet, al kun je m dan nauwlijks aan de praat houden etc.
Ja zoeken naar gebruikte pomp.
Maar niet iets wat al een tijdje ergens ligt, geen fan van. Maar bv een sloop auto die nog starte etc kan prima.

voorgloeien etc doet het?

Mehari 4x4 1982
2cv6 club 1978
Mehari plage 1986
Vanclee mungo 1980

Profiel  
 
klever33
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 74
Geregistreerd: 13-12-2019

Gepost: 28 november 2020 04:55 PM
  [ # 11 ]

Ik ben nog steeds benieuwd of de motor een teken van leven heeft gegeven.
Zou mooi zijn en met weinig kosten een functionerende auto.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2020 | adverteren
Facebook