1 van de 2
 1 2 Volgende > 
   
DS3 1.4 eHDI ETG5 semi-automaat versnellingsbak vervangen
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 24 maart 2021 01:13 PM

Hoi Allemaal,

Ik ben Neil uit den Bosch en rijd met plezier een DS3 1.4 eHDI (68pk) met sensodrive 5-bak uit bouwjaar 2013.
Hopelijk kan iemand me helpen met de volgende vraag….
Klopt het dat de versnellingsbak op een bepaalde stand moet worden gezet voordat hij er af mag worden geschroefd?

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 24 maart 2021 02:47 PM
  [ # 1 ]

Een echte Sensodrive-bak heeft Citroën alleen gemonteerd op de C2/C3/Pluriel.
Bij jouw DS3 heet het ETG.

Het antwoord op jouw vraag moet ik schuldig blijven, bij een echte Sensodrive is dat wel het geval.

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 24 maart 2021 02:52 PM
  [ # 2 ]

Dankjewel voor de snelle reactie.
Ik denk dat het dezelfde bak met Sachs koppeling- en schakelrobot is als de C3.

Weet je misschien ook hoe de versnellingsbak in moet worden gesteld voordat hij er af mag?

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 24 maart 2021 02:53 PM
  [ # 3 ]

Ja, dat doe je met een Lexia/Diagbox.

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 25 maart 2021 11:18 AM
  [ # 4 ]

Ik heb gisteren Diagbox v7.83 geinstalleerd op de laptop.
Ik heb deze software noch de meegeleverde VCI/LEXIA dongel ooit gebruikt.
Kan iemand me a.u.b. een tip geven over waar in Diagbox v7.83 de koppeling in te stellen is zodat de bak eraf mag?
Het is erg spannend en ben een beetje gewend aan een TECHII en hobbyen aan Saab maar Citroen en LEXIA/Diagbox lijken toch een ander verhaal.
Ik ga vanavond na het werk de laptop en vci koppelen aan de DS3.
Handige tips zijn op dit moment meer dan welkom.

Gr
Neil

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 02 april 2021 06:23 PM
  [ # 5 ]

Hoi,

We hebben de koppeling met diagbox ontkoppeld en daarna de versnellingsbak eraf gehaald.
Inmiddels een andere versnellingsbak van onderdelenlijn met nieuwe koppelingsplaten er weer op gezet.
De auto start nu niet…...
Hebben we iets over het hoofd gezien?

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 02 april 2021 07:25 PM
  [ # 6 ]

Bij een Sensodrive-bak moeten na de montage van de bak zowel de schakelactuator als de koppelingsactuator opnieuw ingeleerd worden.
Dat zal hier niet anders zijn.

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 02 april 2021 07:34 PM
  [ # 7 ]

Ja dank, daar ben ik me van bewust.
Hij start echter niet en om de clutch actuator in te leren moet hij eerst starten, toch?
Wat zou een reden kunnen zijn dat hij na een versn.bak wissel niet start?

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 02 april 2021 07:36 PM
  [ # 8 ]

Is het niet starten of niet aanslaan?

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 02 april 2021 07:51 PM
  [ # 9 ]

Hij start niet.
Als we het contact aanzetten gaan alle dashboardlampjes branden en ook de versnellingsbak-stand lampje geeft dan 1 aa.
De startmotor reageert niet als we de sleutel verder draaien.
de sloperij heeft de versnellingsbak denk ik niet softwarematig ontkoppeld voordat ze hem eraf haalde.

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 02 april 2021 07:53 PM
  [ # 10 ]

Hij start dus niet omdat hij nog in de eerste versnelling staat.
Volgens mij moet je eerst de schakelactuator opnieuw inleren, dan komt de bak weer in N.

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 02 april 2021 07:56 PM
  [ # 11 ]

Bij een Sensodrive kan je ook handmatig de bak in N zetten met een dikke schroevendraaier en een grote steeksleutel.

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 02 april 2021 08:05 PM
  [ # 12 ]

René, hartstikke bedankt voor de tip!!
Morgen ga ik verder en zal hier verslag doen.

Profiel  
 
René Jongejan
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7880
Geregistreerd: 27-09-2007

- C3 Pluriel 1.6 16v sensodrive
- CX 25 TRD Turbo 1 Berline
- C2 1.4 HDi Ligne Prestige
- C3 Picasso 1.6 VTi Exclusive
Gepost: 02 april 2021 08:07 PM
  [ # 13 ]

Om eenvoudig te controleren of de bak echt in N staat 1 voorwiel opkrikken, die moet je kunnen draaien.
In de tellerpartij zal dan N moeten staan.

Profiel  
 
jantje1948
> 8000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 8683
Geregistreerd: 21-04-2006

- C4 (2004-heden) 1.6 16v
Gepost: 03 april 2021 10:00 AM
  [ # 14 ]

Misschien ten overvloede: bij het starten de rem ingetrapt houden.

ex 2cv 15pk, 11BL 1938, dspecial 1973, ds pallas 23 IE bvh 1973, gs, austin princess 2300, cx 2400 break, bx 19 d, cx 2500 trd, xm 2.0 16v, mgb, mgc, ds 21 ie pallas 1971, saxo 1.1i, sm 2.7 ie, xantia 2.0 16v, C5 3.0V6 exclusive.

Profiel  
 
neluscarp
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 15
Geregistreerd: 16-11-2020

Gepost: 03 april 2021 10:33 AM
  [ # 15 ]

Dank voor de tip.
na 13u gaan we proberen hem in neutraal te krijgen en dan met rempedaal in starten.

Profiel  
 
 
1 van de 2
 1 2 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2021 | adverteren
Facebook