Parrot aansluiten
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 12 augustus 2021 03:47 PM

Hallo,
Ik was vandaag bezig de parrot aan te sluiten op de standaard Radio (rd4 ?) maar uiteraard past dat niet omdat de radio aansluiting een andere connector heeft dan de parrot
Weet iemand welke kabel ik nodig heb om de parrot aan te kunnen sluiten ?

M.i. heb ik een kabel nodig met de radio connector en twee lossen maar hoe sluit ik dan de boord kabel (origineel rechtstreeks in de radio) aan ius daar ook een verloop voor nodig ?

 

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3527
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 12 augustus 2021 04:02 PM
  [ # 1 ]

Zoek eens op “RD4 AUX activeren” , dan zie je wel wat je moet doen.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 12 augustus 2021 07:04 PM
  [ # 2 ]

Heb gezocht maar zie geen enkel bericht exact met deze tekst dus de wat afwijkende hits ook bekeken maar zie geen oplossing op mijn vraag,

Parrot heeft m.i. ook niets te doen met aux ik wil deze alleen aansluiten en zoek de kabel(s) daarvoor mar welke ?

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3527
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 12 augustus 2021 07:58 PM
  [ # 3 ]

Als je zo begint krijg je het helaas nooit werkend.
Je hebt een “ingang” nodig op de RD4 om je parrot op aan te sluiten. Die ingaan is de “aux” ingang, er is geen andere beschikbaar.
Je hebt een Auxkabel nodig om de Parrot aan te sluiten op een RD4.
Dan moet je de AUX vrijschakelen op de RD4, voor de Parrot, die is normaliter namelijk niet vrijgeschakeld en dan ziet je RD4 niets zelfs als je er iets in steekt, of je moet er toevallig een CD wisselaar op hebben zitten.
Welkom in de wereld van “moderne” auto audio.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 12 augustus 2021 08:28 PM
  [ # 4 ]

Zal eigenwijs wezen maar de parrot installatie moet tussen de car bekabeling komen en de radio
Heb in mijn vorige auto’s deze ook geinstalleerd en hoefde daar niets te doen met AUX (ander merken en C5 Tourer met can bus technologie))


Ik heb de kabel uit de radio genomen en tussen die kabel met specifieke connector en de radio moet een “verloop"kabel komen daartussen kan ik dan de parrot 3200 ls color aansluiten op de aanwezige kabels.
het zou dan al moeten werken en belgeluid en spraak over de radio zal lopen.

maar verder zoekende denk ik dat ik er al uit ben welke kabel ik nodig heb
namelijk (https://tinyurl.com/3ate4wwf)

Ik denk dat je in de war bent om muziek over de radio te laten lopen dmv bv een Yatour o.i.d. Dan heb je namelijk wel de CD wisselaarfunctie nodig

Profiel  
 
Citroensmgz
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3527
Geregistreerd: 21-11-2006

Gepost: 12 augustus 2021 08:47 PM
  [ # 5 ]

Als dat inderdaad alleen is om geluid uit de luidsprekers te krijgen kan dat zo werken, ze tappen dan de Luidspreker uitgang af via de ISO steker.
Succes met de installatie, ik kan me best vergist hebben, misschien gedacht dat je meer functionaliteit wilde, maar zoals gezegd zo kan het ook.

To err is human, not to err is divine.

Profiel  
 
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 12 augustus 2021 08:52 PM
  [ # 6 ]

Geen probleem hoor kan ook aan mijn eerste verhaal liggen die misschien te onduidelijk was


Ik denk inderdaad met deze kabel (al net besteld) voldoende te hebben om de parrot te laten werken

Profiel  
 
Hilko16TZI
> 6000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6064
Geregistreerd: 23-03-2007

- C1 1.0 Collection
- Overig BMW E39 525i Touring
Gepost: 12 augustus 2021 09:14 PM
  [ # 7 ]

Wat je inderdaad zoekt is een verloop van Citroën specifiek naar ISO. Die heb je nu gevonden blijkbaar, de rest is straight forward. En netjes inbouwen natuurlijk.

Profiel  
 
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 12 augustus 2021 09:16 PM
  [ # 8 ]

dat denk ik ook dank je voor de bevestiging

Profiel  
 
JKER
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1335
Geregistreerd: 31-10-2005

- C4 (2004-heden) C4-II Puretech 130
Gepost: 13 augustus 2021 06:51 AM
  [ # 9 ]

heb je al zo’n adapter? Ik heb er net een te koop gezet..

Profiel  
 
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 13 augustus 2021 07:54 AM
  [ # 10 ]

Nog niet ga even kijken bij te koop

Profiel  
 
websurfer
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 42
Geregistreerd: 15-01-2007

Gepost: 17 augustus 2021 03:32 PM
  [ # 11 ]

mag slotje op

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook