2 van de 3
 < Vorige 1 2 3 Volgende > 
   
“Er klopt dan ook helemaal niets van dit ding..”
Jeroen Simons
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 1313
Geregistreerd: 27-03-2011

- 2CV 2CV6
- Overig Mobylette
- C5 2.0 automaat
- Ami 8
- GS/GSA 1130 berline
- ID/DS 19b
Gepost: 07 oktober 2022 06:19 PM
  [ # 16 ]

Ik ben nu met mijn Id in Frankrijk voor de file in Lapalisse. We krijgen onderweg op de N wegen alleen maar duimpjes, mensen die zich omdraaien en passagiers die ons filmen. Wat ik wil zeggen is dat veiligheid van een voertuig een must is als je je op de openbare weg begeeft.
Maar beleving is voor iedereen zelf te beleven en door anderen (inclusief hun trots bezit) te respecteren. Beide doen ze in Frankrijk toch net wat natuurlijker dan in onze contreien. Nederlanders vragen ook vrij snel naar de financiële waarde en vinden daar iets van Zal ook iets met een handelsgeest van afdingen te maken hebben, denk ik. [n.b. Deze beschouwing is mijn hoog-over observatie.]
Kortom:
Ik zou zelf voor mezelf een extra DS nu niet kopen. Want ik heb er al 1 en ik heb maar 2 handen Wink

VrGrJ
Citroein, dat rijdt pas fijn
bye2

Profiel  
 
Han S
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 4862
Geregistreerd: 04-06-2006

Gepost: 07 oktober 2022 07:16 PM
  [ # 17 ]

Ik heb ook twee handen, maar al vijf auto’s en vier motoren en vanmiddag heeft deze ouwe knar lekker een stuk gereden met de nu 65 jaar oude Norton Dominator en dat gaat nog moeiteloos en daar ben ik heel blij mee.

Dus nog een auto restaureren gaat ook wel lukken.

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43019
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 10 oktober 2022 10:58 AM
  [ # 18 ]

Kennelijk is het oké geworden op dit forum om twee topics te starten, daarin met naam en/of toenaam forumleden te benoemen of toespelingen te maken en ze te kakken te zetten met termen als “originaliteitspolitie”. Dat is niet alleen een belediging voor kennis en kunde, het zorgt er ook voor dat mensen die weten waar ze over praten hun mond gaan houden.

De genoemde auto is met 85 foto’s te beoordelen en laat los van de uitvoeringsaanpassingen een auto zien waar matig laswerk aan is gedaan, waarvan diverse rubbers en rubberhouders missen, een dikke laag tectyl weet ik veel wat voor ellende verbergt en waarvan je op de foto’s al kan zien dat er behoorlijk wat plamuur op het plaatwerk zit.

Ik zie het als een taak om mensen die minder kennis van zaken hebben te waarschuwen voor de aankoop van een dergelijk ondeskundig onderhouden voertuig. Niets meer, niets minder.

Voorlopig was dit mijn laatste post in het ID-DS topic. Ik zie namelijk geen toegevoegde waarde om mijn kennis te delen als je er op afgerekend en afgezeken word.

Hartelijke groet, de originaliteitspolitieman.

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
bogaard77
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 25364
Geregistreerd: 31-07-2003

- Ami 6
- SM 2.7 i.e.
Gepost: 10 oktober 2022 11:16 AM
  [ # 19 ]

Ik sluit me bij waterman aan.
Ik ga ook niet meer uitleggen hoe het wel zit als er weer eens een compleet verkeerde diagnose wordt gesteld met dito werk tot gevolg.
Langzaam aan verwordt het IDDS deel tot een soort oude zeikerige mannen afdeling die te allen tijde gelijk moeten krijgen…  Jaren geleden vond dit al plaats in de idds club en zijn er gelukkig objectieve initiatieven gestart. Mischien moet dat hier ook maar plaatsvinden.
Gegroet, de andere originaliteitspolitieman.

Zelfbenoemd Citroën Specialist!
Main Entry: bo·gart
Pronunciation: ‘bO-“gärt
Function: verb
1 : BULLY, INTIMIDATE.
2 : to use or consume without sharing. <don’t bogart that joint, pass it over>

Profiel  
 
CLL Martin
> 1400 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1413
Geregistreerd: 19-10-2007

- 2CV 6 Club
- C3 1.2 Shine smile
- ID/DS DS21 M Pallas '67
Gepost: 10 oktober 2022 12:43 PM
  [ # 20 ]

Zonde dat het zo moet. Er worden hier 2 heel verschillende zaken door elkaar gehaald.

Topic starter heeft een romantisch verhaal/avontuur beleefd bij de aanschaf van deze DS. Dat is leuk, zeker als een dergelijk verhaald gedeeld wordt.

Zo’n leuk verhaal wil niet zeggen dat de betreffende DS dan ook goed is, en dat het verhaal klopt, zeker als echte deskundigen (De heren hebben mij ook op dit forum van enorm waardevol advies voorzien op DS gebied) hier hun reactie op geven. Ik ga helemaal mee in de mening van Waterman, de betreffende DS lijkt mij verre van goed waar het romantische verhaal niet van klopt. Het is gewoon niet waar dat je een ID in Pallas uitvoering kon bestellen, zeker niet in 1973 maar ook niet in het laatste productie jaar. Het is een bij elkaar geraapte zooi en de technische staat is op de foto’s te zien slecht.

Heel erg jammer dat de ongezouten mening van Waterman hier nu weg valt.

bogaard77 schreef:

Langzaam aan verwordt het IDDS deel tot een soort oude zeikerige mannen afdeling die te allen tijde gelijk moeten krijgen…

Volgde meeting bij de Efteling in het sprookjesbos?

Profiel  
 
Han S
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 4862
Geregistreerd: 04-06-2006

Gepost: 10 oktober 2022 02:39 PM
  [ # 21 ]

Over de kennis van waterman bestaat geen twijfel en daar zijn al veel mensen mee geholpen waaronder ondergetekende.
Maar dit topic is ontstaan door een reactie in een ander topic waar Jan heel onvrolijk van werd en misschien had die opmerking beter niet gemaakt kunnen worden.

Voor de rest: ik weet dat een auto er op foto’s altijd beter uitziet dan in real. Maar ik vraag me wel af hoe je kunt zien dat er plamuur onder de laklaag zit via een foto. Ik was in de veronderstelling dat het hele probleem ging over de originaliteit van de bedoelde auto.

En zoals ik eerder zei heb ik twijfels over de onderkant van de auto, maar Jan heeft mij per PB verzekerd van dat de reparatie van die onderkant goed en vakkundig is gedaan. Maar dan nog zou ik als ik van plan was om serieus te denken aan een eventuele aanschaf, de auto zeer goed te bekijken en als ik twijfel over de onderkant, dan gaat het verhaal niet door.

De laatste DS die ik had heb ik van voor tot achter laswerk aan verricht en die heb ik verkocht aan een ander forumlid en daar heb ik nog spijt van. En dat forumlid heeft haar vier jaar geleden weer verkocht, maar haar onlangs terug gekocht en dat zegt iets over de kwaliteit van de restauratie.

Helaas is die DS nu zoveel waard dat ik haar niet kan betalen, maar anders kocht ik hem graag van die andere Han. Mr. Green

Profiel  
 
gjvdh
> 800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 809
Geregistreerd: 12-05-2006

- ID/DS DS 20 Pallas BVH
Gepost: 10 oktober 2022 04:53 PM
  [ # 22 ]
waterman schreef:

Kennelijk is het oké geworden op dit forum om twee topics te starten, daarin met naam en/of toenaam forumleden te benoemen of toespelingen te maken en ze te kakken te zetten met termen als “originaliteitspolitie”. Dat is niet alleen een belediging voor kennis en kunde, het zorgt er ook voor dat mensen die weten waar ze over praten hun mond gaan houden.

...

Nee, ik vind dat niet ok. En heb me groen en geel zitten ergeren. Mijn ongenuanceerde, ietwat kritische reactie, die verder niet veel toevoegde aan de wereld, was netjes opgeruimd door de moderators. Ik snap dat iemand het niet leuk vind zoiets over “zijn/haar” DS te horen, maar dat kan ook constructief.

Ik houd van “ongenuanceerde” reacties / adviezen. Mits je er verstand van hebt, bestaat er in de techniek simpelweg geen nuance. De waarheid ligt niet in het midden. Daarom houden de meeste technici niet van verbloeming, daar wordt men chagrijnig van. De enige nuancering die je kunt toepassen is wat je met het advies doet. Maar dat is mijn ongenuanceerde mening.

Waterman & Boogaard77 (en anderen), ik heb heel veel adviezen en tips gelezen van jullie op dit forum. Ik ben niet vergeten wat jullie 2 allemaal gedaan hebben als profs, hoe jullie met inzicht, aanleg, luisteren, vragen, doen tot kundige personen zijn geworden. Ik denk dat ik niet de enige ben.

Profiel  
 
JanSr
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3424
Geregistreerd: 23-06-2006

- ID/DS DSpécial Derde neus
- C5 2.0i 16V automaat
Gepost: 11 oktober 2022 01:07 PM
  [ # 23 ]

Gezien het vernietigende commentaar van de heren Waterman en Bogaard heb ik er geen zin meer in.

Ik zal de leiding van het Forum vragen om mijn account geheel te verwijderen.
Daarmee verdwijnen dan ook al mijn bijdragen.

Daar zullen genoemde heren blij mee zijn. Eén stoorzender minder.

Achterstallig onderhoud brengt elke Citroen op de sloop

Profiel  
 
cxj
> 1200 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1235
Geregistreerd: 11-05-2007

Gepost: 11 oktober 2022 02:31 PM
  [ # 24 ]

Dat zou jammer zijn. Ik heb jouw bijdrage totaal niet ervaren als op de man spelen. En ach, orginaliteitspolitie valt wel mee toch?  Wink Bovendien kunnen sommigen zelf ook wel eens flink uitdelen. En dan komt er weleens iets terug.
nice day

Profiel  
 
OB73
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 76
Geregistreerd: 24-12-2016

- C5 Tourer 2.0 HdiF Confort
- ID/DS DS21 BVH '67 Pallas
Gepost: 11 oktober 2022 04:19 PM
  [ # 25 ]

Dat sentiment is me helaas niet onbekend. Maar namens de 90% van de lezers op dit forum die de onenigheid maar half begrijpt of wenst te begrijpen, en wel degelijk profijt heeft van vrijwel ieder topic (met en zonder fouten), zou je alsjeblieft die nuttige info niet willen verwijderen?

Profiel  
 
Jeroen Simons
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 1313
Geregistreerd: 27-03-2011

- 2CV 2CV6
- Overig Mobylette
- C5 2.0 automaat
- Ami 8
- GS/GSA 1130 berline
- ID/DS 19b
Gepost: 11 oktober 2022 04:24 PM
  [ # 26 ]

Laat het even betijden. Even diep in- en uitademen en met goede/nieuwe voornemens gewoon deel blijven nemen. Heb ik zelf ook een aantal malen gedaan en voor mij werkte het Wink

VrGrJ
Citroein, dat rijdt pas fijn
bye2

Profiel  
 
Han S
> 4000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 4862
Geregistreerd: 04-06-2006

Gepost: 11 oktober 2022 04:35 PM
  [ # 27 ]

Als iedereen nu eens langdurig in de spiegel gaat kijken? Volgens mijn onbescheiden mening is het sop de kool niet waard en het wordt groter gemaakt dan het in feite is.

En Jan blijft hier gewoon, geen gel*l en we gaan gewoon weer aardig doen naar elkaar.

Profiel  
 
Jeroen Simons
> 1300 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 1313
Geregistreerd: 27-03-2011

- 2CV 2CV6
- Overig Mobylette
- C5 2.0 automaat
- Ami 8
- GS/GSA 1130 berline
- ID/DS 19b
Gepost: 11 oktober 2022 05:43 PM
  [ # 28 ]

Goed voorstel, Han S.
Ff vechten op het schoolplein, even afkoelen (tegenwoordig heet dat reflectie en voorheen in de spiegel kijken) en elkaar weer handjes geven en vooruit helpen.
Ongeacht of je techneut bent of niet, zo doen jongens dat.

VrGrJ
Citroein, dat rijdt pas fijn
bye2

Profiel  
 
Super IDee
> 200 berichten
RankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 286
Geregistreerd: 20-02-2010

- ID/DS DSuper4
Gepost: 11 oktober 2022 11:02 PM
  [ # 29 ]
OB73 schreef:

Dat sentiment is me helaas niet onbekend. Maar namens de 90% van de lezers op dit forum die de onenigheid maar half begrijpt of wenst te begrijpen, en wel degelijk profijt heeft van vrijwel ieder topic (met en zonder fouten), zou je alsjeblieft die nuttige info niet willen verwijderen?

Hier sluit ik me volledig bij aan. Het zou echt heel jammer zijn als al die nuttige informatie gaat verdwijnen.

Profiel  
 
AZ
> 1600 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1626
Geregistreerd: 16-04-2007

- C3 c3 1.0 collection zenith
- 2CV 2CV-6
- ID/DS 21 Pallas BVH
- CX 25 prestige automatic
Gepost: 14 oktober 2022 03:50 AM
  [ # 30 ]

Waarom moest de wagen eigenlijk weg na de verhuizing van Haarlem naar de Lopik? Daar was plek genoeg toch? Komt er weer een nieuwe ds in Bloemendaal?

Profiel  
 
 
2 van de 3
 < Vorige 1 2 3 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook