plus van accu naar startmotor en dynamo: wat is goed
freek
> 800 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 829
Geregistreerd: 02-02-2005

- CX GTI turbo 2
Gepost: 10 mei 2023 09:17 AM

na lange tijd toch maar weer eens een vraag aan de experts Wink
Ik had jaren last van een flauw brandend laadstroomlampje. Je zag dat als je in het donker reed en de koplampen aan had.
Nooit echt startproblemen maar het hoorde natuurlijk niet. En de klacht zag ik vaker voorbij komen; ik was niet de enige.
Dus vorig jaar maar eens aangepakt door de draad tussen startmotor en dynamo te vervangen door een dikke kabel. Dat was nog een heel gedoe: de startmotor is een dikke mitsubishi die nog beschermd wordt voor de hitte van het uitlaatspruitstuk door het oorspronkelijke hitteschildje. Uiteindelijk is het gelukt om de dikkere kabel tussen startmotor en hitteschild naar de dynamo te leiden maar het zit erg krap. Waarbij ik me afvraag: gaat dit eeuwig goed of smelt /schuurt toch een keer de isolatie van de kabel waardoor mijn CX op een dag uitbrandt….
En gisteren bedacht ik: waarom heeft Citroen er uberhaupt voor gekozen om de dynamo via de startmotor aan te sluiten en niet rechtstreeks vanaf de accu. Je krijgt dan een plus erbij vanaf de accu maar het lijkt mij stukker beter.
Iemand een idee?

Profiel  
 
bogaard77
> 25000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 25368
Geregistreerd: 31-07-2003

- Ami 6
- SM 2.7 i.e.
Gepost: 10 mei 2023 09:49 AM
  [ # 1 ]

het maakt niet veel uit en dit is de snelste weg. Maak dikke kabels met goede terminals. Vergeet ook niet een dikke MIN kabel te maken!

Zelfbenoemd Citroën Specialist!
Main Entry: bo·gart
Pronunciation: ‘bO-“gärt
Function: verb
1 : BULLY, INTIMIDATE.
2 : to use or consume without sharing. <don’t bogart that joint, pass it over>

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook