8 van de 8
« Eerste  < Vorige 6 7 8
   
De Peugeot 106 Sport van Lucas: Reminspectie, schoon tapijt en uitlaatirritatie
Lucas Unger
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6153
Geregistreerd: 07-07-2004

- XM V6 Exclusive Aut
- 2CV Club
Gepost: 15 september 2023 09:14 PM
  [ # 106 ]

Die uitlaat en die nieuwe middenpijp, pfffff, daar wil ik het nog even niet over hebben.

De remmen had ik nog niet echt goed bekeken. Achter zitten trommels en daar heb ik een hekel aan dus daar kijk ik ook echt niet naar zolang het niet hoeft van de keurmeester. Voor zijn de schijven en blokken in 2021 nog vervangen door goed aanvoelende, maar nu blijkt vrij snel slijtende spullen van het mij verder onbekende merk Coldax. Maar goed, na schoonmaken en opnieuw invetten kan het nog wel een ronde mee. De remvloeistof had ik ook willen verversen, maar de ontluchtingsnippel linksvoor brak af en rechtsvoor bleek hij al afgebroken. Dit lijkt wel een mooie smoes om naar 266mm remmen te upgraden.

Een paar maanden geleden heb ik op de sloop een net blauw tapijt meegenomen, dat staat wel mooi bij de blauwe letters in de stoelbekleding. In het nu nog aanwezig grijze tapijt zitten ter hoogte van de wielkast linksvoor en je hak een paar lelijke gaten en slijtplekken. Nu het nog mooi weer was leek het mij een goed moment het alvast even grondig af te hozen. In de volle zon is het in een paar uurtjes weer kurkdroog. Als ik dan ook een vervangende bestuurdersstoel klaar heb kan het er van de winter wel in:

Profiel  
 
Lucas Unger
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6153
Geregistreerd: 07-07-2004

- XM V6 Exclusive Aut
- 2CV Club
Gepost: 15 september 2023 09:25 PM
  [ # 107 ]

Okee, die uitlaat dan, eerst het pijpje er maar onder vandaan. Hier zie je de kat en de tussenpijp die nog aan elkaar zitten. De kat sluit aan de voorkant aan op de downpipe, de tussenpijp sluit aan de achterkant aan op de einddemper, de enige echte demper in het systeem. 1.4 en groter hebben nog een extra tussendemper.

Okee, tussenpijp en kat gesplitst. Dan wil je dus de kat IN de nieuwe tussenpijp schuiven, maar dat gaat dus niet omdat de tussenpijp hier versmald is net als de kat. Zucht….. Dat wordt dus lassen, weggooien of aanmodderen. Ik koos voor het laatste. De bestaande tussenpijp maar even opgefrist en het geheel met nieuwe rubbers weer onder de auto gehangen. De reden dat de uitlaat niet echt lekker onder de auto hangt is dat de combinatie kat-tussenpijp een paar centimeter te kort is. Als ik de kat en voorpijp aan elkaar las krijg ik het wel zo in elkaar dat het lang genoeg is en afdicht. Maar goed, eigenlijk is en blijft het zo aankutten, ik heb het zo maar even voor mij uit geschoven.Profiel  
 
 
8 van de 8
« Eerste  < Vorige 6 7 8
 
© Citroën-Forum 2003 - 2023 | adverteren
Facebook