Auto’s - CX - CX Prestige automatic brun scarabee 1986
Kunstenvliegwerk
> 900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 945
Geregistreerd: 23-07-2008

- CX 25 prestige automatic
- Ami 6 club break
- ZX 1.4i break
Gepost: 16 mei 2022 12:17 PM

Met pijn in het hart te koop:
Citroën CX Prestige automatic
31-HD-RT

Wat is het verhaal?

Ik heb de auto 12 jaar geleden gekocht van de tweede eigenaar. De CX was toen 24 jaar oud, 145.000 km. De bedoeling was hobby en privégebruik, geschat op ca. 7500 km per jaar. Inmiddels zijn we 12 jaar verder, is de km stand 221.000 en is de wagen 36 jaar. Gefeliciteerd!
De auto is in zeer goede staat, heeft enkele ingrijpende grote reparaties ondergaan bij gekende CX specialisten en is verder ook preventief goed onderhouden. Technisch en optisch in zeer goede conditie en nagenoeg in originele toestand (behoudens dimlicht-relais, achteruitrij sensor en in carrosserie-kleur gespoten bumpers). Lichte gebruikssporen rondom, zoals te verwachten na 36 jaar, op de neus en spiegels wat steenslag.
Deze CX is gewoon te goed en te mooi om zomaar mee door te rijden. Technisch zeer goed, geen roest, ongelast en keihard. Tegelijk, daar moeten we ook realistisch in zijn, vraagt zo’n wagen na 36 jaar steeds intensiever onderhoud, en daar moet je ook tijd voor hebben. Heel Wallonië wordt na volgend jaar milieuzone en dat is voor Maastricht (waar de auto woont) echt lastig. De CX is dus zowel gedoemd als bevoorrecht om zijn leven verder te zetten als liefhebberswagen, als tweede (of derde, of vierde) auto van een andere oprechte liefhebber.
De wagen is niet goedkoop en ik heb geen haast om ‘m weg te doen (deze tekst schuif ik al een jaar voor me uit…). Alleen met een echte liefhebber die er een realistische prijs voor over heeft ga ik in gesprek.
Kleur: Brun Scarabee (EFK). Door en door. Ja je zult zien dat dat niet standaard werd geleverd in 1986 maar de auto is wel degelijk Brun Scarabee. Kennelijk door de eigenaar zo besteld. Die keek zowiezo niet op een paar centen want Prestiges kostten een vermogen en verder zit er zowat alle denkbare opties op, in en aan, zoals:
• Lederen interieur Alcantara. Goede staat; losse naad en slijtage op bestuurdersstoel
• Airco (opnieuw gevuld 2014)
In 2014 is de auto voorzien van een nieuwe automaat (ZF), gedaan door gekend CX specialist.
Onderhoudshistorie sinds ca. 2000 aanwezig.
Kenteken voorzien van de handtekening van Robert Opron

De huidige velgen zijn echt niet mooi meer. Vier nieuwe (eveneens in zeer-goede-maar-niet-concoursstaat worden meegeleverd. Het interieur behoeft en krijgt momenteel aandacht.

Op het dit forumis de auto te vinden bij “Kunstenvliegwerk”
Alle inspecties en keuringen toegestaan, op kosten van de (potentiële) koper.

 

Bekijk hier de advertentie in de markt

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2022 | adverteren
Facebook