Advies gevraagd i.v.m. de vele tegenstrijdigheden op diverse fora`s en websites.
Yorick
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 2
Geregistreerd: 03-05-2021

Gepost: 03 mei 2021 06:50 PM

Hallo,

We vinden een citroen c4 grand picasso/space tourer een fantastische auto om te zien maar we zitten eigenlijk tegen het volgende aan te hikken.

We zijn op zoek naar een model vanaf bouwjaar 2015. Echter zijn we in dubio welke motor nu de minste problemen kent.

1.6 e-thp een krachtig blok waarbij er in 2014 een duurzaamheidsslag heeft plaatsgevonden. Echter als ik hier op het forum zoek lees ik in het volgende topic https://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/234236/ dat de problemen nog niet zijn opgelost. Wordt hier nu geschreven op de wind van gister? Het oude THP blok met 155pk? Of zijn er echt nog veel problemen?

Aangaande onderstaande artikelen is de e-thp betrouwbaarder dan de 1.2 drie cilinder.

https://www.anwb.nl/experts/auto/91/betrouwbaarheid-peugeot-e-thp-motoren
https://www.autointernationaal.nl/2018/11/code-oranje-bij-motoren-van-citroen-en-peugeot/

Echter als ik verder onderzoek doe, kom ik ook weer tegen dat de 1.2 drie cilinders betrouwbaar zijn (1.2 puretech uit 2017 volgens de ANWB) maar nergens kan ik vinden vanaf welk specifiek bouwjaar. Wel geconstateerd dat er een modificatie heeft plaatsgevonden aan de distributieriem en deze kunnen we bij aankoop natuurlijk controleren/vervangen. Echter als ik https://www.autointernationaal.nl/2018/11/code-oranje-bij-motoren-van-citroen-en-peugeot/ er op na sla, kan ik beter weg blijven bij deze drie cilinders.

Samenvattend HELP! Zijn er misschien Citroen monteurs op het forum die van de hoed en rand weten? Of andere bronnen waarmee het een en ander onderbouwd kan worden?

Alvast bedankt voor de moeite van het lezen van dit artikel, mocht deze vraag eerder gesteld zijn dan heb ik waarschijnlijk de zoekfunctie niet goed gebruikt, excuses!


PS

Vandaag ook bij een Citroen dealer geweest, zij geven aan dat ze de oudere modellen niet eens durven te verkopen. Deze worden door handelaren opgekocht.

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2021 | adverteren
Facebook