22 van de 24
« Eerste  < Vorige 20 21 22 23 24 Volgende > 
   
Citroën in de film
Kunstenvliegwerk
> 900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 930
Geregistreerd: 23-07-2008

- CX 25 prestige automatic
- Ami 6 club break
- ZX 1.4i break
Gepost: 19 november 2014 10:45 PM
  [ # 316 ]

In de animatiefilm Tintin op dit moment op rtl7 rijden nogal wat eenden, traxen en vooroorlogse citroens rond. Leuk!

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17240
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 27 november 2014 09:52 PM
  [ # 317 ]

van de voorpagina

Citroën in de film: To Catch a Thief (1955)

Voor de rubriek Citroën in de film gaan we deze keer terug naar een tijdperk toen er nog niet eens DS’en over de Franse wegen reden. Gelukkig reden er wel Tractions en Delahayes. We kijken een whodunnit van de Master of Suspense Alfred Hitchcock, waarin romance een grotere rol speelt dan suspense. We (her-)ontdekken een must voor Citroën-liefhebbers!

Nu buiten het blad valt en de temperatuur zakt, breekt ook de tijd voor gezellige binnenactiviteiten weer aan; tijd om naar goede muziek te luisteren of naar een goede film te kijken. Vooral de grote klassiekers van de filmgeschiedenis verdienen je aandacht. Als je een DVD-hoes in de hand neemt en je de namen Alfred Hitchcock, Cary Grant en Grace Kelly leest, dan is direct duidelijk dat je zo’n grote klassieker te pakken hebt. Als die film in de Internet Movie Cars Database maar liefst vier sterren voor een Citroën Traction Avant 11 krijgt, dan kan een Citroën-liefhebber er simpelweg niet omheen. Laten we eens goed voor To Catch a Thief gaan zitten.

De film opent met nieuwsberichten over spectaculaire juwelendiefstallen aan de Côte d’Azur. De werkwijze van de dief is steeds dezelfde: hij komt en gaat ongezien over het dak, als een kat. We zien een zwarte kat zich moeiteloos en gracieus over de maanverlichte daken bewegen. Even later zijn we bij John “The Cat” Roby (Cary Grant) thuis, waar we een zwarte kat aantreffen. Zulke suggestieve beelden kan alleen Alfred Hitchcock maken! Daadwerkelijk heeft John Roby zijn bijnaam The Cat verdiend met katachtige juwelendiefstallen. Tijdens de oorlog uit de gevangenis ontkomen, raakt hij in het verzet, wat hem na de oorlog een voorwaardelijke invrijheidsstelling oplevert. Natuurlijk is hij de eerste verdachte voor de nieuwe serie diefstallen, maar John Roby wil ons kijkers en de politie die achter hem aanzit, doen geloven dat hij onschuldig is. Daarvoor moet hij de echte dief betrappen.

Er zijn er meer die die dief willen vangen. De politie en Johns voormalige broeders in het kwaad willen John vangen. John weet een verzekeringsagent van Lloyd’s van zijn verhaal te overtuigen en krijgt zo de adressen van de best verzekerden en meest gefortuneerden om de dief een val te zetten. De mooie, schatrijke en verveelde Frances Stevens (Grace Kelly) jaagt op een man. Dat de Conrad die ze in het vizier heeft genomen John blijkt te heten en dat hij gezocht wordt wegens spectaculaire diefstallen, vindt ze wel spannend. De ontknoping van de dievenjacht is toch nog verrassend.

De verhaallijn is niet de indrukwekkendste uit de filmgeschiedenis, maar als kijker ga je er wel zonder voorbehoud in mee. Waarom ook niet? De handeling levert heerlijke beelden op van autoachtervolgingen door het Zuid-Franse landschap. Als een kip ervoor zorgt dat de Traction van de politie totaal verwrongen op het muurtje langs een bergweg belandt, moet de Citroën-liefhebber natuurlijk even slikken. De cameravoering vergoedt dat allemaal. De Oscar voor Beste Film prijkt niet zomaar op de erelijst. Ook het acteerwerk is, hoe kan het anders, indrukwekkend. John en Frances zijn zowel ontzettend cool als bijzonder charmant.

De dialogen zijn van een eenzaam hoog niveau: scherp, humoristisch, origineel. Voor de moraalridders van de jaren ’50 moeten ze onverteerbaar vrijgevochten zijn geweest. Bij de picknick vraagt Frances: “You want a leg or a breast?” en antwoordt John: “You make the choice.” Wanneer Frances het gesprek tussen John en “that little French girl” Danielle onderbreekt: “Are you sure you were talking about water skis? From where I sat it looked as though you were conjugating some irregular verbs.” In haar hotelsuite probeert Frances John te verleiden: “Ever had a better offer in your whole life? One with everything?”, waarop John zegt: “I’ve never had a crazier one” en Frances weer: “Just as long as you’re satisfied!”

Zijn we het erover eens dat To Catch a Thief CitroCinema van het allerhoogste niveau is? Kijken die film! Zullen we nog even op de nostalgische toer doorgaan? Wie kijkt er voor zijn medeforummers eens naar Help, de dokter verzuipt! uit 1974 met vier sterren voor een Citroën 10 HP uit 1926?

Onder de geraadpleegde bronnen zijn de Internet Movie Database IMDb en de Internet Movie Cars Database IMCDb.

tekst: RensKorevaar, foto’s: film stills

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
DriverD
> 10000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 10296
Geregistreerd: 22-03-2005

- GS/GSA 1220 club break
- Overig Panhard 17 break
- GS/GSA X1
- ID/DS DS23H Pallas
- ID/DS ID20F break 21 5-bak
Gepost: 30 november 2014 03:00 PM
  [ # 318 ]

Zo meteen op Een (België): ‘Charade’ uit 1963 met onder andere een ID19.

Afbeelding Bijlagen
Screenshot_2014-11-30-13-52-41.png
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien

Citroen!

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17240
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 03 december 2014 07:08 PM
  [ # 319 ]

van de voorpagina

Citroën in de film: Lola Rennt (1998)

Getipt door Jasper “vanderiet”, kijken we in de serie Citroën in de film naar een razendsnelle vertelling van draaiboekauteur en regisseur Tom Tykwer uit 1998: Lola Rennt. In twintig minuten moet Lola haar vriendje honderdduizend mark brengen en voorkomen dat hij koud gemaakt wordt. Daarbij heeft Lola grote invloed op het lot van een Citroën XM.

Manni is niet de snuggerste, wat acteur Moritz Bleibtreu goed kan overbrengen. Manni is koerier voor Ronnie en moet hem om twaalf uur honderdduizend mark overhandigen. Wanneer controleurs de metro inkomen, gaat zwartrijder Manni er snel vandoor en vergeet hij de zak met geld. Om twintig voor twaalf belt hij zijn vriendin Lola (Franka Potente). Zij weet overal raad op, dus vraagt Manni geen gekke dingen te doen en op haar te wachten. Twintig minuten om honderdduizend mark te vinden en bij Manni te brengen om te voorkomen dat Ronnie gehakt van hem maakt. We zien hoe de opties door Lola’s hoofd flitsen en dan rent ze weg.

Als stripfiguur op de televisie van haar whiskydrinkende moeder rent Lola de trap af, ternauwernood aan een dreigende hond voorbij. Als ze buiten is, neemt de camera het weer over. Lola rent net aan een XM voorbij die uit een binnenplaats komt, maar Herr Mayer kijkt haar na, let niet op het verkeer en de XM wordt geramd door een BMW. Lola’s vader, die bij een bank werkt, weigert haar het geld en laat haar buitenzetten. Lola rent verder naar de kruising waar Manni wacht, die al bezig is daar een supermarkt te beroven. Ook Lola gaat naar binnen en samen lukt het hen om honderdduizend mark bij elkaar te graaien. Buitengekomen, blijken ze ingesloten te zijn door politie. Manni werpt hen de zak met geld toe. Een agent die de zak nakijkt, drukt per ongeluk af en treft Lola in de borst. Game over? Lola zegt nog net op tijd: “Stop” en krijgt een 1-up.

Als stripfiguur op de televisie van haar whiskydrinkende moeder rent Lola de trap af en struikelt over de hond in het trappenhuis. Nog krachtiger neemt ze haar missie op. Ze springt over de XM, waarna Herr Mayer haar nakijkt en de naderende BMW niet ziet. In de bank neemt Lola haar vader als gijzelaar, krijgt honderdduizend mark en wordt door de politie die de bank omsingelt heeft, doorgelaten. Ze zien haar niet voor de dader aan. Op het bewuste kruispunt aangekomen, ziet ze hoe Manni overreden wordt door een ziekenwagen. Ze neemt het hoofd van de stervende Manni in handen en vertelt hem dat het nog niet voorbij is; 1-up.

Lola springt over de blaffende hond heen, maar valt op de motorkap van de XM. De BMW rijdt langs, zodat Herr Mayer op tijd bij de bank is om Lola’s vader af te halen voordat zijn vriendin hem kan vertellen dat hij niet de vader is van het kind dat zij verwacht. Ze rijden weg, maar kunnen niet aan het noodlot ontkomen: de BMW treft hen later ergens anders. Met een bovenmenselijke schreeuw wint Lola de honderdduizend in een casino en het lukt Manni om zijn tas geld van de zwerver terug te krijgen die deze uit de metro had meegenomen. Intussen stapt Lola in de ziekenwagen, houdt de hand van de hartpatiënt vast en normaliseert zo zijn hartslag. Wanneer ze op het kruispunt uitstapt, ziet ze nog net hoe Manni en Ronnie joviaal afscheid nemen. Mission completed? De relatie tussen Lola en Mannie lijkt niet heel stabiel te zijn, maar ze krijgen in ieder geval bonus time.

Lola Rennt is zo opzwepend als een spannend videospel. De tijd loopt, gevaar dreigt overal en voortdurend is actie nodig. De shots zijn kort, extreme cameraposities wisselen elkaar af, flashbacks, flashforwards, film, animatie, foto; alle technieken worden uit de kast gehaald, zoals een gamer koortsachtig alle controls van zijn console bedient. Alleen tussen de levels is heel kort tijd voor reflectie. Lola Rennt is een actiefilm die boeit van begin tot eind en die aanzet tot nadenken over toeval en zelfbeschikking, over de invloed van onze daden op het leven van anderen… en op dat van Citroëns.

tekst: RensKorevaar, foto’s: film stills

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
break23m
> 6000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6389
Geregistreerd: 03-04-2006

- C35 RD
- C3 1.4 Exclusive
- CX 25 Prestige
Gepost: 04 december 2014 05:34 PM
  [ # 320 ]

En dit is dan zo’n film waarbij je door de hollende Franka Potente niet zo heel erg op de auto’s let. Eigenlijk wel een compliment.

Profiel  
 
JWH
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1929
Geregistreerd: 18-03-2012

- C5 Break Prestige 2.0 16V
- CX 25RD Turbo
Gepost: 04 december 2014 08:08 PM
  [ # 321 ]

Iets lijkt niet te kloppen aan de sequentie van deze foto’s. Gauw de film maar eens bekijken of dit inderdaad zo is.

JW

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17240
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 04 december 2014 11:09 PM
  [ # 322 ]

foto 1: 15m43s
foto 2: 15m46s
foto 3: 55m27s
foto 4: 55m34s
foto 5: 1h00m04s
foto 6: 1h00m28s

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
break23m
> 6000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 6389
Geregistreerd: 03-04-2006

- C35 RD
- C3 1.4 Exclusive
- CX 25 Prestige
Gepost: 04 december 2014 11:26 PM
  [ # 323 ]

Laughing

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17240
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 04 december 2014 11:35 PM
  [ # 324 ]

Ben ik blij dat ik de tijden in de bestandsnamen verwerkt had… Very Happy


52m45s

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
JWH
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1929
Geregistreerd: 18-03-2012

- C5 Break Prestige 2.0 16V
- CX 25RD Turbo
Gepost: 05 december 2014 12:21 AM
  [ # 325 ]

Dank je wel Rens. Altijd accuraat.  Wink
Op foto 2 (15m46s) rijdt de BMW tegen de Xm aan en op foto 4 (55m34s) rijdt de BMW nogmaals langs maar dan zonder deuk. Er is dus sprake van een flashback, een razendsnelle spot-repair of een looping in de film die de tweede poging uitbeeldt. Gezien de tekst gok ik op het laatste.

JW

Profiel  
 
RensKorevaar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17240
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 05 december 2014 12:33 AM
  [ # 326 ]

Inderdaad! Na de inleiding (het telefoongesprek waarin Manni aan Lola vertelt dat hij klem zit) volgen drie alternatieve handelingen, of zo je wilt: drie levels in het videogame.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
2d
> 7000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7072
Geregistreerd: 30-11-2005

- Axel 12 TRS
- Berlingo 1.6i 16V Multispace Image
Gepost: 05 december 2014 12:35 AM
  [ # 327 ]

Ach, in Ronin zagen we een XM de zichzelf kon faceliften, dus hier kijk ik ook niet van op Smile

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
JWH
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1929
Geregistreerd: 18-03-2012

- C5 Break Prestige 2.0 16V
- CX 25RD Turbo
Gepost: 22 december 2014 04:46 PM
  [ # 328 ]

Zoeven met de kinderen naar de film Nono Het zigzagkind op tv zitten kijken. Mooie film, schitterende decors en ook voor de Franse automobiel liefhebbers onder ons een aanrader.

JW

Afbeelding Bijlagen
zig1_lw.jpgzig2_lw.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien
Profiel  
 
Kunstenvliegwerk
> 900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 930
Geregistreerd: 23-07-2008

- CX 25 prestige automatic
- Ami 6 club break
- ZX 1.4i break
Gepost: 09 februari 2015 10:27 PM
  [ # 329 ]

Zojuist in een braaf consumentenprogramma, twee prachtige voitures in een adembenemend decor!

Afbeelding Bijlagen
Radar 20150209_205833.jpgRadar 20150209_205844.jpg
Klik op de thumbnail om de hele afbeelding te zien
Profiel  
 
JWH
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1929
Geregistreerd: 18-03-2012

- C5 Break Prestige 2.0 16V
- CX 25RD Turbo
Gepost: 15 maart 2015 09:39 PM
  [ # 330 ]

Ik stuitte vanavond toevallig op deze opnames. Tim, een Australische film uit ‘79 met in de hoofdrol Mel Gibson, Piper Laurie en een Citroen CX. ->klik

JW

Profiel  
 
 
22 van de 24
« Eerste  < Vorige 20 21 22 23 24 Volgende > 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook